Bir tek RDR2 için beklemiştim sonra iyiki de beklemişim dedim zaten.
Kim bilir belki sarmadı bıraktım dediğin oyunlar da RDR2 gibi iyiki de beklemişim dedirtecekti. Dediğim gibi sorunun kaynağı dopamin reseptörlerinin duyarsızlaşması, sosyal medya gibi (kısa videolar vb.) yüksek uyaran içeren şeylere maruz kaldıkça artık o oynadığın hikayeli oyun, izlediğin bir film seni hemen içine çekmezse sıkılıp kapatıyorsun ve beynin en kolay olana yani alıştığın yüksek uyarana geri dönüyor. Eğer bu altta yatan sorunu çözmesen %90 oynadığın her hikayeli oyun, izlediğin her film seni sarmayacak ve kapatacaksın. Ben de eskiden böyleydim de iyi ki kendimi düzeltmişim diyorum.

Merhaba. Beni saracak bir oyun arıyorum ancak oyun böyle başladığı gibi sarsın istiyorum, yani bir oyuna girdiğimde beni ikna etmesi için 2 dakikası oluyor, sonra çıkıyorum hemen. Dün Palword indirdim, iki kere ağaç yumrukladım, sonra çıktım hemen sildim oyunu. Popüler oyunları oynadım, onların haricinde önerirseniz sevinirim.
Witcher 1.

Tekrar başlamanızı öneririm, sandbox Survival. Başlarda ne yapacağınızı anlamamanız normal. Tamir cihazı yapmaya çalışın ve radyoyu tamir edin, oyun tamirden sonra başlıyor.

Başka öneri olarak da size önerim Serious Sam serisi. Başlar başlamaz sizi direkt aksiyona attığı için tam aradığınız oyun olabilir. Özellikle önerim Serious Sam 2 ve 4.

Kim bilir belki sarmadı bıraktım dediğin oyunlar da RDR2 gibi iyi ki de beklemişim dedirtecekti. Dediğim gibi sorunun kaynağı dopamin reseptörlerinin duyarsızlaşması, sosyal medya gibi (kısa videolar vb.) Yüksek uyaran içeren şeylere maruz kaldıkça artık o oynadığın hikayeli oyun, izlediğin bir film seni hemen içine çekmezse sıkılıp kapatıyorsun ve beynin en kolay olana yani alıştığın yüksek uyarana geri dönüyor. Eğer bu altta yatan sorunu çözmesen %90 oynadığın her hikayeli oyun, izlediğin her film seni sarmayacak ve kapatacaksın. Ben de eskiden böyleydim de iyi ki kendimi düzeltmişim diyorum.

Oyun oynarken neredeyse her ara sahnede telefonu alıp Instagram izliyorum

Oyun oynarken neredeyse her ara sahnede telefonu alıp Instagram izliyorum.
Sorunun kaynağı bu işte, dediğim gibi eğer bu sosyal medya kullanımını azaltmazsan oynadığın her oyun, izlediğin her film ve okuduğun her kitap sana çekilemez derecede sıkıcı gelecek. Senin oyun önerisine değil, yüksek uyaranı azaltmaya ihtiyacın var. Dediklerimi ciddiye al ve gerçekten oyundan sıkıldığın an hemen döndüğün şeyi azaltmaya çalış yoksa insanların verdiği her oyun tavsiyesinden sıkılacaksın.

Sorunun kaynağı bu işte, dediğim gibi eğer bu sosyal medya kullanımını azaltmazsan oynadığın her oyun, izlediğin her film ve okuduğun her kitap sana çekilemez derecede sıkıcı gelecek. Senin oyun önerisine değil, yüksek uyaranı azaltmaya ihtiyacın var. Dediklerimi ciddiye al ve gerçekten oyundan sıkıldığın an hemen döndüğün şeyi azaltmaya çalış yoksa insanların verdiği her oyun tavsiyesinden sıkılacaksın.

Haklı, oyun oynarken Instagram'ya bakma oyuna odaklan. Ben de Deep IO gibi tarayıcı oyunlarında kasılmaktan sıkıldığımda saklanıp Instagram açıyorum ama hikayeli oyunlarda bunu yapman seni her oyunda sıkar. Dünyanın en kaliteli ve sana özel hazırlanmış bir oyun bile olsa. Hikayeyi anlayamadığın için sıkılırsın, çünkü hikayeli oyunun sana ara sahnede verdiği şey amaç. O amaç olmadan yaptığın eylem anlamsız gelir ve sıkıcılaşır. Bu yüzden oyunlarda 'hikaye anlatımı' çok önemli.

Veya hep aynı tür oyun oynama. Ben hayatımda hiç 3. şahıs bir oyun oynamamışken Epic Games'in bedava verdiği Tomb Raider GOTY denemiştim. O kadar eğlenmiştim ki anlatamam, oyunlara olan aşkım yeniden ateşlenmişti.