Hocam sahibindende 2bin TL'ye çok güzel bir ilan koymuştum. Belli ki bir çocuk babasıydı oğlunun parçalarını koymuş ilanda da yazıyordu. Oynamayınca da satışa koymuş. 1 tane beyblade X arenası 2 tane de turuncu olan arenadan vardı. 6 tane de orijinal hasbro ya da takara tomy hatırlamıyorum beyblade ve 3 tane de atıcısı vardı. İlanı almak için kararlıydım aradım işte samsuna kargo yapacaktı. Triplere girmeye başladı işte bu kırılır vesaire samsuna gönderirken dedim parasını ödeyeceğim siz güzelce paketledikten sonra hala daha kırılırsa canınız sağ olsun dedim. Sonra da ben ürünü satmıyorum ya vazgeçtim havalarına girdi benim de hevesim kırıldı ve beyblade alamadan hobim yarıda kaldı.

Hocam sahibindende 2bin TL'ye çok güzel bir ilan koymuştum. Belli ki bir çocuk babasıydı oğlunun parçalarını koymuş ilanda da yazıyordu. Oynamayınca da satışa koymuş. 1 tane beyblade X arenası 2 tane de turuncu olan arenadan vardı. 6 tane de orijinal hasbro ya da takara tomy hatırlamıyorum beyblade ve 3 tane de atıcısı vardı. İlanı almak için kararlıydım aradım işte samsuna kargo yapacaktı. Triplere girmeye başladı işte bu kırılır vesaire samsuna gönderirken dedim parasını ödeyeceğim siz güzelce paketledikten sonra hala daha kırılırsa canınız sağ olsun dedim. Sonra da ben ürünü satmıyorum ya vazgeçtim havalarına girdi benim de hevesim kırıldı ve beyblade alamadan hobim yarıda kaldı.
Böyle durumlar karşınıza her zaman çıkabilir. Ben de başladığım çoğu hobiyi bıraktım.
Lego'ya başladım, maddi açıdan zorladı bıraktım.
Hotwheels'a başladım. çoğunluk tarafından iyi olarak değerlendirilen arabaların karaborsaya düşmesinden, bazılarının kartoneti yırtıp arabayı çalmasından ve detayları bile doğru düzgün olmayan arabanın 150 lira olmasından yakınıp bıraktım. 2023'de beyblade metal serisini tekrar izlememle birlikte içimde tekrar beyblade sevgisi doğmuştu ben de toplamak istemiştim. 3 tane rapidity +2 atıcı aldım. Biraz hevesimi attım sonra 2024 Temmuz-Ağustos ayları gibi orjinale yönelmeye karar verdim. Alabileceğim tek yer 2. el siteleri olduğu için çekindim biraz. Çünkü 2.el de deneyimim yok denecek kadar azdı. Orjinallikleri ile alakalı çok bir şey de bilmiyordum. Bıraktım. 2025 yaz aylarında tekrar başlama isteği doğdu içime. Beyblade X izledim ve beğendiğim iki beybladei aldım launcherlarla beraber. şuan elimde 7 beyblade (4'ü çakma) 5 launcher 1 de 145 liraya aldığım turuncu saha var :D Ocak ayında ilk orjinal metal beybladeimi alacağım diye düşünüyorum.
Uzun lafın kısası acele etmek ve bir şeye hemen sahip olmak hevesi kırıyor. Yavaş yavaş, zevkini çıkararak, küçük adımlarla ilerlemek lazım aslında. Ben de bunu hiçbir zaman başaramadım :D Hala içinizde heves varsa devam edebilirsiniz, yoksa zorlamaya gerek yok. İllaki seveceğiniz başka bir şeyler vardır.

@ErlikÇağlar hocam da bir beyblade seven olarak size öneri verebilir.

Selam bir sürü Beyblade türü var MFB gibi. Bunların ne olduğunu, orijinalinin nerede bulunduğunu, fırlatıcı çeşitlerinin ne işe yaradığını, altındaki atak savunma tarzı dönen yerlerinin neye göre kullanıldığını öğrenebileceğim bir YouTube kanalı ya da makale var mı? Kısacası en temelden öğrenmek istiyorum.
Orijinal istiyorsan ikinci el kaçınılmaz. 4D'leri Hasbro, klasik MFB'yi Takara Tomy öneririm. Fırlatıcı çeşitlerinde hız değişir, Light Launcher düz çarklıdır, hız hep aynıdır. Bey Launcher (String Launcher) ise iplidir, gerçek anlamda ne kadar hızlı çekerseniz o kadar hızlı gider. Tiplerin farkı ismi gibi, atak çember çizerek gider, hızlıdır ama kısa süre boyu döner, defans (savunma) tipi merkeze sabitlenir, uzun süreler boyu döner, ağırdır, recoil yapmaz (geri sekmez), denge tipi denge ağırlıklıdır, merkezini korur ve eğilmez bükülmez, atak ve defans hibritidir, stamina tipi ise dümdüz godmode, dakikalar boyu döner.

Alırken çakma, midfake (gene çakma) ve orijinal ayrımına çok dikkat edin.

Orijinal istiyorsan ikinci el kaçınılmaz. 4D'leri hasbro, klasik Mfb'yi takara tomy öneririm. Fırlatıcı çeşitlerinde hız değişir, light Launcher düz çarklıdır, hız hep aynıdır. Bey Launcher (string Launcher) ise iplidir, gerçek anlamda ne kadar hızlı çekerseniz o kadar hızlı gider. Tiplerin farkı ismi gibi, atak çember çizerek gider, hızlıdır ama kısa süre boyu döner, defans (savunma) tipi merkeze sabitlenir, uzun süreler boyu döner, ağırdır, recoil yapmaz (geri sekmez), denge tipi denge ağırlıklıdır, merkezini korur ve eğilmez bükülmez, atak ve defans hibritidir, stamina tipi ise dümdüz godmode, dakikalar boyu döner.

Alırken çakma, midfake (gene çakma) ve orijinal ayrımına çok dikkat edin.

Çok teşekkürler fakat bir video izlemiştim midfake diye bir kavram aslında yok fanlar tarafından uydurulmuş hatta repiditiyler midfakelerden çok daha iyiymiş.

Midfakeler orijinale en yakın sahteler. 2-3 gramlık ağırlık farkları, bazı belli olması imkansıza yakın detay farkları gibi şeyler var orijinalle arasında. Midfakeler rapiditylerden 'genel olarak' daha iyidir. Midfake beybladeler beybladein orijinalinde kullanılan parçalara sadık kalarak üretir. Rapidity'de ise farklar olabilir. Örneğin fang leone aldım performans ucu rock leonunki geldi :D.
Bu arada dediğiniz gibi rapidity herhangi bir beyblade orijinal beybladei yenebilir. Rapidity'nin ürettiği beybladelerin hepsinin kalitesi birbirine uyuşmuyor. (Midfakede de uyuşmama durumu olabiliyor ama Rapidity kadar çok değil) Biri çok iyi dayanırken diğeri ilk fırlatmada parçalara ayrılabilir. Launcher kalitesinden bahsetmek bile istemiyorum zaten. Beybladei tutan yerler aşırı hızlı asınıyor ve kopuyor, islevsiz hale geliyor yani. Ayrıca hatırladığım kadarıyla rapidityler ile turnuvalara katılamazken midfakeler kabul görüyor.
İmkan varsa en iyisi orjinal toplamak.