Yutka46

Uzman
Oyun haberleri ve ters mühendislik kategorisi için soruyorum. Önce diğer forumda konuyu paylaştım diyelim, burada da konusu açılmamış olsun. Aynı haberi paylaşabilir miyim? Evetse içeriğini değiştirmeme gerek olur mu? Normalde teknik destek dışındaki konularda izin verilmiyor, biliyorum. Fakat iki forumda da açılan konular görmüştüm. Bu durumda yazdığım şekilde yapabilir miyim?

Oyun haberleri ve ters mühendislik kategorisi için soruyorum. Önce diğer forumda konuyu paylaştım diyelim, burada da konusu açılmamış olsun. Aynı haberi paylaşabilir miyim? Evetse içeriğini değiştirmeme gerek olur mu? Normalde teknik destek dışındaki konularda izin verilmiyor, biliyorum. Fakat iki forumda da açılan konular görmüştüm. Bu durumda yazdığım şekilde yapabilir miyim?
Daha önce bu sebepten dolayı uyarı almıştım, önce burada paylaşırsan sorun olmaz.

1747644631245.webp

Evetse içeriğini değiştirmeme gerek olur mu?

SEO sorunsalı.​

Normal şartlarda: İçeriği değiştirmen ve kaynak göstermen yeterlidir. Techolay'da teknik konular dışında bu yasak ve yasak olması da aşırı mantıklı geliyor. Sonuçta herkes her şeyi özgün bilemez.

Ayrıca asıl içerik sahipleri de kaynağının kopyalandığını fark edip bunu şikayet edebiliyor. Örneğin, adının Techolay'da da geçmesi yasak olan bir web sitesi (ki biz de yasakladık), emeklerimize saygısızlık yaparak içeriğimizi kopyalamıştı. Bizi kaynak belirtmelerini istedik onlar ise reklam dediler ve banladılar. :D Google ve diğer arama motorlarına bildireceğimizi söylediğimizde kaldırmak zorunda kaldılar. Bizden kopyala, hiç değiştirme, kaynak belirtmeyi reklam say. Ne güzel dünya :D

Kabul edilebilir örnek: Ubuntu'da SNAP nasıl kaldırılır? Rehberi:

[Özgün yazılmış, deneyimler paylaşılmış, çalıştığı gösterilmiş ve bazı kodlar farklı kaynaklardan kopyalanmış veya kod mantığı çözülerek yeniden yazılmış.]

Kaynak: https://superuser.com/questions/1871847/how-to-uninstall-snap-package

Kabul edilemez örnek:

https://superuser.com/questions/1871847/how-to-uninstall-snap-package veya farklı bir kaynaktan direkt kopyalayıp yapıştırılmış. Bu şekilde "kaynak belirtseniz bile" arama motorları puan kıracak.

Bizzat yaşadım. Tek konuyu hem Techolay hem de Technopat için açtım. Yeşil sitenin moderatörleri hantal olduğu için konu ilk Techolay'da onaylandı. Sonra yeşil site dedi ki konuyu başka yerde açmışsınız burada açamazsınız. Art niyetli olduklarını biliyorum çünkü Techolay'ın ilk zamanlarıydı. İşin garip tarafı şu ki bir soruyu sadece tek bir kalıpta sorabilirsin. A konusunu B konusu olarak soramam ki? Anlayışsızlıkları yüzünden kendilerine nefretim oluştu... Yani dostum konuyu açabilirsin ama soruyu farklı başlık ve içerik ile sorman gerekir. Bu her platform için böyle az çok.

İlk olarak başka forumda paylaşırsanız SEO sağlığı gereği burada onaylayamayız.
Seo sağlığı dediğiniz nedir? Haber siteleri aynı metni aynı anda dolaşıma sokabiliyor. İha Dha botlarıyla burada önemli olan sitenin spam skoru o içerik belki oan için indeks almaz ama sonrasında kopya bile olsa indekslenebilir. Kendi açtığım konularda( aynı başlık aynı içerik) çok fazla örneğini gördüm ve indekslendi nedeni İçeriğin özgünlüğü (Php de arraymap ve array_values kombine kullanma)