Başka kredi kartı çıkarmak diğer kartı ne kadar olumsuz etkiler?

Veira 87

Üstün
Şimdi bende Bonus Genç var. Onun limiti 25.000 TL. Yapı Kredi Play kartı 15.000 TL limit ile onaylandı. Bu kartı da alırsam kredi notum olumsuzlaşır mı ve Garanti kartın limiti zora girer mi?

Kredi notu tamamen kredilerini ne kadar zamanında ödediğin ile alakalı. İki kartı da dengeli kullanırsan da içeride borç bırakmazsan kredi notunu aksine daha iyi etkilersin. Yine de istediğin kadar borç öde gelir beyanı çok önemli.

Kredi kartı limitinin artmasını istiyorsan bankaya bu yönde talepte bulunman gerek.

Kredi skorun yüksekse ve ihtiyacın olduğunu onaylarlar. Ben hiç çekmememe rağmen 650 bin TL limitim var.

Büyük konuşmayı sevmem fakat borçları aksatmam diye düşünüyorum. Şu anlık bu limitler bana fazlasıyla yeter. İleride artmazsa sıkıntı yaşarım muhtemelen.

Bir yerde de şey okumuştum: toplam limit hakkını tek karta yığmaktansa iki/üç kart arasında bölüştürmek kredi notunu daha olumlu etkiliyormuş. Hurafede olabilir.

Kredi kartı limitinin artmasını istiyorsan bankaya bu yönde talepte bulunman gerek.
Talepte bulunuyorum zaten fakat Garanti arttırmıyor. 25 bin TL'den yukarıya çıkmıyor. Yapı Kredi 15 bin TL'yi onayladı hemen.

Şimdi bende Bonus Genç var. Onun limiti 25.000 TL. Yapı Kredi Play kartı 15.000 TL limit ile onaylandı. Bu kartı da alırsam kredi notum olumsuzlaşır mı ve Garanti kartın limiti zora girer mi?
Yanlış anlamazsanız birşey sorucam. Ben geçen sene başvurmuştum 1900 TL limit verdiler. Siz ekstra talepte bulundunuz mu? Hep mi limit böyleydi?

Yanlış anlamazsanız birşey sorucam. Ben geçen sene başvurmuştum 1900 TL limit verdiler. Siz ekstra talepte bulundunuz mu? Hep mi limit böyleydi?
Yaklaşık 9 ay 1300 TL ile kaldı limit. Sonra bir anda 25 bin TL yaptılar. Aktif kullanım önemli sanırım.

Limit artsın diye gelir belgesi vs. vermedim bu arada. Belgeleyeceğim bir gelirim de yok şu an.

Yaklaşık 9 ay 1300 TL ile kaldı limit. Sonra bir anda 25 bin TL yaptılar. Aktif kullanım önemli sanırım.

Limit artsın diye gelir belgesi vs. vermedim bu arada. Belgeleyeceğim bir gelirim de yok şu an.
Tamamdır bu bilgi için çok teşekkür ederim. Benim KMH 11 bin oldu, kart için kendim manuel başvuruyorum hep reddediliyor.
Kredi notum da 1485 ,hiç gecikmeli ödemem yok.

Benim bankalardan aldığım bilgiye göre her vatandaşın kendine öz bir müşteri limiti var. Toplam limitin bankalarda bölünür. Diyelim ki senin vatandaş olarak 100k limitin var. Bir bankaya üyesin ve kredi kartı 50k limitli. Başka bir bankadan veya kendi kullandığın bankadan alabileceğim limit en fazla 50k olur ve bu sana zarar vermez. Bir gün tek kart için 100k limite ihtiyaç duyarsan işte o zaman zora sokar. Kredi notunu her çarşamba salı Findeks uygulamasından ücretsiz olarak görebilirsin.

Son düzenleme:
Doğrudur fakat benim anlamadığım nokta benim öz limitim demek ki 40 bin TL ve üzeri (25 +15). Peki Garanti niye 25'te sabit kalıyor da arttırmıyor. Bankaları anlamak zor doğrusu.

Kredi notunu her çarşamba Findeks uygulamasından ücretsiz olarak görebilirsin.
Salı değil miydi?

Çarşamba olarak kalmış aklımda. Evet Salıymış. Düzeltme için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…