Benim için umut var mı yoksa sizce sadece bir yalan mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 6825
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 280
  • Etiketler Etiketler
    sizce var

6825

Uzman
20 yaşıma girdim ve artık sigortam yok maalesef, genel sağlık sigortası falan var mış onu yapacağım ama her ay 600 TL bile çok galiba aileme ya da göze batıyorum yaşımdan dolayı. Özel psikiyatriste ikna etmiştim ailemi ancak iptal oldu, başka durumlar ortaya çıktı, o yüzden gidemiyorum. İyi bir psikoloğa gittim gerçekten ama fazla iyiydi galiba, durumumun psikiyatrik olduğunu söyledi seans sonu ve paramı özel psikiyatriste vermemi önerdi. Artık konularımdan insanlar sıkıldı büyük ihtimalle ama yine de açıyorum konu çünkü en azından bir burada insanlar ilgi gösteriyor. Ne yapabilirim bu durumda? Depresyon ve OKB olarak biliyorum hastalıklarımı ama doktorlar hiçbir zaman sende bu, bu var demedi ama genel olarak depresyon tedavisi üzerine devam ediyor. Çok çıkmazda hissediyorum, çok yalnızım ve her şey çok sıkıcı, tüm gün uyumak istiyorum ama uyuyamıyorum da artık, acilde ilaçlarım değişti çünkü. İşte çalışabilsem kendi paramla iyi yardım alırım, hem sigortam da olur ama çalışamıyorum, olmuyor. Umut arıyorum hâlâ.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ciddiye alınır mı bilmiyorum ama buna bir inceleyebilirisn boş bir vaktinde.

Boş oturan adamın derdi gün geçtikte çoğalır. Altın formülü vereyim. Bir insanın ne kadar boş vakti varsa dertlerini düşünüp kafasında büyütecek de o kadar vakti olur. İş bularak başlayın. Gerekirse psikoloğa da devam edin. Zamanla bir şeyler oturacaktır hayatınızda. Ama bunların hiçbiri bir anda çözülmez. Aklınızda bulunsun. Saygılar.

Hocam depresyon gerçekten kötü bir durum. Bundan 1.5 sene önce bende depresyondaydım. Ne evden çıkıyordum ne ailem ile görüşmüyordum ne arkadaşlarımla buluşuyordum vs. Sadece evde boş bir şekilde oturuyordum. Üniversiteye yazılınca mecbur evden çıkmak durumunda kaldığım için depresyonum üstüne giderek geçti. Arkadaş edindim çevrem oldu her gün dışarıdaydım boş vaktim yoktu yani. Şu anda tatil dönemindeyim genelde ev ve dışarı arasında takılıyorum. Ancak ailem ile daha fazla vakit geçiriyorum. Size tavsiyem mutlaka evden çıkmanız ve sosyalleşmeniz olacaktır. Bana göre depresyonun ilacı sosyalleşmektir.

Arkadaşların verdikleri uğraş tavsiyeleri çok önemli. Mutlaka kafayı takacak başka şeyler bul. Fazla düşünmek sana çok zarar veriyor dostum.

Ayrıca depresyondan çıkış hikayemi anlattığım konuyu inceleyebilirsin, belki faydası olur sana: Umutsuz Arkadaşlara Motivasyon

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…