Kvothe
Uzman
Şu an okuduğum türlere ara verip felsefi romanlara başlamak istiyorum. Başlangıç için çok uzun olmayan, biraz da akıcı olan felsefi roman önerebilir misiniz?
Son düzenleyen: Moderatör:
İsteğinize göre belki bir tık ağır kaçabilir ama dostoyevski'nin tüm eserlerini okumanızı şiddetle tavsiye ederim; benim önerim yeraltından notlar ile başlamanız yönünde olur. Üstüne zeki Demirkubuz'un "yeraltı" filmini de izleyebilirsiniz; serbest uyarlamadır.
![]()
Yeraltından Notlar
Yeraltından Notlar, gerçek dünyadan kendini soyutlamış bir kişinin iç çatışmalarını ve hezeyanlarını konu alır. Bu roman Dostoyevskiwww.iskultur.com.tr
O vakit Otomatik Portakal'ı önerebilirim. Stanley Kubrick'in romandan uyarlama efsane bir filmi de vardır; tema genel olarak ahlak felsefesi üzerine.Hocam dendim ama başlangıç olarak ağır geldi biraz. Alışık olmadığım için türe.
O vakit otomatik Portakal'ı önerebilirim. Stanley Kubrick'in romandan uyarlama efsane bir filmi de vardır; tema genel olarak ahlak felsefesi üzerine.
![]()
Otomatik Portakal (Ciltsiz)
Otomatik Portakal (Ciltsiz) - TÜRKİYE İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI - Anthony Burgess - Tüm hayvanların en zekisi iyiliğin ne demek olduğunu bilenwww.kitapyurdu.com
Ben daha hafif bir şey istiyorum derseniz, hiç düşünmeden insan neyle yaşar'ı öneririm.
![]()
İnsan Neyle Yaşar?
İnsan Neyle Yaşar? - KARBON KİTAPLAR - Lev N. Tolstoy - Tolstoy “İnsan Neyle Yaşar?” eserinde insan yaşamına dair hayati sorular sorarken bu sowww.kitapyurdu.com
Rica ederim. Okumuşsunuzdur diye önermedim ama felsefi roman deyince akla ilk gelen kitaplardan birisi Camus'nün "Yabancı" romanıdır. Onun haricinde Sofie'nin Dünyası da bir klasiktir.Hocam teşekkürler bakacağım otomatik portakala. İnsan ne ile yaşarı daha önce okumuştum.