Hocam kartın VRAM'i vb. bir şeyi bozuk değilse sorun olmaz. Bu arada son konuda ki ekran kartı bozuk.

Ek: Nereden biliyorsun dersen; Tüketici heyetine nasıl başvurulur?

Benim Nvidia kartımın da VRAM'İ bozuktu vakti zamanında. Ne yani, Nvidia çöp firma mı? Sorunu sadece sen yaşadıysan firmaya laf edemezsin. İlla ki sorunlar olacaktır. Firma bakmıyor mu, başvur THH'ye. İlla ki ilgileneceklerdir.

Benim Nvidia kartımın da VRAM'İ bozuktu vakti zamanında. Ne yani, Nvidia çöp firma mı? Sorunu sadece sen yaşadıysan firmaya laf edemezsin. İlla ki sorunlar olacaktır. Firma bakmıyor mu, başvur THH'ye. İlla ki ilgileneceklerdir.
Sorun AMD kartların çoğunun bir sebepten ötürü sorunlu olması.

Ayrıca Vram vb. bir şeyi bozuk olursa bu tarz sorunlar yaşanır diyorum. Ancak AMD kartlarda sorun olmasa bile kart direkt aynı çalışıyor. Ekran var ama Micro Sluttring sorunuda var.

Sorun AMD kartların çoğunun bir sebepten ötürü sorunlu olması.

Ayrıca Vram vb. bir şeyi bozuk olursa bu tarz sorunlar yaşanır diyorum. Ancak AMD kartlarda sorun olmasa bile kart direkt aynı çalışıyor. Ekran var ama Micro Sluttring sorunuda var.
Nvidia kartlar da "sorunlu" ona bakılırsa, bilgisayarı 3-4 saat kullandıktan sonra grafikler birbirine giriyor. Ve Linux kullanıcılarının özellikle Mutter dışı bir WM kullanıyorsanız karşılaşacağınız bir sorun. Veya Nvidia ekran kartları uykudan uyandırmada çoğunlukla başarısız oluyor.

Linux sürücülerinden bahsediyorum, "Ama Windows'ta yok demeyin".

AMD, Linux'ta Windows üzerinde alabileceğinizden daha iyi bir destek sunuyor. Windows'un içsel problemleri ile AMD'nin "kusurlu" olduğunu savunabiliyorsak Nvidia kartlar da aynı derecede (hatta daha ağır derece, sonuçta web tarayıcısını bile renderlayamıyor) kusurludur.

Hocam ne kadar çekirdek veya RAM atadınız sanal makineye?
6 çekirdek, 4 GB RAM.

IMG_0152.webp

Dışarı çıktım geldim bitmemiş. Bu ekran nedir acaba?

Son düzenleme: