V. Scaletta
Yetkin
Vallahi Allah'a sükür para GaN'i ancak bir berbere kalkıp da 300 TL vermem. 10 dakika da saçımı kesiyor. 300 TL alıyor üstüne eleman çalıştırmıyor dükkanına 2 bin lira kira ödüyor lafa geldi mi abi masraflar diyor. Kendim en lüks makineyı aldım kendi kendime ayna karşısın da tıraş oluyorum zenginiz ama enayi değiliz. 20 yıllık berberim bu arada. Açık açık adama söyledim aradı abi nerdesin normal de gelirdin ayın 1 2 gibisi niye gelmedin dedim enayi değilim kardeş dedim ne oldu abi dedim kardeş 2023 de 120 liraya kestiğin saçı 2024 de ne değişti 300 TL yaptın abi dolar euro muhabbetini açınca küstür git dedim kapadım telefonu.
Miktar önemli değil.
Biz berbere para verdiğimiz için enayi mi oluyoruz?
10 dakikada saçını kesecek berbere gidiyorsan ya kafanda saç yok, ya da berberin dolandırıcı.
Kafanda saç yoksa zaten berbere gitme. Berberin dolandırıcıysa da hakkını verene git. Esnafın üç kuruş kazandığı paraya göz dikme.
Adam 300₺'den günde 10 müşteri kabul etse 3000₺ para yapar. 26 gün çalışsa 78.000₺ aylık para kazanır. Aylık 2.500$ yapar.
Günümüzde de 2500$ çok büyük bir para değil. (300₺ örneği verdiğimiz esnaf zaten maksimum rakamdan keser. Günümüzde de her berber 300₺'ye tıraş yapmıyor.)