Forumun sahibi ben miyim? Yetkili ben miyim? Ödülleri ben mi dağıtıyorum?

Ben yetkili sensin mi dedim? Yanıt verdin ve ben de fikrimi belirttim.

Ben zaten o tür paylaşımları savunmuyorum, ödül verilmesini de teşvik etmiyorum. Siz "bakın indirimlere ödül veriliyor ama haberlere verilmiyor" demişsiniz bende indirimlerdeki teknoloji ile alakasız indirimlere de izin verilmemesi gerektiğinin sadece teknolojik ürünlerin paylaşılmasına izin verilmesi ve illa ödüllendirme sistemi devam edecekse onların ödüllendirilmesi gerektiğini düşündüğümü söyledim. İlla haberlere de ödül verilecekse sadece teknoloji ile alakalı haber paylaşımına izin verilip onlara ödül verilmeli.

Tamam, bu mantıklı işte.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yetkili sensin mi dedim? Yanıt verdin ve ben de fikrimi belirttim.

Tamam, bu mantıklı işte.

Bana zaten benim savunmadığım indirimlerin ekran görüntüsünü atıp altına "anlıyorum" yazdığınız için öyle bir cevap verdim. Sonra altına cümle eklemişsiniz. Ödül sistemi olacaksa tamamen ödül sistemi olması konusunda haklısınız ama burada ipin ucu kaçırılırsa forum kalitesini düşürecek paylaşımlarla dolabilir. Biraz hassas bir durum.

Bir indirimden herkes faydalanabilir ancak haberin böyle bir niteliği yok.

Rozetsiz haliyle raporladığım yanlış bilgi içeren haber konularının haddi hesabı yok. Bir de rozet getirelim, ipin ucu kaçsın.

Normalde yeniliklere hep açık kalmaya çalışırım ama sadece haberleri denetleyen bir moderatör olmadığı sürece bu iş pek hoş yerlere gitmez. Twitter'ı görüyoruz, ana akım medyayı görüyoruz. Bir de burayı iyice bozmayalım.

Öneriye katılıyorum ve pozitif yönde oy kullandım. Böyle bir rütbe verilmesi kullanıcıları haber girmeye teşvik edecektir. Böyle önerileri forumun yararına mı değil mi diye düşünüp değerlendirmek lazım. Bence kullanıcıların rütbe kazanmak için foruma bol bol haber girmesi (elbette kaynağı doğrulanabilir haberler olması ilk kural olmalı) forumun Google’da indexlenmesi konusunda yararına olacak bir konudur.

Haber konusu açmak zor bir şey değil. Haber sitelerinden ilgili haberleri kaynak gösterip, özgün tek bir cümleyle bile konu açılabilir. Bunun için rozete gerek yok.

Sorun çözmek ve başkalarına yardımcı olmak daha zor şeyler mesela. Yeri geliyor saatler harcıyorsunuz, yeri geliyor TeamViewer gibi bir yazılımla bağlanıp kullanıcının bilgisayarında işlemler uyguluyorsunuz. Rozet ve rütbe gibi şeyler için öneri yapılırken hiç böyle emek isteyen hususlardan bahsedilmiyor gibi.