ornitorenk

Uzman
Şimdi öncelikle e-Devlet'ten tecili bozup sonra mı başvuru yapıyoruz? Başvuru sürecinde askerlik şubeye gitmemize gerek var mı yoksa her şeyi e-Devlet üzerinden yapabiliyor muyuz ücret yatırma vs.
Başvurup parayı yatırdık diyelim ondan sonra şehir tercihlerini sistem üzerinden hemen yapıyor muyuz? e-Devlet üzerinden mi oluyor bu da.

En önemlisi başvurduk, parayı yatırdık sonra sağlık ocağına hemen mi gitmemiz gerekiyor yoksa tercih ettiğimiz ayda askerliğe başlamadan hemen önce mi gidiyoruz? Detaylı olarak anlatabilecek birisi var mı?

@ZCPS21 Sen galiba gitmiştin yanlış hatırlamıyorsam sen de olabilirsin @Blackraven

• Her şeyi e-Devlet üzerinden yapabiliyorsun.
  • Tecilini bozuyorsun, yoklama başvurusu yaparken bedelli yapmak istiyorum tarzı bir seçenek var, ona basıyorsun.
  • Yoklama tamamlandıktan sonra (sağlık muayenesi vs. gerekebilir) ücreti Ziraat Bankası üzerinden yatırıyorsun. Başka devlet bankaları da olabilir bilmiyorum.
  • Şehir tercihi yapmıyorsun, sonraki sene gideceğin için ay tercihi yapıyorsun. Ocak ayında sınıflandırma yok, bu yüzden Ocak ayını en sona at.
  • Başvuru > Yoklama (sağlık ocağı) > Bedelli başvurusu > Para yatırma > Sınıflandırma bekleme.
2025'te başvurduysan 2026 için bedelliye gidiyorsun. 1 sene sonrası her zaman. 1 Ocak 2025'te başvursan da, 31 Aralık 2025'te başvursan da 2026'da gidiyorsun. Bütün işlemlerini bitiriyorsun 2025'te. 2026'da sadece gitmeden 10 gün önce e-Devlet'ten sevk kağıdını alıp birliğe teslim oluyorsun, bu kadar.

• Her şeyi e-Devlet üzerinden yapabiliyorsun.
  • Tecilini bozuyorsun, yoklama başvurusu yaparken bedelli yapmak istiyorum tarzı bir seçenek var, ona basıyorsun.
  • Yoklama tamamlandıktan sonra (sağlık muayenesi vs. gerekebilir) ücreti Ziraat Bankası üzerinden yatırıyorsun. Başka devlet bankaları da olabilir bilmiyorum.
  • Şehir tercihi yapmıyorsun, sonraki sene gideceğin için ay tercihi yapıyorsun. Ocak ayında sınıflandırma yok, bu yüzden ocak ayını en sona at.
  • Başvuru > Yoklama (sağlık ocağı) > Bedelli başvurusu > Para yatırma > Sınıflandırma bekleme.
2025'te başvurduysan 2026 için bedelliye gidiyorsun. 1 sene sonrası her zaman. 1 Ocak 2025'te başvursan da, 31 Aralık 2025'te başvursan da 2026'da gidiyorsun. Bütün işlemlerini bitiriyorsun 2025'te. 2026'da sadece gitmeden 10 gün önce e-Devlet'ten sevk kağıdını alıp birliğe teslim oluyorsun, bu kadar.

Yoklama tamamlanması işlemleri ne kadar sürüyor hocam bir bilgin var mı? Yani ben bedelli başvurusu yapıp yoklamayı halledip parayı yatırmam ve sisteme yüklenmesi kaç gün içinde biter tahmini?

Yoklama tamamlanması işlemleri ne kadar sürüyor hocam bir bilgin var mı? Yani ben bedelli başvurusu yapıp yoklamayı halledip parayı yatırmam ve sisteme yüklenmesi kaç gün içinde biter tahmini?
Benim 3 günde halloldu. Burada en çok vakit alan şey sağlık raporu. Benim şehir hastanesinden göz için heyet raporu almam gerekti. Sağlık ocağındaki hekimin direkt onaylarsa çabucak halledersin. Ancak ciddi bir hastalığın varsa işlem 1 ay bile sürebilir. Tamamen duruma bağlı.

Benim 3 günde halloldu. Burada en çok vakit alan şey sağlık raporu. Benim şehir hastanesinden göz için heyet raporu almam gerekti. Sağlık ocağındaki hekimin direkt onaylarsa çabucak halledersin. Ancak ciddi bir hastalığın varsa işlem 1 ay bile sürebilir. Tamamen duruma bağlı.

Peki raporu alıp askerlik şubesine gitmemize gerek var mı yoksa sisteme mi düşüyor mu otomatikman? Bedelli ücreti de illa rapor alındıktan sonra mı sistemde ödenmesi gerekiyor daha önce ödeyemiyor muyuz?

Peki raporu alıp askerlik şubesine gitmemize gerek var mı yoksa sisteme mi düşüyor mu otomatikman?
Tekrar söylüyorum, süreçlerin hiçbirinde askerlik şubesine gitmenize gerek yok. Ha, sistemde hata çıkar ya da güncellenmez ise askerlik şubesine giderek de halledebilirsiniz. Kafanıza takılan şeyleri arayarak sorabilirsiniz.
Bedelli ücreti de illa rapor alındıktan sonra mı sistemde ödenmesi gerekiyor daha önce ödeyemiyor muyuz?
Hayır, rapor almanız gerekiyor. Raporu almadan zaten bedelliye de başvuramıyorsunuz.

Tecil bozduktan sonra bağlı olduğun sağlık ocağından 1 ay içerisinde sağlık raporu alman gerekiyor, bazı durumlarda rapor için hastaneye gitmen gerekiyor, ardından başvuru işlemlerini yapıp ve sevk tarihini belirledikten sonra en son bedelli parasını yatırıyorsun.