Rifle

Uzman
Arkadaşlar selam herkese iyi geceler hayırlı sahurlar dilerim. Konumuza dönelim, arkadaşlar benim öyle aham şaham çok bir çevrem yok pek de arkadaşım da yoktur 4-5 kişi dışında, kız arkadaşım da yok yıllardır da olmadı zaten. Bir platonik vardı bayağı şeyler yaşadık falan 2 senedir falan o kızla görüşmüyorum. 2019'da tanıştık. 2024'te konuşmayı kestik onu sevdiğimi söylediğim için çok yakın arkadaştık zaten ama hep sevdiğimi biliyordu onu. 4 sene içinde ona çıkma teklifleri ettim hep yanında falan oldum işte. Sonra arkadaş rolü yaptım sevmeye devam ettim ilişkilerinde yanında oldum üzülmesini istemedim. Ağlarken güldürdüm, mutlu etmeye çalıştım her zaman. Her neyse konu bu da değil bunu da söylemek istedim. Bu sıralar son 1, 1,5 aydır kimse ile konuşasım yok oyun oynarken bile artık insanlarla muhatap olmak istemiyorum. Yakın çevremden artık uzaklaştım hiçbir insanla diyalog kurmuyorum, tabii güzel bir ilişkim kız arkadaşım olsun isterim. Yakın arkadaşlarımdan uzaklaşmamı insanlardan komple uzaklaşmamı odama kapanmamı gece kara kara düşüncelere dalmamı kendi sağlığıma bakmamı kendi tipime bakmamı neden beynim uzaklaştırdı? Neden bir anda soğudum ben hayattan ufak tefek fikirler verirseniz sevinirimm.

19 yaşındayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam herkese iyi geceler hayırlı sahurlar dilerim. Konumuza dönelim, arkadaşlar benim öyle aham şaham çok bir çevrem yok pek de arkadaşım da yoktur 4-5 kişi dışında, kız arkadaşım da yok yıllardır da olmadı zaten. Bir platonik vardı bayağı şeyler yaşadık falan 2 senedir falan o kızla görüşmüyorum. 2019'da tanıştık. 2024'te konuşmayı kestik onu sevdiğimi söylediğim için çok yakın arkadaştık zaten ama hep sevdiğimi biliyordu onu. 4 sene içinde ona çıkma teklifleri ettim hep yanında falan oldum işte. Sonra arkadaş rolü yaptım sevmeye devam ettim ilişkilerinde yanında oldum üzülmesini istemedim. Ağlarken güldürdüm, mutlu etmeye çalıştım her zaman. Her neyse konu bu da değil bunu da söylemek istedim. Bu sıralar son 1, 1,5 aydır kimse ile konuşasım yok oyun oynarken bile artık insanlarla muhatap olmak istemiyorum. Yakın çevremden artık uzaklaştım hiçbir insanla diyalog kurmuyorum, tabii güzel bir ilişkim kız arkadaşım olsun isterim. Yakın arkadaşlarımdan uzaklaşmamı insanlardan komple uzaklaşmamı odama kapanmamı gece kara kara düşüncelere dalmamı kendi sağlığıma bakmamı kendi tipime bakmamı neden beynim uzaklaştırdı? Neden bir anda soğudum ben hayattan ufak tefek fikirler verirseniz sevinirimm.

19 yaşındayım.
  • Kendini nasıl hissettiğini ve düşüncelerini anlamaya çalış. Duygusal durumunun neden bu şekilde değiştiğini değerlendirmek için zaman ayır.
  • Sosyal medya ve teknolojiyi daha az kullanmayı dene; bu, zihnini daha sakin hale getirebilir.
  • Hobilerle ilgilenmek, yeni şeyler öğrenmek veya eskilere dönüp yapmayı sevdiğin aktiviteleri yeniden keşfetmek sana iyi gelebilir.
  • Egzersiz yapmayı düşün; fiziksel aktivite ruh halini olumlu yönde etkileyen kimyasallar salgılar.
  • Bir günlük tutabilirsin; içindeki düşünceleri yazmak, hislerini dışa vurmanın bir yolu olabilir.
  • Sosyal bağlantılara yeniden başlamayı dene; belki eski arkadaşlarınla iletişim kurmak veya yeni insanlarla tanışmak için küçük adımlar atabilirsin.
  • Gerektiğinde bir uzmandan yardım almayı düşün; profesyonel destek, hislerini ve durumunu daha iyi anlamana yardımcı olabilir.

Hocam çok kaptırmışsın kendini ve beynin tam olarak enayi miyim ben sorusunu soruyor kendine muhtemelen. Herkesi o tanıdığın bir avuç insan gibi değerlendirip kendinden uzaklaştırıyorsun.

Tavsiyem spor olacaktır, GYM demiyorum kesinlikle. Kickbox, bilek güreşi, jiu-jitsu, doğa sporları vs. bir dünya takılabileceğin kurs var. Masa tenisi yapabilirsin mesela. Bu uğraşlar ile çevreni yenilemeni ve kafana bir reset atmanı tavsiye ederim.