Basit Linux dağıtımı önerisi

Hocalarım teşekkür ediyorum.

Müsadelerinizle bir iki sorum daha var. Bu dağıtımları terminali hiç açmadan kullanabilir miyim acaba? Çünkü hiç bilmiyorum, dümdüz tıklayarak kullanmak istiyorum. Ayrıca aynı diskte bem Windows'u hem Linux'u kullanacağım, birinde bozulmalar olursa diğerini de etkiler mi?
ZorinOS, Linux Mint ve Pardus.
Pardus cidden kullandım bir süre (3 ay falan) keyif aldım. Safe space'im gibi bir şey idi. Ama maalesef Hunt, LoL gibi oyunlar Linux'ta olmadığı için sildim.
Ubuntu veya Linux Mint önerebilirim.
Linux Mint Cinnoman veya Xfce4.

Zorin çok ağır değil mi? Ben kullandığımda kasıyordu.

Ubuntu güzel değil. Ama Linux Mint 10/11.
Mint'ya da Zorin OS.

Her halükarda uçbirimi açmanız gerekebiliyor. Ben ChatGPT ile öğrenmiştim uçbirimi kullanmayı; siz de oraya sorarak öğrenebilirsiniz. Mesela, bir uygulama indireceksiniz; oraya sorarak nasıl indireceğinizi öğrenebilirsiniz. Bir noktadan sonra işin mantığını kavrarsınız zaten.

ZorinOS'de terminali açmama hiç gerek olmadı. bi' tık daha az ağır olsa güzel dağıtımdır.

KDE kullanıyor? Core ile GNOME, Lite ile Xfce kullanıyor. Yanlış bilgi olmasın.

Zorin çok ağır değil mi? Ben kullandığımda kasıyordu.

O kadar da ağır değil.

Hocalarım cevaplarınız için tekrar teşekkür ediyorum. Birden çok cevap geldi, rastgele birini deneyeceğim sanırım.

Sırayla deneyin. Hangisi hoşunuza giderse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…