Samsung, akıllı telefon dünyasında AMOLED ekran teknolojisi ve katlanabilir ekranlar gibi yeniliklerde öncüdür. AMOLED teknolojisi, akademik çalışmalarda enerji verimliliği ve renk doğruluğu açısından diğer ekran teknolojilerinden üstün bulunmuştur (örneğin LCD’ye göre %20 daha az enerji tüketimi). Samsung'un AMOLED teknolojisi, piyasadaki en iyi ekran deneyimini sunuyor. Samsung, Galaxy Z Fold ve Z Flip serileriyle katlanabilir ekran segmentinde pazar lideridir. Bu yenilikler, kullanıcıların taşınabilirlik ve ekran boyutu ihtiyaçlarını birleştirir. Bağımsız laboratuvar testlerinde Samsung cihazları, özellikle Galaxy S serisi, genel performansta yüksek puanlar alır. Örneğin, Snapdragon işlemcilerle yapılan benchmark testlerinde Samsung, genellikle üst sıralarda yer alır. JD Power ve Statista gibi kuruluşların yaptığı anketlerde, Samsung yüksek memnuniyet puanlarına sahiptir. Özellikle ekran kalitesi, kamera özellikleri ve yazılım stabilitesi kullanıcılar tarafında başarılıdır. Samsung’un One UI arayüzü, kullanıcı dostu tasarım ve özelleştirilebilirlik açısından yapılan kullanışlılık testlerinde başarılıdır. 2021'de yapılan bir araştırmaya göre, şirketin karbon ayak izini azaltma çalışmaları Apple ve Huawei gibi rakiplerine kıyasla daha kapsamlıdır. Galaxy A serisi, pazar araştırmalarında fiyat/performans oranıyla en ulaşılabir telefonları sunar. 2024 yılı itibarıyla Samsung, küresel akıllı telefon pazarında liderdir.

Benim kumarım burada biter. Okuyan herkese teşekkür ederim.
Değildir, Sony'dir. İlk multi-task, uygulama üstü widget, amiral gemisi cihazlarda su ve toz geçirmezlik, Omni-Balance tasarım, en iyi mobil kameralar, mobil ses yazılımı, sistemi ve çipleri, mobilde BIONZ-X çipi, fabrikasyon anti-shatter film, docking (Apple'yi saymazsak), her şey ile kullanılabilen ekran (Xperia Z Ultra, rakibi Note sadece parmak ve kalem ile çalışırken Z Ultra kurşun kalem vs. ile çalışabiliyordu.), Hybrid AF, dual ön kamera (XA2 Ultra), kompact olup ölçüleri buyuk olan amiralleri ile aynı performansı veren Compact amiral modelleri, AKILLI cihazlarda fiziksel çift kademeli shutter vb. özelliklerin öncüsüdür.

Ayrıca fiziksel çift hat, en doğal renk skalası, 3,5mm ses jakı, ZEISS lens, side fingerprint gibi aslında her cihazda olması gereken özellikleri amiral, mid ve entry level cihazlarının hepsinde kullanmaya devam eden bir firma.

Ayrıca yazılım konusunda butun fimaların içinden geçen bir yazılıma sahip. Xperia UI sade ve özelleştirilebilir olmasının yanında oldukça hafif ve performans yanlısı bir UI. Mesela 2014'te şu an Apple'nin size özellik diye sattığı uygulamayı pinleme özelliğini kullanan ilk firmadır. Zamanında TouchWiz gibi saçma salak UI'ların içinden geçerken günümüzde halen daha Çinlisinden tutun, ABD'li bütün firmalarının UI'larının içinden geçiyor

Sony Camera, Music gibi uygulamalarnı unutmamak lazım. Cebinize DLSR sığdıran kamera, DJ paneli sığdıran bir Music uygulamasına sahip. Mesela ben Sony haricinde 2013'te ve günümüzde virtual scene, clear bass, DSEE HX gibi özelliklere sahip bir ses paneli görmedim. Gunumuzde DLSR makineler gibi ayar yapmanıza olanak sağlayan bir kamera uygulamasına sahip, zamanında ise yine manuel modda zamanın firmalarını tokatlayan bir firma idi. O yıllarda tek sorunu amirallerinin 23, 20mp gibi sensorlere sahip oluşundan dolayı fotograf işleme hızı ortalamanın altında idi.

Ha övdun, övdun eksisi yok mu derseniz tabii ki eksisi var. Mesela su geçirmez olacak diye cihazlar Snapdragon'lar ile soba gibi çalışıyordu. Mesela Z3+. SD810 ve kapal kutu mantığı birleşirse böyle bir cihaz çıkar ortaya. 18:9'a geçişte geç kalınıp inatla 16:9 kullanılması (bence 16:9 daha mantıklı ancak insanlar 18:9 tercih ediyor.), 6 ayda aralarında dağlar kadar fark olan cihazlar çıkarılması (Z, Z1, Z2, Z3), OIS kullanımında geç kalınması vs. v.s

Özellikle OneUI 7'de simgeler çok fazla oldu. Bence en iyisi OneUI 4 idi.

Eski Xiaomi'ler değil mi onlar? O yüzden değiştirmiyorlar, kutu içeriği dolandırıcılığı gibi algı oluşmasın diye.

Hocam yazılımsal bir sorun olabilir mi acaba? Benim S8 bile kasmıyor çünkü, çok tuhaf. Evde S7 Edge de var kırık ekranlı ancak onda da bir sorun yok.
OneUI 3.1 bence. En stabil ve hafif olandı.

Tabii Xperia UI'dan sonra RAM sömürgeci ve hantal arayuzler. Entry level cihazlarda insanı süründürüyor OneUI.

Son düzenleme:
Samsung, akıllı telefon dünyasında AMOLED ekran teknolojisi ve katlanabilir ekranlar gibi yeniliklerde öncüdür. AMOLED teknolojisi, akademik çalışmalarda enerji verimliliği ve renk doğruluğu açısından diğer ekran teknolojilerinden üstün bulunmuştur (örneğin LCD’ye göre %20 daha az enerji tüketimi). Samsung'un AMOLED teknolojisi, piyasadaki en iyi ekran deneyimini sunuyor. Samsung, Galaxy Z Fold ve Z Flip serileriyle katlanabilir ekran segmentinde pazar lideridir. Bu yenilikler, kullanıcıların taşınabilirlik ve ekran boyutu ihtiyaçlarını birleştirir. Bağımsız laboratuvar testlerinde Samsung cihazları, özellikle Galaxy S serisi, genel performansta yüksek puanlar alır. Örneğin, Snapdragon işlemcilerle yapılan benchmark testlerinde Samsung, genellikle üst sıralarda yer alır. JD Power ve Statista gibi kuruluşların yaptığı anketlerde, Samsung yüksek memnuniyet puanlarına sahiptir. Özellikle ekran kalitesi, kamera özellikleri ve yazılım stabilitesi kullanıcılar tarafında başarılıdır. Samsung’un One UI arayüzü, kullanıcı dostu tasarım ve özelleştirilebilirlik açısından yapılan kullanışlılık testlerinde başarılıdır. 2021'de yapılan bir araştırmaya göre, şirketin karbon ayak izini azaltma çalışmaları Apple ve Huawei gibi rakiplerine kıyasla daha kapsamlıdır. Galaxy A serisi, pazar araştırmalarında fiyat/performans oranıyla en ulaşılabir telefonları sunar. 2024 yılı itibarıyla Samsung, küresel akıllı telefon pazarında liderdir.

Benim kumarım burada biter. Okuyan herkese teşekkür ederim.
Hociam bende bir aynısını başka bir marka için yazayım. (Lütfen yazacaklarımı çalıştığınız işte dakikanız 1tl'den fazlaya geliyorsa bunu okumayınız, zira ayıracağınız vakitteki kaybedeceğiniz zamana değmeyecektir.)
Bence en iyi marka Nokia'dır. Zira taş devrinden dedemi telefonla arayacak kadar esmiye dayanır tarihi. Bu markanın amacı sadece "tuşlu" telefon üretmektir. Çağ ne kadar değişirse değişsin ekran gövde oranı asla 1/2 yi geçmeyecek ve o tuşlar bize yerini fazlası ile hissettirecektir. O tuşlara basıldığında o tok "tık tık" seslerinden zevk alan insanlara hitap etmektedir. O özellikle klavye tuşlarına basıldığında; o daha ufak ve daha cılız seslere her basıldığında o ekrandaki işlemeyi canlı canlı hissedenlerin telefonudur Nokia.... İçinden son nesil donanımlı, çevresel gürültü engelleme özellikli dahi olan bir kulaklık çıkan telefon yapar, ama o klavyenin ses kalitesinden ödün vermez.

Bu nedenle Nokia gelmiş geçmiş en havalı telefon markasıdır.

Hayır, ADB Appcontrol'ü rootsuz kullanabilirsiniz.

Çok sağ olun şimdi ihtiyacım olmayan uygulamaları çok rahat silebilirim.

Özellikle One UI 7'de simgeler çok fazla oldu. Bence en iyisi One UI 4 idi.

Eski Xiaomi'ler değil mi onlar? O yüzden değiştirmiyorlar, kutu içeriği dolandırıcılığı gibi algı oluşmasın diye.

Hocam yazılımsal bir sorun olabilir mi acaba? Benim S8 bile kasmıyor çünkü, çok tuhaf. Evde S7 Edge de var kırık ekranlı ancak onda da bir sorun yok.

One UI 4 animasyonları kötüydü bence en iyisi One UI 5 ama dışına çıkacaksak touchwiz tabii ki.

Samsung kullanıcısı olarak biraz da özgün olsalar keşke diyorum. Samsung dahi olsan Apple'ı taklit ediyorsun.

İkisinin de taklit etmesi sonucu bu taklit değil de bir nevi özenme, fikir alma olmaz mı? İkisi de birbirinden fikir alıp uyguluyor yavaş yavaş ikisi de birbirine benzemeye başladı zaten güncellemeler, telefonlar vesaire eskisi kadar çığır açan yenilikler (chip dışı) gelmiyor bana kalırsa. Hele ultraların 4-5 (S25 Ultra dahil) yıldır aynı ana kamera sensörü kullanması bile bana saçma geliyor, Xiaomi 1 inch sensöre geçmişken hala 1/1.33 inchlik sensörlerle sadece yazılım bazlı iyileştirme yaparak veya yan kameraları güncelleyerek devam ediyorlar. Şu anda S24 Ultra kullanıyorum, eğer S26 serisinde de herhangi bir sensör değişimi olmazsa bırakacağım gibi geliyor Samsung'u.

One UI 4 animasyonları kötüydü bence en iyisi One UI 5 ama dışına çıkacaksak touchwiz tabii ki.

Animasyon bakımdan Ui7 cidden mükemmel olacak.

İkisinin de taklit etmesi sonucu bu taklit değil de bir nevi özenme, fikir alma olmaz mı? İkisi de birbirinden fikir alıp uyguluyor yavaş yavaş ikisi de birbirine benzemeye başladı zaten güncellemeler, telefonlar vesaire eskisi kadar çığır açan yenilikler (chip dışı) gelmiyor bana kalırsa. Hele ultraların 4-5 (S25 Ultra dahil) yıldır aynı ana kamera sensörü kullanması bile bana saçma geliyor, Xiaomi 1 inch sensöre geçmişken hala 1/1.33 inchlik sensörlerle sadece yazılım bazlı iyileştirme yaparak veya yan kameraları güncelleyerek devam ediyorlar. Şu anda S24 Ultra kullanıyorum, eğer S26 serisinde de herhangi bir sensör değişimi olmazsa bırakacağım gibi geliyor Samsung'u.

Animasyon bakımdan Ui7 cidden mükemmel olacak.

Evet ama özgünlüklerini ne yazık ki kaybetmişler. Eski Samsung ne güzel özgündü aynı şey Apple için de geçerli bence.