RipTurco

Uzman
EA Play üzeinden Battlefield 6 aldım dün. Gayet normal şekilde oynadım, bir problem yoktu fakat bugün beni maçın ortasında oyundan attı ve bu hatayı almaya başladım.

Mobil verimi hotspot olarak bilgisayara bağladığımda veya VPN açtığımda oyuna girip oynayabiliyorum fakat evin internetiyle oyuna giriş yapamıyorum.

Bu sorunu yaşayıp çözüm bulabilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

ea giriş hatası.webp

ea son hata.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
EA Play üzeinden Battlefield 6 aldım dün. Gayet normal şekilde oynadım, bir problem yoktu fakat bugün beni maçın ortasında oyundan attı ve bu hatayı almaya başladım.

Mobil verimi hotspot olarak bilgisayara bağladığımda veya VPN açtığımda oyuna girip oynayabiliyorum fakat evin internetiyle oyuna giriş yapamıyorum.

Bu sorunu yaşayıp çözüm bulabilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Eki Görüntüle 195630

Eki Görüntüle 195631
Battlefield 6'daki "server disconnected" hatasını çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Modem ve Router'ı Yeniden Başlatın:
- Modemi ve router'ı kapatın, birkaç dakika bekleyin ve ardından tekrar açın.

2. Ağ Bağlantısını Kontrol Edin:
- İnternet bağlantınızın stabil olduğundan emin olun. Diğer cihazlarda internet çalışıyorsa, o cihazların bağlantılarını kontrol edin.

3. Port Yönlendirme:
- Battlefield 6'nın çalışması için gerekli olan portların yönlendirildiğinden emin olun. Aşağıdaki portları açmanız gerekebilir:
- TCP: 80, 443, 15000, 9980
- UDP: 13500, 14000, 42100

4. Firewall ve Antivirüs Kontrolü:
- Bilgisayarınızdaki firewall veya antivirüs yazılımının oyunun bağlantısını engellemediğinden emin olun. Gerekirse, oyun için istisna ekleyin ya da geçici olarak devre dışı bırakın.

5. DNS Ayarlarını Değiştirin:
- DNS ayarlarınızı Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) gibi bir genel DNS ile değiştirin.
- Windows'da:
1. Denetim Masası'na gidin.
2. "Ağ ve Internet" > "Ağ Bağlantıları" kısmına girin.
3. İnternet bağlantınıza sağ tıklayıp "Özellikler"i seçin.
4. "Internet Protokolü Version 4 (TCP/IPv4)" seçeneğine sağ tıklayın ve "Özellikler"e gidin.
5. "Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan" seçeneğini seçin ve yukarıdaki DNS adreslerini girin.

6. VPN Kullanımı:
- Eğer VPN kullanarak bağlantı sağlanıyorsa, ISP'nizin oyunun sunucularıyla bağlantı kurmasına engel olup olmadığını kontrol edin.

7. Oyun Dosyalarını Kontrol Edin:
- Oyun istemcisini (EA App veya Origin) açın ve oyun dosyalarını bütünlük kontrolü yaparak bozuk dosyaları onarın.

Bu adımlar sorununuza yardımcı olmayacaksa, bağlantı ile ilgili daha fazla teknik ayrıntı isteyerek durumu derinlemesine analiz etmek gerekebilir.