Makaleler
6
Az önce Turkcell aradı, hiç ama hiç ilgilenmedigim bir kampanya teklifi sundu, "İlgilenmiyorum, teşekkür ederim" dediğimde "Ancak gordugumuze göre müzik de çok dinliyorsunuz, işinize yarayabilir" gibi bir şey dedi. Bunlar beni mi takip ediyor bu ne saçma şey. Hadi diyelim kullanım istatistiklerimi izliyorlar da, ben bu telefonda çogunlukla mobil veri değil Wi-Fi kullanırım. ISS TurkNet. Ben Wi-Fi kullanirken bile mi bunlar benim kullanımı takip ediyor?

Az önce Turkcell aradı, hiç ama hiç ilgilenmedigim bir kampanya teklifi sundu, "ilgilenmiyorum, teşekkür ederim" dediğimde "ancak gordugumuze göre müzik de çok dinliyorsunuz, işinize yarayabilir" gibi bir şey dedi. Bunlar beni mi takip ediyor bu ne saçma şey. Hadi diyelim kullanım istatistiklerimi izliyorlar da, ben bu telefonda çogunlukla mobil veri değil Wi-Fi kullanırım. ISS TurkNet. Ben Wi-Fi kullanirken bile mi bunlar benim kullanımı takip ediyor?

Dinleseler ellerine ne geçecek. Karanlık işler yapmadığınız sürece ya da FBI'da falan çalışmıyorsanız çok sorun olacağını sanmıyorum :)

Az önce Turkcell aradı, hiç ama hiç ilgilenmedigim bir kampanya teklifi sundu, "İlgilenmiyorum, teşekkür ederim" dediğimde "ancak gordugumuze göre müzik de çok dinliyorsunuz, işinize yarayabilir" gibi bir şey dedi. Bunlar beni mi takip ediyor bu ne saçma şey. Hadi diyelim kullanım istatistiklerimi izliyorlar da, ben bu telefonda çogunlukla mobil veri değil Wi-Fi kullanırım. ISS TurkNet. Ben Wi-Fi kullanirken bile mi bunlar benim kullanımı takip ediyor?

Şu an memlekette olduğum için internet su gibi hemen bitiyor ya Turkcell arayıp bana da paket teklif etti.

Ha fakat Fizy kullanıyorsanız bilmeleri normal sayılabilir. Spotify falan ise anormal bir durum mevcut. Bana hiç gelmedi böyle teklif çünkü.
Fizy falan kullanmıyorum. Spotify ve YT Music kullanıyorum sadece.

@Hermione Jean Granger : Telefonda Turkcell uygulaması yüklü mü?

Belki de bundan dır.
Evet Turkcell ve Paycell uygulamaları yüklü telefonda.

Türk Telekom da teyzemi izleyip paket öneriyor, bayii değil genel merkezden arıyorlar.
Deep Packet Inspection cihazı sansürün yanında fişleme ve kullanıcı profilleme için de kullanılır.

Arkadaşların dediği gibi, operatörün uygulamasını yüklediyseniz ya da mobil veri kullandığınızda izleyeyebilirler. Ayrıca operatör aracılığıyla alınan telefonların da telefon üreticisiyle veri paylaşma anlaşması olduğunu düşünüyorum.