Hellmonger
Becerikli
Bankadan kredi ceksen cektigine yakin miktarda faiz oduyorsun devletin yaptigi konutlari pek arastirmadim fakat 2.5 milyonu 20 yila boluyorlarsa gercekten cok buyuk avantaj. Ev kime cikarsa gule gule yasamasi dilegiyle![]()
Böyle bir şey olabileceğini düşündün mü gerçekten? Memura zam gelince buna da gelecek enflasyona göre birkaç sene sonra 20 30 ları falan bulur böyle katlanıp gidecek.
5-6 sene önce üst katım 3+1 385.000'e satıldı.
1 sene sonra fiyatlar bir fırladı 2.5 milyon oldu.
Bundan 10 sene sonra taksidin 50-60 bini de bulabilir. Her şey değişebilir.
Tüm aile toplam en fazla 145 bin diyor. Yani aylık hane halkı herkes asgari ücret alsa 4 kişi desek 90 bin bile yapmıyor o tarafta sıkıntı yok yanlış okudunuz sanırım. Konum kısmında da önceki TOKİ'ler gibi sabit 1 yer değil farklı farklı semtlere yapıyorlar mesela Ankara için görsel paylaşayım;
Hocam 145 yine çok bence toplam gelire bakılmalı 145 bin bir evde yaşıyorlarsa harika bir gelir. Şimdi bu kişi 20 kira verse gerisi 125 bin.
1 emekli 1 asgari ücretli yaşayan birini düşününce üst taraf zaten hali yerinde fazlası ile oluyor bana göre dar gelir değil. Bundan daha dar gelirli ölü gelir artık adına ne dersen yaşayanlar var.
Ama tabii hükumet kimin evi olsun istiyor o tartışılır. Fakir adama yok kısacası.
Ayrıca lokasyonlara baktım 2 tane yer merkez diyor biri Ankara'ya 60 km nereye nasıl merkez oluyor? Mamak, pursaklar hepsi uzak yerler bir tek Etimesgut iyi konumda orayada sen denk gelecek misin de vay babam vay.
Ben bunu tabii ki kendime göre biçiyorum yani tabii ki 145 bin geliri olanlar arabası olanlar gider gelir. Benim gibi otobüs kullanan bir kişi ve şehir içinde çalışıyorsa çok zor.
Ayrıca bu evleri alanların yorumlarını okudukça zaten herkese göre olmadığı aşikar aldım diyor 150bin de masraf ettim. Çıkan noksanlıklar vs derken zor. Diyorum ya.
Dar gelir kelimesi bence öylesine söylenmiş bir söz.
Son düzenleme: