Bu hafta içerisinde Yapıkredi BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) işlemini iptal edeceğim ancak kafamda şöyle bir soru var.
Örnek olarak;
Sistemde kalınan süre 50 ay,
Toplam ödenen 25.000 TL,
Bununla beraber fon varlık değeri 50.000 TL olduğunu düşünürsek,
İptal işleminden sonra bana iade edilecek miktar toplam ödenen milktarı mı yoksa fon varlık değeri mi gelecek? Yoksa belli bir yüzde/miktar kesintisiyle mi? Bununla ilgili bir hesabı veya formülü var mıdır? Aramızda BES iptal sonrası sürecini yaşayan veya bankacı varsa beni aydınlatırsa müştekir olurum.
Not: Yapıkredi SSS listesini incelediğimde veya müşteri hizmetleriyle konuştuğumda bu konu hakkında sadece iptal etme işlemini anlatılıyor ki benim derdim o değil.
Tam hatırlamıyorum ama 10 yılı doldurmadıysanız eğer, devlet katkısının belli bir yüzdesini alabiliyorsunuz sanırım. Bankadan doğrudan öğrenmeniz daha doğru olacaktır.
Min 10 yıl parayı sistemde tutmanız gerekiyor devlet katkısını alabilmek için. İptal etmeye çalışırsanız muhtemelen sadece yatırdığınız paranın toplamını geri alabileceksiniz o sürede elde edilen kar buhar olabilir o yüzden gerçekten mecbur değilseniz iptal etmeyin derim.