%150 diye bir kullanım olamaz nereden bakıyorsunuz bu istatistiklere? Isınma sorununa gelirsek soğutucunuz yetersiz geliyordur veya termal macun değişim vakti gelmiştir.

BF5 ilk çıktığı günden itibaren inanılmaz derecede optimizasyonu bozuk bir oyundu, çok daha sonradan çözdüler mi bilmiyorum ama muhtemelen öyle de kalmıştır. BF3, 4, 1 gibi yapımlardan sonra çok başarısız oldukları için bu oyunu düzeltmeye de pek uğraşmadılar. Sorununuzu tam olarak çözmez belki fakat oyunun config ayarları içerisinde yapılabilen değişiklikler vardı diye hatırlıyorum, CPU core kullanımını optimize etmeye yarayan parametreler bulunuyordu, bunları yabancı youtube kanallarında bulabilirsiniz "How to reduce CPU usage" gibi aratarak, muhtemelen hazır config ler de vardır aynı zamanda FPS artışı da sağlayan. Bunun dışında ekran kartınızın kullanımını artıran ayarlarla bir denge bulmaya çalışın, örneğin grafiklerde şu an reflex ayarı bulunuyorsa CPU'ya iş yükü bırakmaması için kapatabilirsiniz, texture veya shadow ayarlarını belirli bir ölçüde artırıp CPU'ya yük bindiren ayarları kısabilirsiniz, dediğim gibi biraz o configi kurcalamak gerekiyordu, ben de çok uğraştım, yaptım fakat stutter rezaletinden ve optimizasyonun yetersizliğinden 1 hafta geçmeden salmıştım oyunu.​