alitoprak55

Uzman
Bilgisayarıma M Audio M Track Duo ses kartım ile bağladım. Ses kartımın driverını kurdum her şey okey. Kablo olarak babamın 10 metrelik getirdiği XLR kablosunu kullandım. Sorun kabloda olabilir mi onu öğrenmek istiyorum. Kablo yüzünden ses bu kadar az gelir mi?

Ses kartında normalde herkes 5-6 arası kullanıyor fakat ben mikrofonun dibine girsem bile sesim okadar az geliyor ki anlatamam size.

Bu yüzden video kaydını atıyorum:
https://drive.google.com/file/d/1drMtCOUSBxjln3QOAkWBhvzonODXMdae/view?usp=sharing

Bilgisayarıma M Audio M Track Duo ses kartım ile bağladım. Ses kartımın driverını kurdum her şey okey. Kablo olarak babamın 10 metrelik getirdiği XLR kablosunu kullandım. Sorun kabloda olabilir mi onu öğrenmek istiyorum. Kablo yüzünden ses bu kadar az gelir mi?

Ses kartında normalde herkes 5-6 arası kullanıyor fakat ben mikrofonun dibine girsem bile sesim okadar az geliyor ki anlatamam size.

Bu yüzden video kaydını atıyorum:
https://drive.google.com/file/d/1drMtCOUSBxjln3QOAkWBhvzonODXMdae/view?usp=sharing
Sorununuzun kaynağını tespit etmek ve çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Kablo Kontrolü:
- Kullandığınız XLR kablosunu farklı bir mikrofon ile test edin. Eğer başka bir mikrofonla ses seviyesi artıyorsa, kablo sorunu olabilir.
- Kablonun uçlarını kontrol edin; herhangi bir deformasyon, kırılma veya temassızlık var mı?

2. Ses Kartı Ayarları:
- M Audio M Track Duo ses kartınızın yazılımında veya kontrol panelinde mikrofon seviyesini kontrol edin ve gereksiz yere düşükse artırın.
- Ses kartının giriş ayarlarını kontrol edin; mikrofon girişinin doğru seçildiğinden emin olun.

3. Mikrofon Ayarları:
- Mikrofonun gain (kazanç) ayarını kontrol edin. Eğer mikrofon üzerinde bir kazanç ayarı varsa, bunu artırmayı deneyin.
- Mikrofonlu test yaparken sessiz bir ortamda kaydedin; arka planda gürültü, sesin algılanmasını olumsuz etkileyebilir.

4. Alternatif Kablo Deneyin:
- Eğer mümkünse, farklı bir XLR kablosu ile test edin. Kısa bir kablo ile deneme yapmak da sorunu bulunmanıza yardımcı olabilir.

5. İşletim Sistemi/Aygıt Ayarları:
- Bilgisayarınızdaki ses ayarlarını kontrol edin. Ses kartınızın varsayılan aygıt olarak seçili olduğundan emin olun.
- Eğer Windows kullanıyorsanız, "Ses denetimi" kısmında ilgili ses kartını seçip ses seviyelerini kontrol edin.

Bu adımlar sorununuzu çözmeye yardımcı olabilir. Eğer sorun devam ederse, ek detaylar (örneğin, tam olarak hangi mikrofon ayarlarını kullandığınız) paylaşabilirsiniz.