Ashley Freya

Bilgin
Yer
Japan
İlla TN alacaksan Zowie ama Zowie'nin de kendi içinde bir ton fark var, Uzun süre Zowie kullanan yayıncıların yayınlarında duydum hep. Ben olsam TN almazdım ama, görüntü kalitesi leş gibi çamur. Bir hevesle TN aldım, şimdi Fast IPS veya OLED düşünüyorum. Esporcu değilsem asla almazdım TN.

İlla TN alacaksan Zowie ama Zowie'nin de kendi içinde bir ton fark var, uzun süre Zowie kullanan yayıncıların yayınlarında duydum hep. Ben olsam TN almazdım ama, görüntü kalitesi leş gibi çamur. Bir hevesle TN aldım, şimdi Fast IPS veya OLED düşünüyorum. Esporcu değilsem asla almazdım TN.

Espor hedefim var o yüzden TN düşünüyorum.

Espor hedefim var o yüzden TN düşünüyorum.

O zaman Zowie daha iyi olur.

@Ashley Freya 600Hz alıp bütçeni zorlamana gerek yok çoğunluğu 400-360 kullanıyor, hatta halen FACEIT'te 3K elo üstü 240 kullanılıyor. 400Hz BenQ Zowie alabilirsin. Xantares geçen yayında demişti 600Hz kadar gereksiz bir şey yok diye. Tamamen pazarlama stratejisi. 400 yeterli bence de.

Bu kadar para verip de neden TN Zowie düşünüyorsun? Aynı fiyatta hatta daha uyguna olan OLED monitörlerde 1080p modunda 500 veya 720Hz desteği ve OLED olmasının getirdiği artıyla düşük gecikme değerleri elde edebilirsin. Üstelik TN'deki çamur gibi görüntüye nazaran çok daha kaliteli bir deneyim yaşatır. Yani Zowie'nin tek artısı bu konumda DyAc 2 olabilir diyeceğim de zaten çoğu durumda 500-720Hz 0.02-0.03ms gibi OLED bir monitör de görüntü bulanıklığı yaratmayacaktır.

1080p TN bir panele 40-50 bin TL bağlamak büyük israf.

OLED panel herhangi bir overdrive overshoot olmadan daha iyi tepkisellik sunuyor. 480Hz OLED'lerde hem neredeyse sıfır gecikmeyle rekabetçi oynuyorsun hem de gerçek siyahlar, sınırsız kontrast ve geniş görüş açısı elde ediyorsun.

1791144416645.webp