Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 4
Sorun fon sisteminde değil de açılan fonlarda genel olarak. İyi yönetilen fonlara yatırım yapılabilir eğer ki sepet ve riski size uyuyorsa.
senuzulme
Üstün
Fonların başarı ve risk oranlarını nereden görüntüleyebilirim?Sorun fon sisteminde değil de açılan fonlarda genel olarak. İyi yönetilen fonlara yatırım yapılabilir eğer ki sepet ve riski size uyuyorsa.
TheseusunGemisi
Başarılı
https://www.tefas.gov.tr/Fonların başarı ve risk oranlarını nereden görüntüleyebilirim?
- Makaleler
- 4
TEFAS'dan bakabilirsiniz. Herhangi bir fonun istatistiklerinde "Fonun risk değeri:" olarak gösterilir, 1'den 7'ye kadar 1 en düşük 7 ise en yüksek risk değerine sahiptir. Riskten kasıt volatilite yani sepette bulunan varlıkların fiyat değişimlerindeki orandır. Risk değerleri Sermaye Piyasa Kurulu tarafından belirlenir, "Serbest" fon yazmıyorsa alacağınız fonların içerikleri Sermaye Piyasa Kurulu tarafından sınırlandırılır. Yatırım tavsiyesi değildir, sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Işsiz oldugum icin yapamiyorum. Fakat sabit guzel gelirli bir isim olsa yapardim her turlu.
senuzulme
Üstün
Hocam peki son günlerdeki olaylara bakacak olursak, girmek için en iyi zaman ne zamandır?TR'deki fonlarin kesintileri fazla, cogunun yonetim kadrosu kotu zaten gelisen piyasalarin portfoyde daha az yerinin olmasi gerekir. Oncelikli taraflar baska. Ama soruya cevap olarak evet.
Red John
Uzman
Kriz oldugu dönemler, mesela 2025 Nisan iyi bi giristi, ama giris cok da onemli degil, portfoy olusturmak icin simdiden baslaman lazim.Hocam peki son günlerdeki olaylara bakacak olursak, girmek için en iyi zaman ne zamandır?
Yeni konular
-
S Serisi tabletlerin pil performansı S Serisi telefonlara benziyor mu?
- Mr. Soprano
-
Rehber Gaming laptoplarda 165 Hz ve 240 Hz arasında kayda değer fark var mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
-