Kral TR elbete pahalı ve NVIDIA GPU bakarsak resmen lüks yol alıyor.
Alternativ elbete AMD.
Lakin AMD admiral Ultra GPU sunsun.
Yani 4 seneden beri piyasa resmen tek kaldı.
Demiyorum AMD böyle ya da öyle.
Lakin bunlarda bir kendine gelsin değil mi :)

Bu söylemlerine tamamiyle katılıyorum. Ancak biliyorsunki zamanından beri AMD'nin GPU'da beli hiç doğrulmadı :). Bence CPU üzerindeki başarısı yakın zamanda GPU'ya yansıyacak. NVIDIA bu kafayla devam ederse çünkü fazla yaşamaz. Fiyat pahalı kullanıcı dostu değil vurdum duymaz kel ayvaz ben ne dersem o kafasında ilerliyor. Sırf bu yüzden tercih etmek istemiyorum kendisini ama dediğiniz gibi AMD'nin de bir silkelenip kendine gelmesi lazım. Az önce muhabbetini yaptık 5070s çıktımı bakalım ne yapacak.

Ayreten senin sistem özeliklerde bayağı bayağı iyi.

Çok teşekkür ettim ustam sağ olasın bende azar azar topluyorum işte ne yapayım :D. Ben artık bu sisteme yatırım gözü ile bakıyorum. Yarın öbürgün evlenecek olsam satıp değerlendireceğim çünkü :).

Bu söylemlerine tamamiyle katılıyorum. Ancak biliyorsunki zamanından beri AMD'nin GPU'da beli hiç doğrulmadı :). Bence CPU üzerindeki başarısı yakın zamanda GPU'ya yansıyacak. NVIDIA bu kafayla devam ederse çünkü fazla yaşamaz. Fiyat pahalı kullanıcı dostu değil vurdum duymaz kel ayvaz ben ne dersem o kafasında ilerliyor. Sırf bu yüzden tercih etmek istemiyorum kendisini ama dediğiniz gibi AMD'nin de bir silkelenip kendine gelmesi lazım. Az önce muhabbetini yaptık 5070s çıktımı bakalım ne yapacak.

Çok teşekkür ettim ustam sağ olasın bende azar azar topluyorum işte ne yapayım :D. Ben artık bu sisteme yatırım gözü ile bakıyorum. Yarın evlenecek olsam satıp değerlendireceğim çünkü :).

Hocam AMD yeni nesil GPU kesinlikle iyi bir ekran kart piyasaya sunucak.
Ondan bayağı eminim.
Lakin NVIDIA hem insanlarla ve AMD oynuyor.
Kısacası adamlarda fena koz var ve göstermiyorlar.
En iyi örnek RTX 5080.
VRAM konusu resmen rezalet.
Ha 2026 ilk aylarında 5080 Super gelecek veya sunarlar.
Tahminler 20-24 GB VRAM söylentide.
Hadi diyelim 24 GB VRAM yaptılar.
Adamlar resmen 13 ay üzerinden sonra, millete güzel kahkaha atıp, alın size ne sunduk gibisinden.
O yüzden bu problemler yok olması gerekiyor.
AMD kendine düzen kursa ve kurmalıda, bak gör piyasa fiyatlar ve düzeni nasıl düzeniyor.
Kendi üzerime söyleyeyim, asla ama asla fanboyluk yapmam.
Lakin GPU konusunda harbiden NVIDIA tek diyebilirim.
Ha fiyatlar Türkiye'de deli gibi.
Kendim Türkiye'de yasasam, bende iki kere düsünürdüm, NVIDIA GPU alim mi diye.
Asla inkar etmem.
Lakin Avrupa'da benim setup veya bunun benzeri resmen çerez parası.

Ryzen 7 9800X3D ile kullanacağım. İki kart arasında 15 bin TL fiyat farkı var. İleriye dönük olarak overclock ile kullanmak isteyeceğim. %10-15 performans ya da FPS farkı olduğunu biliyorum. Bütçem var ama mantıklı olanı seçmek istiyorum. Gerçekten fiyat farkına istinaden değecekse 5080'i almak isterim.

Beyaz 5080 gaming gecesinde olacak 50k küsur fiyata.

Hocam karttan memnun musunuz, coil whine var mı? Sessiz çalışıyor mu? Hayırlı olsun.

Kartı kullanan bir arkadaş yorum yapmıştı. Belki yardımcı olabilir.

IMG_3163.webp

IMG_3164.webp

Anladım üstadım. Daha serin kart bulmak mümkün anladığım kadarıyla.

Daha serin kart bulabilirsin ama beyaz olarak bulman için üzerine çok fazla eklemen gerek. Bu yüzden mantıklı olmuyor ASUS ROG, MSI Vanguard gibi kartlar alman lazım daha serin çalışması için ama bu sefer de 5080 parası vermiş oluyorsun.