1589

Üstün
Makaleler
2
Merhabalar, büyük ihtimalle bunu yazmam 1 saat'i aşacak, umarım buna değer.

Bana göre underrated, önemsenmemiş oyunlardan bahsedeyim dedim. Hadi başlayalım.

1.

Zero Hour

Listemizdeki ilk oyun, @NorinRadd'dan önerisini aldığım Zero Hour.
Bu oyunun ana amacı Swat 4 ve Ready or Not oyunlarındaki gibi özel operasyonlar yapmak.
Bu oyunu listeye eklememin nedeni bu güzel oyunda PvP modu var ve gerçekten kapsamlı, zamanında yalnızca 10,50 TL'ye satılan bu oyunu almayan, neden almadım? diyecektir illaki.

Oyun, M7 Productions ekibi tarafından yapılmış ve geliştirilmeye devam ediliyor.
Baktığımızda bu şirketin doğru düzgün bir oyunu yok, sadece Zero Hour.
Geliştirici ekip sürekli oyuna güncellemeler ilave ediyor, grafik ve mekanikleri konusunda günümüzden aslında biraz geri olsa da bu oyun bence önemsenmeliydi. Oyun Unity ile yapılmış, ileride bu yapımcılardan daha iyi yapımlar görebiliriz sonuç olarak Unity'nin sınırları bu diyelim.
Geliştirici ekip oyunu geliştirmeye devam ederse oldukça kapsamlı bir oyun çıkacağından eminim.

Oyuna buradan ulaşabilirsiniz:

2.

Six Days in Fallujah

İkinci oyunumuz Six Days in Fallujah. Bu oyun hakkında pek konuşmamayı yeğlerim çünkü bu oyun hakkında incelemem var.

İnceleme:
Konu 'Six days in Fallujah' İnceleme: Six Days in Fallujah

Bu oyun da önemsenmemiş güzel oyunlar arasında yer alıyor, bu oyun çok daha fazla geliştirilebilir ama herhangi bir şey oyunun ana hikayesinden uzaklaşmasına neden olabilir. Bu yüzden geliştirmesi zor olan bir oyun diye düşünüyorum.

Oyuna buradan ulaşabilirsiniz:

indir (73).webp

indir (72).webp

3.

Insurgency: Sandstorm

Bu oyun, ciddi ciddi önemsenmemiş bir oyun. 2018'de çıkış yapmış ve dönemine göre harika fizikleri, oyun modları ve gerçekçilik içeriyor. Oyun biraz arcade sayılabilir ama oyun modlarına bağlı.

Bu oyun hakkında da bir incelemem var:
Konu 'Insurgency: Sandstorm inceleme' İnceleme: Insurgency: Sandstorm inceleme

Oyunu şuradan inceleyebilirsiniz:

indir (71).webp

indir (69).webp

indir (70).webp

4.

Severed Steel

Bu oyun arcade çerezlik ve çok saran bir oyun, gerçekten süper. Arkada gaza getiren müziklerle beraber gerçekten sarıyor.
Oynamayan bu oyunu bilmez ama oynayanların ağzından tek kötü şey duyamazsınız, bir ara gerçekten çok ucuzdu (10 TL) sonrası ise malum, bence önemsenmemiş, önemsenmesi gereken oyunlardan biriydi.

5.

7 Days to Die

Bu oyun da arkadaşlarınızla gerçekten çok yüksek saatler geçirebileceğiniz bir oyun. Arkadaşımla 104 saat oynadım, gerçekten süperdi. Bazen sıkılıp bırakıyoruz ama birkaç gün sonra yeniden başlıyoruz, arkadaşınız varsa bu oyunun değerini bilin, çoğu kişi bu oyunun Steam sayfasına bakıp ön yargıyla yaklaşıyor ama oyunun içeriği gerçekten çok fazla, her türlü şey var ve loot yapmak, daha iyisini bulmak gibisi yok.
Güle oynaya oynayabilirsiniz.

indir (74).webp

Şu anlık incelemenin ve görüşlerimin sonuna geldik, okuduğunuz için teşekkürler.

Çoğu yurt dışında underrated değil ama Türk oyuncuların çoğu bu tarz zorlu FPS oyunlarını sevmiyor nedense. Listeye Escape from Tarkov eklenebilir.

Arkadaşım Six day in Fallujah'ı sadece bot vurduğumuz için sevmemişti.

Diğer oyunların hepsi birbirinden kaliteli dediğiniz gibi.

Güzel bir konu açmışsınız, emeğinize sağlık. Buna ek olarak eklemek istediğim Ghost Reckon Wildlands ve Ghost Reckon Breakpoint underrated oyunlardır. Breakpoint'e Spartan modu kurduktan sonra stealth / tactical shooter tarzında neredeyse rakibi yok. Yıl 2024 ve 2 aydır oynadığım tek oyun.

Çoğu yurt dışında underrated değil ama Türk oyuncuların çoğu bu tarz zorlu FPS oyunlarını sevmiyor nedense. Listeye Escape from Tarkov eklenebilir.

Arkadaşım Six day in Fallujah'ı sadece bot vurduğumuz için sevmemişti.

Diğer oyunların hepsi birbirinden kaliteli dediğiniz gibi.
Insurgency: Sandstorm ölümün döşeğinde şu an. Anlık 2800 oyuncudan 1600 oyuncuya düştü ki bu çok az. Oyun sürekli beni ping'li sunuculara atıyor çünkü oynayanı yok resmen. 300 ping ile oynuyorum sürekli.
Six days in fallujah ise pek önemsenmedi aslında. Her ne kadar yurt dışına adı geçse de, online oyun bulmak eziyet çünkü oyuncusu çok az.
Zero Hour ise bu aralar popülerliği arttı iyiye doğru gidiyor ama birkaç hafta önce oyun bulmak çok zordu.

Güzel bir konu açmışsınız, emeğinize sağlık. Buna ek olarak eklemek istediğim Ghost Reckon Wildlands ve Ghost Reckon Breakpoint underrated oyunlardır. Breakpoint'e Spartan modu kurduktan sonra stealth / tactical shooter tarzında neredeyse rakibi yok. Yıl 2024 ve 2 aydır oynadığım tek oyun.
Wildlands bende var, her ne kadar güzel oyun olsa da bir süre sonra sıkıyor. Breakpoint alacaktım ama wildlands'in daha iyi olduğunu söyleyen birkaç gruptan dolayı almadım.

Six Days in Fallujah epey hoşuma gitmişti. Özellikle sesli sohbetin oyundaki konuşma seslerine entegre edilmesi süperdi ama hızlı unutulan bir oyun oldu. Onun dışında diğer oyunlar da dediğiniz kadar iyiler.

Insurgency: Sandstorm ölümün döşeğinde şu an. Anlık 2800 oyuncudan 1600 oyuncuya düştü ki bu çok az. Oyun sürekli beni ping'li sunuculara atıyor çünkü oynayanı yok resmen. 300 ping ile oynuyorum sürekli.
Insurgency Sandstorm bir aralar bayağı iyi gidiyordu ama son zamanlarda hesapların sıfırlanması, sunucu sorunları derken bayağı sıkıntı çekiyor. Ben de bir aralar oynuyordum ve eğlenceliydi açıkçası. Ama bu sorunlar oyunu ölü bir oyun olma yoluna doğru itiyor.

Six Days in Fallujah epey hoşuma gitmişti. Özellikle sesli sohbetin oyundaki konuşma seslerine entegre edilmesi süperdi ama hızlı unutulan bir oyun oldu. Onun dışında diğer oyunlar da dediğiniz kadar iyiler.
Kesinlikle öyle, ben de Insurgency sandstorm'u bu yönde seviyorum. Kitlesi çok komik ve biraz da ırkçı 😃 Türk görünce Türkçe küfür etmeye başlıyorlar hemen 🤣
Mesela sesli sohbette sesli konuşmamızı düşman takım da duyabiliyor, resmen kavga edip atışabiliyoruz (karakterlerin birbirine yakın olması lazım) bir tane adamı çok iyi toxic'lemiştim çıldırmıştı.
Ayrıca kapalı bir mekanda sesli konuşan birinin sesi yankılı oluyor.

Insurgency Sandstorm bir aralar bayağı iyi gidiyordu ama son zamanlarda hesapların sıfırlanması, sunucu sorunları derken bayağı sıkıntı çekiyor. Ben de bir aralar oynuyordum ve eğlenceliydi açıkçası. Ama bu sorunlar oyunu ölü bir oyun olma yoluna doğru itiyor.
O olay düzeltildi sonradan, ama aylık özel oyun event'leri yüzünden bir sürü oyuncu oyunu oynamayı bıraktı, ölümün döşeğinde.

Kesinlikle öyle, ben de Insurgency sandstorm'u bu yönde seviyorum. Kitlesi çok komik ve biraz da ırkçı 😃 Türk görünce Türkçe küfür etmeye başlıyorlar hemen 🤣
Mesela sesli sohbette sesli konuşmamızı düşman takım da duyabiliyor, resmen kavga edip atışabiliyoruz (karakterlerin birbirine yakın olması lazım) bir tane adamı çok iyi toxic'lemiştim çıldırmıştı.
Ayrıca kapalı bir mekanda sesli konuşan birinin sesi yankılı oluyor.
O tarz detaylar da iyi oluyor. Sesli sohbeti deneyemedim maalesef ama eğer şu sorunlar düzeltilirse ben de bir ara girer bakarım.
O olay düzeltildi sonradan, ama aylık özel oyun event'leri yüzünden bir sürü oyuncu oyunu oynamayı bıraktı, ölümün döşeğinde.
O eventler tam olarak ne oluyor?

O tarz detaylar da iyi oluyor. Sesli sohbeti deneyemedim maalesef ama eğer şu sorunlar düzeltilirse ben de bir ara girer bakarım.

O eventler tam olarak ne oluyor?
Mesela Versus modunda 7 tane oyun modu var, bir tanesi aylık olarak değişen, oyunu oynayan kişiler tarafından oylanarak kadar verilen daha çok arcade oyun modları. (mesela Task Force 999) bir oylama oldu ve seçilen oyun modları berbat, bazı kişiler de o aylık event oyun Modlarına çok bağlı. Modları sevmeyenler direkt Topluluk merkezinde oyunu bırakacağını belirtmiş. Hatta bir geliştirici "Eventler yüzünden mi?" diye yanıt vermiş. 😃