5070 Ti Gainward 38k satılıyordu en son gaming gecesinde. Ben olsam direkt onu alırım, zaten çip olarak aynısı 5080'in, tek tük farkları var. Çok isterse OC yaparak bir miktar kartı performanslı kullanır ama stok hali de zaten 4K için bile gayet yetiyor DLSS+frame gen işin içine girdiğinde bu kartların. Sadece VRAM problem, 38K'ya bedavaydı ama bence.

Phoenix-s ve gamingpro-s modellerinden uzak durulmalı.

Uçuk olursa ne güzel. Bir gün herkes AMD'nin kıymetini anlayacak :D.

9080XT çıkmadıkça AMD'nin işi zor özellikle 5070 Super 9070XT'yi bayağı sıkıntıya sokacak. İnsanların AMD seçme nedeni daha düşük fiyata yüksek performans, yüksek VRAM idi fakat 5070 Super'de performans farkı çok çok az olacak ama Ray Tracing, DLSS çok daha ağır basacak. VRAM avantajıda biteceğinden 5070 Super daha mantıklı olacaktır.

9080XT çıkmadıkça AMD'nin işi zor özellikle 5070 Super 9070XT'yi bayağı sıkıntıya sokacak. İnsanların AMD seçme nedeni daha düşük fiyata yüksek performans, yüksek VRAM idi fakat 5070 Super'de performans farkı çok çok az olacak ama Ray Tracing, DLSS çok daha ağır basacak. VRAM avantajıda biteceğinden 5070 Super daha mantıklı olacaktır.
5070S kesinlikle 9070XT'yi sıkıntıya sokacak. Hele de fiyatı 35k civarında olacak diye tahmin ediyorum fiyatlar kafa kafaya iken ben bile onu tercih ederim. AMD'nin aldığı karar bu yönde idi high tier kart üretmeyeceğim orta segmenti hedef alacağım bakalım bu karardan dönecek mi? Dönse ve 9080XT çıksa bile rakibi 5080s ya da Ti olur diye düşünüyorum. Ancak bu şekilde de 5070s daha baskın olacağından orta segmenti kaybedecek nasıl bir strateji uygulayacaklar bende merak ediyorum. Açıkçası gözüm 9070XT GRE aramıyor değil en azından hedefi 5080'i yakalamak ya da geçmek olursa yine piyasayı öttürür gibi.

Şu an araştırdığım kadarıyla sıfırını iyi bir marka olarak 62 bin liraya 5080 alabiliyorsun, isterseniz link bırakabilirim.

Ustam TR çok pahalı ya vallahi insanın NVIDIA'ya gözü kesmiyor yemin ederim. Sistemine bakıyorum da abooo yani :D.
Kral, Türkiye elbete pahalı ve NVIDIA GPU bakarsak resmen lüks yol alıyor. Alternatif elbette AMD lakin AMD amiral Ultra GPU sunsun. Yani 4 seneden beri piyasa resmen tek kaldı demiyorum AMD böyle ya da öyle, lakin bunlarda bir kendine gelsin değil mi? :)
Ustam TR çok pahalı ya vallahi insanın NVIDIA'ya gözü kesmiyor yemin ederim. Sistemine bakıyorum da abooo yani :D.
Sağ olasın dostum. Elgato Streamdeck Plus ekledim ve haftaya Elgato Face Cam Pro 4K eklenecek.
Ayrıyeten senin sistem özeliklerinde bayağı bayağı iyi.