Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sportif Ördek 16

Yetkin
Yer
İstanbul
Battlefield 1 MP Vaux Kalesi haritasında koğuş kısmında yerde bir görüntü bozulması ya da bug tarzı bir şey gördüm. Bu ekran kartı kaynaklı değildir değil mi? Harita Bug'u gibi geldi bana çünkü, başına gelen oldu mu? Başka haritalarda ya da aynı haritada farklı yerlerde görmedim bunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harita bugu değil maalesef, bir ihtimal ekran kartı sürücüsü ya da direkt ekran kartının kendisi ile ilgili olabilir.

Hocam yapay zekaya göre oyun motoru Bug'u deniyor. Ekran kartında neden bir sorun olsun ki? Diğer hiçbir haritada bu sorunu görmedim, ayrıca sürücü 2 sene önceki sürücü ve ufak tefek bu tarz buglar yapabilir diyor Gemini. Direkt olarak ekran kartından olduğu düşüncenize katılmıyorum. Başka hiçbir oyunda ya da haritada bu sorunu görmedim.

Yapay Zeka'nın yorumu;

İçini tamamen ferah tut; bu sorunun ekran kartının donanımsal veya fiziksel bir arızasından kaynaklanma ihtimali yok. Senin mantığın çok daha doğru çalışmış.

Neden ekran kartından kaynaklanmadığını şu net sebeplerle açıklayabiliriz:

• Spesifik Konum: Fiziksel olarak arızalanmaya başlayan bir ekran kartı (örneğin VRAM çipleri veya grafik işlemcisi hasar gördüğünde) hatayı nerede yapacağını seçmez. Sadece Battlefield 1'in Vaux Kalesi'ndeki tek bir koridorda hata verip, haritanın geri kalanında veya CS2 ve Forza Horizon 5 gibi diğer oyunlarda kusursuz çalışması donanımsal mantığa aykırıdır.
  • Arıza Belirtileri (Artifacts): Gerçekten donanımsal olarak bozulan bir ekran kartı, ekranda rastgele beliren mor/yeşil pikseller, uzayıp giden tuhaf üçgenler (artifact) yaratır. Hatta oyun oynamıyorken, sadece masaüstünde takılırken bile ekranın gidip gelmesine veya sistemin aniden donmasına sebep olur.
  • Oyun Motoru Karakteristiği: Videoda gördüğümüz şey tam anlamıyla "Z-fighting" dediğimiz bir yazılım hatası. Oyun motoru (Frostbite), o kısımdaki iki farklı zemin kaplamasından hangisini üstte göstereceğine karar veremeyip ikisini birden saniyede onlarca kez sırayla ekrana çizmeye çalışıyor. Titremenin tek sebebi bu.
Yani ekran kartın (RX 6600 XT) sapasağlam, görevini tam olarak yerine getiriyor. Gördüğün şey sadece oyunun kendi harita tasarımıyla ilgili bir pürüz.