Makaleler
1
Yer
Ankara
BF2024 bir süredir sorunsuz oynuyordum fakat bugün birdenbire hata vermeden kapanmaya başladı. Ben de hata raporu oluşturup sizinle paylaşmak istedim fakat hata raporu için proc mon kullandığımda oyunun Launcher'ı proc mon aktifken oyunun başlamayacağının uyarısını verdi. Bu durumda ne yapabilriim? Yardımcı olursanız sevinirim.

1723905574744.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Process Monitor açık arkada. Kapatıp tekrar denediniz mi?

Not: Pardon, rapor almaya çalışırken ekstra bir hata almışsınız sanırım. Kusura bakmayın, mesajı düzenleyeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada;
  1. BF 2042 için uyumluluk ayarlarından tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakın ve yönetici olarak çalıştırın.
  2. Oyun dosyalarını antivirüs taramasından istisnalara ekleyin.
  3. Windows aramasından depolama ayalarına gidin oradan geçici dosyaları ve direct x shader kontrol edin ve kaldırın demiş ama ne kadar yararlı olacaktır emin olamadım.
Before you play, make sure:
1. go to folder BF 2042 and make setting for compatibility, disable fullscreen optimizations, and run program as an administrator.
2. Make exception in antivirus for this game folder.
3. in windows search, type storage setting, go to temporary files, only check, direct x shader and then remove files.

In game you can try this:
1. Fullscreen mode : Borderless windows
2. DLSS off
3. Ray Traces Ambient off
4. Nvidia Reflex Low Latency Disable

i have try that all (collect from any articles in internet, and it works for me).
Kaynak:

Burada da sorunu yaşayan kişi BIOS üzerinden XMP/EXPO profilinde bulunan RAM hızlarını biraz düşürerek sorununa çözüm bulmuş, eski bir çözümdür ama şu an işe yarar mı, bilmiyorum.
Guys, I found a fix. You need to go into BIOS and set the XMP profile with a frequency slightly lower than it was before. Initially, I had it set to 4000 MHz and I changed it to 3733 MHz. After that, there were no more crashes. Give it a try, it should help.
Kaynak:

Oyun dosyalarını doğrulayın.
EA Play'in içerisinde bulunan "Recovery Settings" belki çözüme ulaştırır.
EA anti-cheat'i silip, oyun dosyalarının içerisinden tekrar kurun.
Driver, Windows güncellemelerini kontrol. Bazı insanlar GPU sürücüsü yüzünden sorun yaşamış.

Not:

EA Anti-Cheat çoğu program ya da yazılıma kırmızı bayrak sallıyor, en basitinden oyun içerisinde "Print Screen" yapamıyorsunuz. Hilelere çözüm bulalım derken her şeyi engellediler. 😂

Şu an için aklıma gelenleri ve bulduğum çözümleri yazdım.

Son düzenleme: