KaretKırle

Gelişen
Ekran kartım: Asus ROG Strix AMD Radeon RX 570 8GB
Denediğim sürücüler (hatırladığım kadarıyla): 23.9.2, 20.4.2, 24.1.1, 24.3.1, 24.7.1, 23.11.1, 23.8.2, 22.3.1, 24.9.1

Eskiden yaşamadığım ama son birkaç aydır yaşadığım bir sorun. Bazı oyunlarda renk bozulmaları oluyor. Eskiden az olan WattMan hataları da arttı. Anlatabileceğim çok bir şey var mı bilmiyorum. OCCT ile neredeyse bütün seçeneklerle test yaptım ekran kartındaki 3D Adaptive veya 3D Standart'da 40-50 tane sorun çıktı. Galiba 3D Adaptive moduydu. Sorunu çözmek için pek çok sürücü denedim. Bazılarında çözülüyordu ancak WattMan artıyordu diye hatırlıyorum. 23.9.1 sürücüsü güzeldi diye hatırlıyorum ama çok eskiden kullanıyordum ve şimdi güvenilir linkini bulamadım. Undervolt hakkında pek bilgim yok o yüzden dolayı bazı kişilerin paylaştığı Undervolt ayarlarını yapınca da düzelmedi. Sorunu daha iyi anlamanız için bende olan birkaç resmi atıyorum. Olduğu zamandan 2 farklı resmim var. Olduğu zaman resmini çekip atmak aklıma gelmedi. Daha doğrusu resmini çektiğimde bu renklerin sizde gözükeceği aklıma gelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.

javaw_b4TjX5cXkT.webp
MaxPayne3_fFxsQuERvp.webp

Belki AMD kart kullanmadığım için atladığım bir şey var ancak burası minimum kaç değerine düşürülüyor? 50'ye düşürmeyi deneyin. Olmazsa 50 artıra artıra en fazla kaça düştüğünü bulun. Bende o sırada başka bir çözüm bulayım. Ya da direkt olarak programı arkaplandan kapatırsanız değerlerin yine stoka dönüyor olması lazım. GPU-Z ile kontrol edebilirsiniz.

AMD'nin yazılımından yapılır mı ki hocam?

Ayarları siz kaydettikçe o değiştiriyor olabilir. Ekran görüntüsü gönderebilir misiniz?

Belki AMD kart kullanmadığım için atladığım bir şey var ancak burası minimum kaç değerine düşürülüyor? 50'ye düşürmeyi deneyin. Olmazsa 50 artıra artıra en fazla kaça düştüğünü bulun. Bende o sırada başka bir çözüm bulayım. Ya da direkt olarak programı arkaplandan kapatırsanız değerlerin yine stoka dönüyor olması lazım. GPU-Z ile kontrol edebilirsiniz.
Hocam Core Clock en düşük 650, Memory Clock en düşük 1250 oluyor. AMD'nin yazılımında daha aşağıya düşüyor sanırım hocam. Bu testleri yaparken de zaten MSI Afterburner programı arkaplanda açık değildi sanırım hocam. Görev yöneticisinden bakmadım ama gizli uygulamalarda yoktu. Zaten başlangıçta açılmayı kapatmıştım. GPU-Z'de minimum GPU ve Memory Clock değerleri 300 MHz hocam.

Ayarları siz kaydettikçe o değiştiriyor olabilir. Ekran görüntüsü gönderebilir misiniz?
1735934922940.webp

Hocam Core Clock en düşük 650, Memory Clock en düşük 1250 oluyor. AMD'nin yazılımında daha aşağıya düşüyor sanırım hocam. Bu testleri yaparken de zaten MSI Afterburner programı arka planda açık değildi sanırım hocam.

Pek sanmıyorum çünkü siz o testi yaparken tam ayarladığınız değerlerde çalışıyordu. Şimdi FurMark testini bu haliyle yapın eğer ki sıcaklıklar da düşüş olursa oyunu kontrol edin. Fanı otomatikte bırakın.

Pek sanmıyorum çünkü siz o testi yaparken tam ayarladığınız değerlerde çalışıyordu. Şimdi FurMark testini bu haliyle yapın eğer ki sıcaklıklar da düşüş olursa oyunu kontrol edin. Fanı otomatikte bırakın.
Hocam galiba varsayılan ayarlar yüksek frekanslı olan fotoğraftaki gibi olmuş. Çünkü MSI Afterburner'ı kapattığım zaman o ayarlara dönüyor. Bu ayarlardaki test:

1735936616970.webp

furmark_UEOKS55APD.webp

Bak şu an mesela sıcaklık biraz daha kabul edilebilir bir seviyeye gelmiş. MSI Afterburner'ı revo/bcu ile kökten kaldırıp baştan yüklesen belki düzelebilir. Sorun yaşadığınız herhangi bir oyuna girip test edin. Umarım tekrarlamaz.

Bak şu an mesela sıcaklık biraz daha kabul edilebilir bir seviyeye gelmiş. MSI Afterburner'ı revo/bcu ile kökten kaldırıp baştan yüklesen belki düzelebilir. Sorun yaşadığınız herhangi bir oyuna girip test edin. Umarım tekrarlamaz.
Revo ile silip yeniden yükledim ancak hala aynı. Reset düğmesine basınca yükseliyor yine. Arkaplanda çalışması gerekiyorsa benim için bir sorun yok. Hocam stabil olarak sorun yaşadığım bir oyun yok genelde rastgele bir zamanda oluyor. Boştayken bile olabiliyor. İnşallah bundan sonra olmaz veya azalır. Yardımınız için teşekkür ederim hocam. Başka söylemek istediğiniz bir şey var mı? Çözüm olarak işaretleyeceğim ama hangi mesajınızı işaretlesem karar veremedim daha önce farklı bir hesapta 1-2 kere çözüm işaretlemiştim ama onlar tek mesajlık sorunlardı.

Revo ile silip yeniden yükledim ancak hala aynı. Reset düğmesine basınca yükseliyor yine. Arka planda çalışması gerekiyorsa benim için bir sorun yok. Hocam stabil olarak sorun yaşadığım bir oyun yok genelde rastgele bir zamanda oluyor. Boştayken bile olabiliyor. İnşallah bundan sonra olmaz veya azalır. Yardımınız için teşekkür ederim hocam. Başka söylemek istediğiniz bir şey var mı? Çözüm olarak işaretleyeceğim ama hangi mesajınızı işaretlesem karar veremedim daha önce farklı bir hesapta 1-2 kere çözüm işaretlemiştim ama onlar tek mesajlık sorunlardı.

Burada çözüm işaretlemelik bir şey yok ki hocam. Sorunun olup olmadığını test etmek için kartın üstüne gitmeniz lazım. Arka planda çalışmadığında kart normal frekanslarına dönüyor ise problem yok. Genelde en hızlı kombustor uygulamasında kendini belli eder.

Burada çözüm işaretlemelik bir şey yok ki hocam. Sorunun olup olmadığını test etmek için kartın üstüne gitmeniz lazım. Arka planda çalışmadığında kart normal frekanslarına dönüyor ise problem yok. Genelde en hızlı kombustor uygulamasında kendini belli eder.
Kombustor'da deneyeyim mi hocam? Hangi ayarlarda denememi söylerseniz sevinirim.