İstanbul'un çok merkezi bir bölgesinde yaşamama rağmen TurkNet, yıllardır mahalleye GigaFiber getirmeyi beceremedi. Başka firmaya geçmeyi düşünüyordum bu yüzden. Dün sayfalarında, resimdeki gibi +200 TL farkla başka servis üzerinden 1000 Mbps verdiklerini gördüm. Bunu kullanan var mı? Sizce değer mi?
İstanbul'un çok merkezi bir bölgesinde yaşamama rağmen TurkNet, yıllardır mahalleye GigaFiber getirmeyi beceremedi. Başka firmaya geçmeyi düşünüyordum bu yüzden. Dün sayfalarında, resimdeki gibi +200 TL farkla başka servis üzerinden 1000 Mbps verdiklerini gördüm. Bunu kullanan var mı? Sizce değer mi?
Türk Telekom altyapısı üzerinden TurkNet kullanan bir arkadaşım var. Her gün sıkıntı yaşıyor, kendisi de kafayı yedi artık; ancak büyük bir çoğunluk sorun yaşamıyor sanırım.
Açıkçası geçilebilir. Burada tek sıkıntı, bir sorun olduğunda (alt yapı ile ilgili) siz turknet ile turknet de tt ile iletişime geçip sorunu çözmeye çalıştığı için süreç uzuyor. Onun harici turknetten halihazırda memnunsanız geçin derim.
Fiberde 3 yıldır sorun yaşamadım. En son ben de +200 mevzusundan 1000 aldım denemek için. 5 dk da geçiş yaptı
Lakin gigafiber işinde çok büyük çuvalladılar bana göre. Uzun süredir bunun çilesiyle uğraşıyorum. Altyapıda görünüyor kutu yok, kutu takılmış bina dışına içeriye alınmalı. Gelen kablo tekrar çekildi olmadı bir daha derken internet sitesindeki destek Türkçe yazmanıza rağmen anlamakta zorlanıyorlar. Aralarında iletişim çok kopuk. Call center, taşeron firma. Gelen ekiplerin bazıları çok acemi. Kablo döşerken gelişi güzel döşüyorlar gibi bir çok dertle uğraştık.
Yani tavsiyem o kadar yüksek upload hızına ihtiyacınız yoksa gigafibere geçmek için acele etmeyin derim. Hele ilk almayı asla önermem. Zaten ilk alana 2 ay bedava yok. Yeni abone olup ilk alana 2 ay bedava kampanyası var mış
Gelen kablo tekrar çekildi olmadı bir daha derken internet sitesindeki destek Türkçe yazmanıza rağmen anlamakta zorlanıyorlar. Aralarında iletişim çok kopuk. Call center, taşeron firma. Gelen ekiplerin bazıları çok acemi. Kablo döşerken gelişi güzel döşüyorlar gibi bir çok dertle uğraştık.
Yani tavsiyem o kadar yüksek upload hızına ihtiyacınız yoksa gigafibere geçmek için acele etmeyin derim.
Açıkcası benimde çekincem biraz bundan. Turknetle bir iki sefer dışında senelerdir problem çekmedim fakat çektiğimde de ulaşabilmek zaten bir işkence. birde bir sorun olduğunda @Yunus Askar 'ın dediği gibi bu sefer kulaktan kulağa olup süreçler çok uzar mı diye çekiniyorum.
Açıkcası benimde çekincem biraz bundan. Turknetle bir iki sefer dışında senelerdir problem çekmedim fakat çektiğimde de ulaşabilmek zaten bir işkence. birde bir sorun olduğunda @Yunus Askar 'ın dediği gibi bu sefer kulaktan kulağa olup süreçler çok uzar mı diye çekiniyorum.
Telekom altyapısında ise sorun çözümleri çok sürmüyor. Çünkü altyapı zaten var. Gigafiber dışında fiberde sorun olmaz gibi geliyor bana. Hatta gigafiber kullanıp memnun olan da var.
Tabi bölgeden bölgeye de değişebilir belki bilemiyorum. Bana her zaman hızı dönüş yaptılar. Sadece gigafiber konusunda iletişimleri çok zayıf ve birbirleri arasında bilgi akışı çok zayıf yani call center ve gelen ekipler için diyorum. Ama bana gelen ekipler türknetin ekibiydi.
Yani telekom altyapısındaki fiber türknet hizmetinde 3 senedir neredeyse hiç sorun yaşamadım.
Tavsiyem +200 deneyebilirsin. Zaten onda hiçbir sorun yok. Beğenmezsen başka alternatifleri düşünebilirsin. +200 verince zaten aynı altyapıdan hizmet almaya devam edeceksin. Muhtemelen +200 lirayı onlar türk telekoma ödüyorlar artık ne kadarını bilemem de o şekilde 1000 hizmetini veriyor olmalılar.
Özetle değer +200 senin bütçeni etkilemeyecekse geç dene kendin gör değerlendir ona göre bakarsın.