Samsung kullanıcısı olarak biraz da özgün olsalar keşke diyorum. Samsung dahi olsan Apple'ı taklit ediyorsun.
Özellikle OneUI 7'de simgeler çok fazla oldu. Bence en iyisi OneUI 4 idi.

Eski Xiaomi'ler değil mi onlar? O yüzden değiştirmiyorlar, kutu içeriği dolandırıcılığı gibi algı oluşmasın diye.

3 yıllık S21 cihazımda kasma ve donmalar mevcut. Umarım yeni sürüm cihazlarda yoktur bu problem. Çünkü S21 2021 yılının amiral gemisi kabul edilen cihazlarından biriydi.
Hocam yazılımsal bir sorun olabilir mi acaba? Benim S8 bile kasmıyor çünkü, çok tuhaf. Evde S7 Edge de var kırık ekranlı ancak onda da bir sorun yok.

Son düzenleme:
Hocam zaten öyle sürekli bir kasma durumu yok. Arada sırada oluyor. Bir de bu One UI animasyonları da problemli. Yeni güncelleme ile onları da düzeltmişler diye duydum.
Telefonu sıfırlamayınca yazılım sapıtıyor bazen, olabilir.
Ben de Samsung cihazımda kapanma ve dokunmatiğin donması ile karşılaştım son zamanlarda.

Telefonu sıfırlamayınca yazılım sapıtıyor bazen, olabilir.
Ben de Samsung cihazımda kapanma ve dokunmatiğin donması ile karşılaştım son zamanlarda.
Hocam herkes Onu UI 7 yedi ile animasyonların IOS gibi olduğundan ve çok daha akıcı bir deneyim sunduğundan bahsetmiş. Bakalım çıkınca deneyeceğim. Umarım haklılardır.

One UI 7 için söylediğim sızıntıların tamamı doğru çıkmış. Buna sevindim. Animasyonlar ve arayüz hafif değişse de çağ atlattı. Beta'yı yeterince inceledim. Zamanım olunca ve yeterince deneyimleyince hem One UI 7 hem de sürprizos için inceleme yayınlarım.

Samsung'u severim ama bazı hataları var mesela telefonlara aslında istediğimiz Android yazılımını çok kolay bir şekilde kursak bence daha iyi olabilirdi şahsen Galaxy A10 kullanıyorum ve telefonun Android sürümü 10 ama ben bunu 8'e çekmek istiyorum çekemiyorum keşke bunun için bir özellik ekleseler çok kolay şekilde eskiden devam edebilsek veya Samsung Galaxy A10 cihazına Android 10 güncelleme desteğini kesseydi. Şu an Android 11 bile destekliyor cihaz ama yükseltmemek en iyisi

Son olarak bence Samsung'un eklemesi gereken ikinci özellik istediğimiz Samsung uygulamasını kaldırmak.

Şahsen benim telefonumda Samsung themes, Galaxy Store gibi uygulamalar var ve ben bunları kullanmıyorum ama zorla telefonda durup yer kaplıyor devre dışı bir yere kadar her türlü yer kaplıyor.

Samsung'u severim ama bazı hataları var mesela telefonlara aslında istediğimiz Android yazılımını çok kolay bir şekilde kursak bence daha iyi olabilirdi şahsen Galaxy A10 kullanıyorum ve telefonun Android sürümü 10 ama ben bunu 8'e çekmek istiyorum çekemiyorum keşke bunun için bir özellik ekleseler çok kolay şekilde eskiden devam edebilsek veya Samsung Galaxy A10 cihazına Android 10 güncelleme desteğini kesseydi. Şu an Android 11 bile destekliyor cihaz ama yükseltmemek en iyisi

Son olarak bence Samsung'un eklemesi gereken ikinci özellik istediğimiz Samsung uygulamasını kaldırmak.

Şahsen benim telefonumda Samsung themes, Galaxy Store gibi uygulamalar var ve ben bunları kullanmıyorum ama zorla telefonda durup yer kaplıyor devre dışı bir yere kadar her türlü yer kaplıyor.
Hocam bu neredeyse hiçbir markada yok maalesef. Root ile oluyor sadece. Ancak haklısınız sonuna kadar.

Galaxy Themes ve Store uygulamalarını ADB aracılığıyla rahatlıkla silebilirsiniz. Ve bu uygulamalar gerçekten de yer kaplarlar ve yoğun güç kullanımına sebep olabilirler çünkü kendilerini otomatik olarak, sürekli güncellerler. Benim telefonum A24 olmasına rağmen bu uygulamaları kaldırdım. Kaldırdıktan sonra veri kullanımı da, kasmalar da azalmıştı.

Galaxy themes ve Store uygulamalarını ADB aracılığıyla rahatlıkla silebilirsiniz. Ve bu uygulamalar gerçekten de yer kaplarlar ve yoğun güç kullanımına sebep olabilirler çünkü kendilerini otomatik olarak, sürekli güncellerler. Benim telefonum A24 olmasına rağmen bu uygulamaları kaldırdım. Kaldırdıktan sonra veri kullanımı da, kasmalar da azalmıştı.

ADB için root gerekiyor mu?

Hayır, ADB AppControl'ü rootsuz kullanabilirsiniz.

Samsung, akıllı telefon dünyasında AMOLED ekran teknolojisi ve katlanabilir ekranlar gibi yeniliklerde öncüdür. AMOLED teknolojisi, akademik çalışmalarda enerji verimliliği ve renk doğruluğu açısından diğer ekran teknolojilerinden üstün bulunmuştur (örneğin LCD’ye göre %20 daha az enerji tüketimi). Samsung'un AMOLED teknolojisi, piyasadaki en iyi ekran deneyimini sunuyor. Samsung, Galaxy Z Fold ve Z Flip serileriyle katlanabilir ekran segmentinde pazar lideridir. Bu yenilikler, kullanıcıların taşınabilirlik ve ekran boyutu ihtiyaçlarını birleştirir. Bağımsız laboratuvar testlerinde Samsung cihazları, özellikle Galaxy S serisi, genel performansta yüksek puanlar alır. Örneğin, Snapdragon işlemcilerle yapılan benchmark testlerinde Samsung, genellikle üst sıralarda yer alır. JD Power ve Statista gibi kuruluşların yaptığı anketlerde, Samsung yüksek memnuniyet puanlarına sahiptir. Özellikle ekran kalitesi, kamera özellikleri ve yazılım stabilitesi kullanıcılar tarafında başarılıdır. Samsung’un One UI arayüzü, kullanıcı dostu tasarım ve özelleştirilebilirlik açısından yapılan kullanışlılık testlerinde başarılıdır. 2021'de yapılan bir araştırmaya göre, şirketin karbon ayak izini azaltma çalışmaları Apple ve Huawei gibi rakiplerine kıyasla daha kapsamlıdır. Galaxy A serisi, pazar araştırmalarında fiyat/performans oranıyla en ulaşılabir telefonları sunar. 2024 yılı itibarıyla Samsung, küresel akıllı telefon pazarında liderdir.

Benim kumarım burada biter. Okuyan herkese teşekkür ederim.
Ben şu marka daha iyi değil de modele göre kıyaslamayı daha doğru buluyorum. Bu sene Apple’ın cihazlarında yaptığı en iyi yenilik bence iç tasarımındaki değişiklikler.

Forumdaki çoğu kişi bir markayı sevmenin ayarını gerçekten kaçırıyorlar. Sırf sevdiğin için oradan oraya yanlış bilgi aktarmak…
(Kimse üzerine alınmasın, birini örnek göstermedim)