Merhaba dostlar, artık biliyorsunuz otomobil teknolojileri aldı başını gitti. Bir çok donanımlar, artık standart hale gelmeye başladı. Özellikle elektrik araçlar, donanım olarak uçuyor şu anda. Aynı zamanda teknolojik olarak. Özellikle konu sahibi olduğum için, en sevdiğim donanımlardan başlayacağım. Kendime torpil yapacağım bu konuda.

Konu altında sizde beğendiğiniz donanımları ve teknolojileri paylaşabilirsiniz, konuşup fikir alışverişinde bulunabiliriz. Yorumlara beklerim.

🔵 Uzun Far Asistanı; Kendi aracımda uzun yıllardır kullandığım, olmaz ise olmaz donanımlardan bir tanesidir. Özellikle karanlık yollarda kısa far-uzun far geçişini otomatik sağlar. Bunu kameralarla yeni teknolojiler sayesinde yapıyor. Karşıdan araç geldiğinde gözünü almayacak şekilde kapatıyor, araç geçtikten sonra yol karanlık ise tekrar uzunlara geçiş yapıyor. Özellikle uzun yolda, bayıldığım bir teknoloji. Açık bırakınca sürekli devreye girip çıkıyor.

10004079a.webp

🔵 Kablosuz Şarj; Açıkcası benim çok sevmediğim, ama yine de arabada ki kablo karmaşasını ortadan kaldıran bir teknoloji. Hatta markalar ısındığı için, soğutuculu kablosuz şarj modeline sahip arabalar üretiyor artık.

s-739d354731b7ae2f3bbbec96f2d0e6cabfd76a9e.webp

🔵 Apple Car Play-Android Auto; Açık konuşmak gerekirse, arabada navigasyon işini bitiren teknolojidir. Kimse artık navigasyon cihazı kullanmak istemiyor. Aracınızı kablolu ve kablosuz kullanarak, her şeyi ekrana yansıtabilmek. Hem trafik dikkatinizi dağıtmıyor, hem pratik, hem de Google Navigasyon iyi çalışıyor. Ama özellikle kablosuz bağlanabilenler çok daha pratik ve keyifli. Araç alırken kablosuz alırsanız, çok daha rahat edersiniz.

Android-Auto-Vs-Carplay-Article-Pic-768x283.webp

🔵 Yapay Zeka; Artık buda araçların bir parçası olmaya başladı. Özellikle elektrikli araçlar, donanım konusunda hepsinden iyiler şu anda. Dolup taşıyor donanımlar. Özellikle otonom araçlar, harika.

yapay-zekanin-otomotiv-sektorune-5-etkisi.webp

🔵 Koltuk Soğutma; Bu teknoloji çok yeni olmasa dahi, artık çok daha gelişmiş durumda. Kıyafet kurutma özelliğine sahip markalar var. Benim en sevdiğim donanımlardan bir tanesidir. Tabi elektrikli araçlarda menzili kısaltan bir teknoloji, içten yanmalı araçta tercihim olur.

koltuk-sogutma-1.webp

🔵 Sevmediğim Teknoloji Perdesiz Cam Tavanlar; Özellikle WAG grubunun tercih ettiği, en gereksiz teknoloji. Bir arabanın tavanında ki cama ne teknoloji koyarsanız koyun, perde yoksa o araç içindekiler aşırı sıcaklarda pişer. Araçta cam tavan var ise, perdesi de olmalı. Caddy marka araç alan arkadaşım, aşırı sıcak olduğu için sattı perdesiz cam tavanlı aracını. Firmalar yok biz yaptık vs dese bile sıcak kardeşim, perde şart. Hayatta almayacağım bir tür.

porsche_taycan-tavan.webp

🔵 Sürüş Destek Sistemleri; Kendi aracımda da kullandığım en sevdiğim özelliklerden. Sinyal vermeden, şerit değiştiremiyorum. Şeritten biraz ayrılsam, araç direksiyona müdahale ediyor. Dalarsam yolda, yine uyarıyor. Kör nokta mesela, özellikle İstanbul trafiğine çıkınca çok işime yarıyor sollamalarda. Keza çarpışma önleyici, yine dalgınlık oluşursa kendi kendine fren yapıp müdahale ediyor. Dalgın olanlar için oda en beğendiğim teknoloji. Tabela okumada mesela çok pratik, ekran görüyorsunuz kaçırdığınız tabelaları.

screen-shot-2020-08-06-at-3-51-48-pm-1596743658.webp

🔵 Yeni Nesil Şanzımanlar; Açık konuşmak gerekirse eskiden, hiç başarılı değillerdi. Ne sollama, ne konfor, ne güven, ne performans. Ama şu anda yeni nesil şanzımanlar teknolojilerle sizi kullandıkça analiz ediyor, sizi tepkilerinize göre şekil alabiliyorlar. Kullanım şeklinize göre kendilerini hazırlıyorlar artık. Performans, rafinelik, düşük yakıt tüketimi vs. derken çok iyiler. Özellikle BMW ( ZF) ve Mercedes (9G-Tronic) en iyileri gözümde. Resimde Mercedes şanzımanı kullanılmıştır.

e4135ff9409df32a35ff448c6e7798e1.webp

🔵 Direksiyon Isıtma; Kış aylarının vazgeçilmezi. Aracımda yok, olmasını isterdim. Kışın direksiyon soğuktan elinize yapışıyor, direksiyon ısıtma ile bunu çok güzel aşabiliyorsunuz. Yeni bir teknoloji değildir, ama artık ticari araçlarda bile gelmeye başladı üst donanımlarda. Özellikle doğu bölgesinde yaşıyorsanız, muhakkak opsiyon varsa alın.

b3201679.webp

🔵 Kendi Kendine Park Özelliği; Aracımda var, lakin kullanmaya bazen çekiniyorum. Çünkü bazen çok hızlı manevralar ile insanı ürkütebiliyor. O yüzden seviyorum aynı zamanda sevmiyorum, karışık bir duyguya sahip bende. Ama özellikle acemiler ve aşırı dar yerler için buda hayat kurtarıcı. Opsiyon listesinden var ise alınmalı diye düşünüyorum.

cdcabaf14f10e0216d41775f8cbe5fce8ec44985.webp

🔵 Detaylı Dokunmatik Ekranlar; Açıkçası bu konuda da uçuyor firmalar, laptop ekranı boyutlarında ekranlar üretiliyor. Yana dönen, içeri katlanan, vites geçişi yapabildiğiniz, klima ayarladığınız, oyun oynayabileceğiniz ekranlar kullanılıyor. Her şeyi kontrol edebiliyorsunuz artık. Ama ben yine de klima, dörtlü flaşör, müzik kısma tuşu bunların mekanik olmasından yanayım. Çünkü aşırı teknoloji, bu seferde dikkat dağınıklığına sebebiyet vermektedir. Bazı şeyler mekanik kalmalı, dokunmatik olmamalı. Tesla ekranı bu konuda başarılı, yazılımsal olarak özellikle.

tesla-oyun-oynamayi-saglayacak.webp

Hiper-ekran.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Car Play harici tüm özellikleri umarım ailecek veya kendimin deneyimlemesini isterim. Çok büyük kolaylık.

Car Play ve Android Auto çok keyifli. Büyük rahatlık. Kablolu hem ısıtıyor telefonu,hem de sürekli kablo dertleri var. Kablosuz olursa çok iyi oluyor.

Bende de kablolu var, aparat alacağım kablosuza çevirmek için.

Car Play ve Android Auto çok keyifli. Büyük rahatlık. Kablolu hem ısıtıyor telefonu,hem de sürekli kablo dertleri var. Kablosuz olursa çok iyi oluyor.

Bende de kablolu var, aparat alacağım kablosuza çevirmek için.
Aparat alırsanız haber edin biz de bakıyoruz.

Aparat alırsanız haber edin biz de bakıyoruz.

Aklımda 3-4 model var, olmadı inceleme de yaparım talep olursa bilgilendirme amacıyla.

Gecikme ve takılmalar çok oluyor bu cihazlarda, biraz stabil bir cihaz almaya çalışıyorum.

Haber veririm alınca, kablodan sıkılıyorum artık bende.

Aklımda 3-4 model var, olmadı inceleme de yaparım talep olursa bilgilendirme amacıyla.

Gecikme ve takılmalar çok oluyor bu cihazlarda, biraz stabil bir cihaz almaya çalışıyorum.

Haber veririm alınca, kablodan sıkılıyorum artık bende.
Isınıyor bir de, ama telefonda kablosuz şarj olmadığı için bir yandan da mantıklı.

Isınıyor bir de, ama telefonda kablosuz şarj olmadığı için bir yandan da mantıklı.

Araçlarda ben şarj işini hiç önermiyorum. Hiç sağlıklı değil bana göre, bir şey olmaz ama yine de soğuk bakıyorum. Araban sıkıntılı ise, problem yaratma ihtimali küçük bile olsa var. Spigen ve ayarında kaliteli ürünler kullanmak lazım önlem amaçlı.

Son düzenleme:
Araçlarda ben şarj işini hiç önermiyorum. Hiç sağlıklı değil bana göre, bir şey olmaz ama yine de soğuk bakıyorum. Araban sıkıntılı ise, problem yaratma ihtimali küçük bile olsa var. Spigen ve ayarında kaliteli ürünler kullanmak lazım önlem amaçlı.
Ama android auto esnasında zaten şarj oluyor ya.