Ashley Freya
Bilgin
Turnuva Blast ve PGL ASUS, ESL Zowie kullanıyor. ESL'in turnuva standartına alışmak bana daha mantıklı geldi. Sizce hangisi daha iyi olur?
İlla TN alacaksan Zowie ama Zowie'nin de kendi içinde bir ton fark var, uzun süre Zowie kullanan yayıncıların yayınlarında duydum hep. Ben olsam TN almazdım ama, görüntü kalitesi leş gibi çamur. Bir hevesle TN aldım, şimdi Fast IPS veya OLED düşünüyorum. Esporcu değilsem asla almazdım TN.
1080p TN bir panele 40-50 bin TL bağlamak büyük israf.
OLED panel herhangi bir OverDrive overshoot olmadan daha iyi tepkisellik sunuyor. 480Hz OLED'lerde hem neredeyse sıfır gecikmeyle rekabetçi oynuyorsun hem de gerçek siyahlar, sınırsız kontrast ve geniş görüş açısı elde ediyorsun.
Eki Görüntüle 283551
Bu kadar para verip de neden TN Zowie düşünüyorsun? Aynı fiyatta hatta daha uyguna olan OLED monitörlerde 1080p modunda 500 veya 720Hz desteği ve OLED olmasının getirdiği artıyla düşük gecikme değerleri elde edebilirsin. Üstelik TN'deki çamur gibi görüntüye nazaran çok daha kaliteli bir deneyim yaşatır. Yani Zowie'nin tek artısı bu konumda DyAc 2 olabilir diyeceğim de zaten çoğu durumda 500-720Hz 0.02-0.03ms gibi OLED bir monitör de görüntü bulanıklığı yaratmayacaktır.
TN isteme sebebim tepki süresinden ziyade hareket bulanıklığının çok düşük olması.
Maalesef OLED'de de hareket bulanıklığı var o yüzden DyAc 2 veya ELMB 2 lazım.
Şunu unutma, Zowie kadar iyi bir TN panel FPS monitörü yok. Zowie 600 Hz'e gerek de yok, 400 Hz 35K kesinlikle alınır.TN isteme sebebim tepki süresinden ziyade hareket bulanıklığının çok düşük olması.
Maalesef OLED'de de hareket bulanıklığı var o yüzden DyAc 2 veya ELMB 2 lazım.
Şunu unutma, Zowie kadar iyi bir TN panel FPS monitörü yok. Zowie 600 Hz'e gerek de yok, 400 Hz 35K kesinlikle alınır.