Babana ev çıkmış üstelik TOKİ'den zaten sözleşme yapmış yani evi almış veya taksit ödüyor? Evi olana vermiyorlar işte ailenin üzerine ev olmayacak

Babasinin uzerine ev olup yasi 30 ustu arkadasim basvurusu onaylandi sanirim 18-30 arasi babasi ustune ev olana vermiyorlar sacmalik 28 yasinda ayri bir birey çocuk muyum ben rezillik

Öyle yerlere yapıyorlar ki şuradan 20-30 atlı eşkıya çıkacak gibi duruyor.

Bir de utanmadan merkez yazıyorlar. Tek bir markete talimsin. Buraya tamirci vs. falan da bulman çok zor gelen dünya para ister kem küm çeker durur.

Paylaştığım yerin market alanını görmeniz lazım :D Binanın neredeyse tamamı boş.

1763048108337.webp

1763048139779.webp

1763048166561.webp

Arkasında da terk edilmiş farklı bir yapı var, tahmin edebileceğimiz gibi onun da camları tuzla buz, yapı muhtemelen yağmalanmış.

1763048214599.webp

1763048248077.webp

1763048273969.webp

Kendisi gezmek isteyenler için:

Yani kötülemek istemiyorum, yapı mimari falan olarak güzel projeler ancak hani şöyle bir yer yapmışsın aç bir tane Tarım Kredi falan, milletin marketi olsun. Ek olarak bu binalar aşırı bakımsız, şu param parça olmuş camları pencereleri, bu ek yapıların yağmalanmış halini gördükçe içim gidiyor. Boşa giden bir ton masraf.

Paylaştığım yerin market alanını görmeniz lazım :D Binanın neredeyse tamamı boş.

Eki Görüntüle 201582
Eki Görüntüle 201583
Eki Görüntüle 201584

Arkasında da terk edilmiş farklı bir yapı var, tahmin edebileceğimiz gibi onun da camları tuzla buz, yapı muhtemelen yağmalanmış.

Eki Görüntüle 201585
Eki Görüntüle 201586
Eki Görüntüle 201587

Kendisi gezmek isteyenler için:

Yani kötülemek istemiyorum, yapı mimari falan olarak güzel projeler ancak hani şöyle bir yer yapmışsın aç bir tane Tarım Kredi falan, milletin marketi olsun. Ek olarak bu binalar aşırı bakımsız, şu param parça olmuş camları pencereleri, bu ek yapıların yağmalanmış halini gördükçe içim gidiyor. Boşa giden bir ton masraf.
Tokilerin değişmez kaderidir o marketler. Önce tüm evlerin yapımı tamamlanır millet alır oturur marketin açılıp tamamlanması haftaları ayları bulur. İzmir Uzundere'de bir tanıdık oturuyor market 2 yıl sonra açılmış 2 yıl boyunca otobüsle 4 durak ilerideki marketten alışveriş yaptılar.

Babasinin uzerine ev olup yasi 30 ustu arkadasim basvurusu onaylandi sanirim 18-30 arasi babasi ustune ev olana vermiyorlar sacmalik 28 yasinda ayri bir birey çocuk muyum ben rezillik
Başvuru kısmı bile haksızlıklar içeriyor konunun en başında ilk mesajı atan @Colonell arkadaşın yazdığı gibi.
Geçmiş olsun 2 sene sonra bir daha böyle 500bin li olmaz ama zor bir ihtimal 50 binli toki projesi olursa umarım ona katılabilirsiniz.
Öyle yerlere yapıyorlar ki şuradan 20-30 atlı eşkiya çıkacak gibi duruyor.

Bir de utanmadan merkez yazıyorlar. Tek bir markete talimsin. Buraya tamirci vs falan da bulman çok zor gelen dünya para ister kem küm çeker durur.
Parklarda da köpekler kol geziyor başıboş köpekler bir doğuruyor 4-5 tane fazla değil 1 seneye insanı parçalar vaziyete gelebiliyor hadi yetişkinler yaralanır kurtulur çocuklar?

2021 yılında 30 yaşıma basınca ailemin yanından ayrıldım. o zaman asgari ücret 2800 lira, kiralar 1250 liraydı. şimdi asgari 22bin, kiralar 25bin. 4 senede 20 kat arttı. benim kirada 20bin. ülkede enflasyon var ayağına kiralar fahiş arttı. oysa ekmek 2 liraydı. şimdi 15 lira. dolar, altın... hiçbir şeyin fiyatı 20 katına çıkmadı.

bazıları projeyi kötülemiş ama bu fahiş kiralarda bir türlü durmuyor. gelirimin çoğu kiraya gidiyor artık. resmen yemeyip, içmeyip kira ödüyoruz. inşallah çıkarda bu sömürü düzeninden kurtulurum.

2021 yılında 30 yaşıma basınca ailemin yanından ayrıldım. o zaman asgari ücret 2800 lira, kiralar 1250 liraydı. şimdi asgari 22bin, kiralar 25bin. 4 senede 20 kat arttı. benim kirada 20bin. ülkede enflasyon var ayağına kiralar fahiş arttı. oysa ekmek 2 liraydı. şimdi 15 lira. dolar, altın... hiçbir şeyin fiyatı 20 katına çıkmadı.

bazıları projeyi kötülemiş ama bu fahiş kiralarda bir türlü durmuyor. gelirimin çoğu kiraya gidiyor artık. resmen yemeyip, içmeyip kira ödüyoruz. inşallah çıkarda bu sömürü düzeninden kurtulurum.
240 ay vade. Başka hiçbir iyi tarafı yok ve evi seçemiyorsun bu gösterdiğim yine 2+1 65m2 daha küçük olan 1+1 55m2 olan çıkarsa tek başına zor sığarsın.

Ankara'da gölbaşı dışındaki konumlar bence hiç mantıklı değil çoğu merkezin dışına yapılıyor, 20 yıl taksit ise çok ama çok uzun, en azından taksitin birazını kapama imkanı sunulmalı.

Ailesinin evi olanın başvuramaması çok kötü bir durum. Bu yüzden başvuramıyorum. Ailesinin evi olup da tapusu ailesinde olmayan çok kişi başvurabilecek. Benim düşüncem sadece başvuru ve kura kısmı bile haksızlıklar içeriyor. Bu yüzden ev kısmını eleştiremedim bile.
Ben 20 yaşındayım babamın üstüne tapulu ev olmasına rağmen başvurdum.