- Makaleler
- 1
Banka hesabı açmak için 17'den 18'e girmek mi yoksa 18'den 19 yaşina girmek mi lazım?
Banka hesabı açmak için 17'den 18'e girmek mi yoksa 18'den 19 yaşina girmek mi lazım?
29 Nisan 2007 tarihinde doğmuş bireyler bugün banka hesabı açabilir. Ona göre hesaplayın.
Yanlış. "Doldurma" tabiri doğrudan kanunlarda geçer. Halk arasında herhangi bir "yaşa girme" veya "gün alma" tabirleri sıkça kullanılsa da resmi işlerde kanundaki tanımlama kullanılır ve yapılacak yaş hesaplamaları yine kanunlardaki tanımlamalara ve şartlara göre yapılır. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.Yok ben gün aldım, yok doldurdum yok içindeyim, dışına çıktım vs. bunları unutun, kullanandan da uzak durun.
Tabir o şekilde fakat insanlar o şekilde kullanmıyor. 01.01.2000 doğumlu bir kişi 01.01.2015 tarihinde hayatındaki 15. yılı tamamlamış/doldurmuş olur. Halk arasında ise saçma bir şekilde gün aldı denir, oysaki hayattaki 16. yılın günlerini yaşıyor o kişi.Yanlış. "Doldurma" tabiri doğrudan kanunlarda geçer. Halk arasında herhangi bir "yaşa girme" veya "gün alma" tabirleri sıkça kullanılsa da resmi işlerde kanundaki tanımlama kullanılır ve yapılacak yaş hesaplamaları yine kanunlardaki tanımlamalara ve şartlara göre yapılır. İnsanları yanlış yönlendirmeyelim.
Örnek olarak Türk Medeni Kanununun 11. Maddesi erginlik yaşını belirlerken "doldurma" tabirini kullanır.
Eki Görüntüle 144562
Başka örnekler de verebilirim elbette. Dediğim gibi, insanlar kendi aralarında yaşlarını ifade ederken ne kullanıyorsa kullansın sorun yok ama resmi işlerde durum böyledir.