Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
Middle Earth🧙‍♂️
Merhaba, annemin e devletinden başvuruyu yaptım ancak telefona gelen mesajda sadece bir IBAN bilgisi var detay yok. Merak ettiğim şu şimdi bu IBAN'a ben hesabımdan para atsam hangi başvuru için ödeme yapıldığını nereden bilecek? Çünkü açıklamaya bir referans no yazın gibi bir şey yok. Bu bağlamda başvuran kişinin kendi hesabından para transferi yapması gerektiği fikri oluştu bende. Başvuran ve para yatıran arkadaşlar var mı? Süreç nasıl ilerliyor?

Çözüm
Yapmış olduğunuz başvuru sonucunda Emlak Katılım bankasından başvuru sahibi adına hesap açılıyor. Yani size gelen IBAN zaten annenizin adına açılan hesabın bilgisi. Siz gelen IBAN'a 5000TL'yi gönderin isim yazmanıza gerek yok.
Merhaba, annemin e devletinden başvuruyu yaptım ancak telefona gelen mesajda sadece bir IBAN bilgisi var detay yok. Merak ettiğim şu şimdi bu IBAN'a ben hesabımdan para atsam hangi başvuru için ödeme yapıldığını nereden bilecek? Çünkü açıklamaya bir referans no yazın gibi bir şey yok. Bu bağlamda başvuran kişinin kendi hesabından para transferi yapması gerektiği fikri oluştu bende. Başvuran ve para yatıran arkadaşlar var mı? Süreç nasıl ilerliyor?

Anneniz hanım efendinin hesabından yatırılması mantıklı olur. Tabii ki açıklamaya da TOKİ başvuru bedeli yazılması yeterli olur. Sanırım T.C. bilgisini de yazar vs. Bununla ilgili başvuru şartları bilgileri diye yer olması lazım ayrıca bir yerde bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapmış olduğunuz başvuru sonucunda Emlak Katılım bankasından başvuru sahibi adına hesap açılıyor. Yani size gelen IBAN zaten annenizin adına açılan hesabın bilgisi. Siz gelen IBAN'a 5000TL'yi gönderin isim yazmanıza gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sadece IBAN'a parayı attım ben.

Hesabında 5000TL varsa çekecek yoksa çekmeyecek yani geçersiz olacak sanırım.
Kendi adınıza başvurup kendi hesabınızdan attıysanız zaten problem yok. Ben öteki türlüsünü söylüyorum. Başvuran her şahıs kendi hesabından mı yatırmak zorunda acaba? Annem başvurdu, parayı ben kendi hesabımdan gönderebiliyor muyum?

İşte aradığım cevap. Teşekkürler hocam. Demek ki gelen mesajda başvuru sahiplerine iletilen IBAN'lar kişiler adına açılıyor. Ben herkese aynı IBAN gidiyor sanıyordum.