Basit Linux dağıtımı önerisi

Die Hard

Uzman
Önceden bir iki dağıtım kullanmışlığım oldu ama Linux'un hiçbir şeyinden anlamıyorum. İlk defa akıllı telefon gören dayılar gibi kalırım yani. Sadece tarayıcıyı kullanmak için kuracağım. Tasarımı güzel olsa ve terminal açtırmasa iyi olur. Hayırlı geceler.

Son düzenleme:
Zorin OS önerebilirim, Ubuntu tabanlı ve GNOME/KDE kullanıyor.
Pro sürümü bence gereksiz paralı, Zorin OS Core size yetecektir.

ZorinOS, Linux Mint ve Pardus.
Pardus cidden kullandım bir süre (3 ay falan) keyif aldım. Safe space'im gibi bir şey idi. Ama maalesef Hunt, LoL gibi oyunlar Linux'ta olmadığı için sildim.

Linux Mint Cinnoman veya Xfce4.

ZorinOS, Linux Mint ve Pardus.
Pardus cidden kullandım bir süre (3 ay falan) keyif aldım. Safe space'im gibi bir şey idi. Ama maalesef Hunt, LoL gibi oyunlar Linux'ta olmadığı için sildim.
Zorin çok ağır değil mi? Ben kullandığımda kasıyordu.

Ubuntu veya Linux Mint önerebilirim.
Ubuntu güzel değil. Ama Linux Mint 10/11.

Son düzenleme:

Mint'ya da Zorin OS.

Ubuntu güzel değil. Ama Linux Mint 10/11.
  • Ubuntu'nun Snap olayları dışında pek bir problemi yok, çoğu donanımın en az sorun yaşayacağı dağıtım olabilir. Ve Ubuntu en stabil dağıtımlardan.
  • Linux Mint fena değil, özellikle Windows kullanıcıları için. Özellikle Xfce sürümü veya Debian tabanlı sürümleri eski veya taşınabilir sistemler için gayet güzel.

i3 1. nesil mobil işlemcili Laptop'ım da ZorinOS kasıyor.
Olabilir, hocam. Bende de Linux Mint ile Zorin OS arasındaki tek fark kolaylık olarak Zorin OS'in daha iyi olması. Ağır çalışması bakımından ikisi de aynı. Bu, herkeste aynı olacak diye bir şey yok; işletim sistemi kullanılarak karar verilen bir şey. Mesela EndeavourOS kullanmıştım; Arch tabanlı olması sebebiyle zor olsa da optimizasyonu daha iyi gelmişti bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…