KaretKırle

Gelişen
Ekran kartım: Asus ROG Strix AMD Radeon RX 570 8GB
Denediğim sürücüler (hatırladığım kadarıyla): 23.9.2, 20.4.2, 24.1.1, 24.3.1, 24.7.1, 23.11.1, 23.8.2, 22.3.1, 24.9.1

Eskiden yaşamadığım ama son birkaç aydır yaşadığım bir sorun. Bazı oyunlarda renk bozulmaları oluyor. Eskiden az olan WattMan hataları da arttı. Anlatabileceğim çok bir şey var mı bilmiyorum. OCCT ile neredeyse bütün seçeneklerle test yaptım ekran kartındaki 3D Adaptive veya 3D Standart'da 40-50 tane sorun çıktı. Galiba 3D Adaptive moduydu. Sorunu çözmek için pek çok sürücü denedim. Bazılarında çözülüyordu ancak WattMan artıyordu diye hatırlıyorum. 23.9.1 sürücüsü güzeldi diye hatırlıyorum ama çok eskiden kullanıyordum ve şimdi güvenilir linkini bulamadım. Undervolt hakkında pek bilgim yok o yüzden dolayı bazı kişilerin paylaştığı Undervolt ayarlarını yapınca da düzelmedi. Sorunu daha iyi anlamanız için bende olan birkaç resmi atıyorum. Olduğu zamandan 2 farklı resmim var. Olduğu zaman resmini çekip atmak aklıma gelmedi. Daha doğrusu resmini çektiğimde bu renklerin sizde gözükeceği aklıma gelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.

javaw_b4TjX5cXkT.webp
MaxPayne3_fFxsQuERvp.webp

Bilgisayarınızda VRAM zorlayabilecek bir oyun var mı? Mesela RDR 2 olabilir. Eğer onda da sorun olmazsa artık kart sağlam demektir. Test esnasında görüntü de yırtılma, çatlama ve bozulma yoksa problem yok demektir. O sizin başta yaşadığınız soruna %90 overclock neden oluyordu. Dengesiz overclock kartın üstünden gidince sorun kalmamış oldu. Yine de son olarak VRAM'i oyunlarda test edin. Bir şey çıkmazsa hiçbir şey olmaz o saatten sonra.

OCCT programında hatırladığım kadarıyla VRAM testi olması lazımdı.

Bilgisayarınızda VRAM zorlayabilecek bir oyun var mı? Mesela RDR 2 olabilir. Eğer onda da sorun olmazsa artık kart sağlam demektir. Test esnasında görüntü de yırtılma, çatlama ve bozulma yoksa problem yok demektir. O sizin başta yaşadığınız soruna %90 overclock neden oluyordu. Dengesiz overclock kartın üstünden gidince sorun kalmamış oldu. Yine de son olarak VRAM'i oyunlarda test edin. Bir şey çıkmazsa hiçbir şey olmaz o saatten sonra.

OCCT programında hatırladığım kadarıyla VRAM testi olması lazımdı.
RDR 2 de var OCCT de var hocam. Hangisiyle yapayım?

RDR 2 de var OCCT de var hocam. Hangisiyle yapayım?

Fark etmez hocam. İkisi de zorlar. Uğraşmak istemiyorsanız direkt RDR 2 ile en yüksek ayarlarda 20-25 dakika şehir içinde kanun adamlarını vurun oynayın gitsin.

O testte de bir şey olmadıysa daha uğraşmayın. Bu gidişle biz kartı bozucaz yoksa :D.

Fark etmez hocam. İkisi de zorlar. Uğraşmak istemiyorsanız direkt RDR 2 ile en yüksek ayarlarda 20-25 dakika şehir içinde kanun adamlarını vurun oynayın gitsin.

O testte de bir şey olmadıysa daha uğraşmayın. Bu gidişle biz kartı bozucaz yoksa :D.

Tamamdır hocam 😀.

Sorun çıkmadı hocam. Çok sağ olun. Çok yardımcı oldunuz.

@409 hocam nereden soracağımı bilemedim. Bu kartın performansı düştü ama stabilitesi arttı ya hocam, bu stabiliteyi koruyarak performansı artırabilir miyiz? Stabilite çok bozulacaksa hiç bulaşmayalım. 60 FPS alan oyunda 40 FPS almaya başladı ondan dolayı sordum hocam. Yapamayacaksak da sıkıntı yok alışırım ben buna.

Son düzenleme: