Anladım cok teşekkür ederim normalde en başta bir sebebi yoktu ama sonradan Balıkesir'deki trafiğin artması belediye hizmetlerinin yetersiz kalması ve Balıkesir'deki hırt (keko it kopuk artık ne derseniz) sorunu artınca taşınmayı düşünüyoruz zaten en başta evi değiştirme planımız vardı ve Balıkesir'de 3+1 sıfır evler bütcemize yetenler iyice şehrin uzağında şehre yakın olanların da yuvarlak hesap 6 milyondan TL'den başladığı icin izmirede taşınmayı düşünüyoruz ayrıca bizim icin en kolay kısım tayin kısmı ama ev bulma konusunda kafamız cok karışık taşınmak icin İzmir'in hangi semtleri daha mantıklı olur?

(Not: Örnek olarak 2 tane ilan buldum)

1.ev:

2.ev:
Bahsetmiş olduğunuz trafik ve altyapı kötülüğü maalesef izmirde de aynı özellikle trafik son yıllarda aşırı berbat. Bütün şehrin trafiğini bir tane yol kaldırıyor gibi bir şey, alternatif yol neredeyse hiç yok. Ben doğduğumdan beri Gaziemirde oturuyorum, küçüklüğümde Gaziemir çok sakin ferah bir yerdi fakat İzmire gelen göçler ve nüfus artışıyla birlikte insanlar sakin yer aramaya başladı ve şu an Gaziemirde neredeyse yeni bir ev yapacak yer kalmadı. Gaziemirden sonra Menderes geliyor orasıda yavaş yavaş gelişmekte olan bir yer ve halen sakin sayılabilir. Ancak şehrin biraz dışında kalıyor diyebiliriz. Örneğin gezmeye gitmek istediğinizde çoğu yer size uzak kalıcak ve akşam trafiği ile dönüşünüz uzun sürecektir. Trafik sorununu izban kullanarak atlatabilirsiniz ancak o da sık sık bozuluyor. Çiğli de menderes gibi çoğu yere uzak ve ters kalan bir yer. Bostanlı, Karşıyaka tarafları güzel bir yer biraz daha zengin ve genç kesim oturuyor diyebilirim ancak yanlış bilmiyorsam zemini deprem açısından güvenli değil. Konak, Alsancak çok kalabalık ve binaların dip dibe olduğu yerler bana göre oturulabilecek yerler değil. Karabağlar, Buca aynı şekilde çok kalabalık ve bahsetmiş olduğunuz rahatsız edici tiplerin bol bulunduğu yerlerden.Bornova ise daha çok sanayi bölgesi denebilecek durumda havası çok kirli, Çevre yolunda Bornova yönüne giderken hava kirliliğini bariz görebilirsiniz. Balçova güzel bir yer yanlış bilmiyorsam zeminide sağlam. Evlerin çoğunda termal su kullanılıyor kışın ısınma sorunu olmuyor ve maliyeti düşük. Gaziemir ise genelde emekli yaşlı insanların bulunduğu küçük gideceğiniz yerlere kolayca ulaşabileceğeniz bir yer, son zamanlarda çok gelişti. Ev fiyatları bu bölgeler arasında çok değişebiliyor, bende ev fiyatlarından çok anlayan piyasayı bilen biri değilim. Bahsettiğim yerlerin özelliklerini göz önünde bulundurarak o şekilde ilanlara göz atabilirsiniz.