BartelDiaz

Çalışkan
Dostlar selam,

Bu konu hakkında 3 aydır muzdaribim. Neleri denedim olmadı, gerçekten bir bilgisi olan yok mu? Sürekli oyuna giriyorum ve maksimum 5 dakika oynadıktan sonra direkt oyun donup oyundan atıyor, hiçbir hata vermeden.

Tüm Visual paketlerim kurulu, her şeyim güncel. Sistemim gayet yeterli ki önceden böyle bir sorunum yoktu, fakat hiçbir şekilde çözüm yolu bulamadım. Eski konulara baktım, oradan bile neredeyse her şeyi yaptım. Anticheat'i silip tekrar yükledim, oyunu silip tekrar yükledim, BIOS ayarlarını değiştirdim ama hiçbir şekilde çözüm bulamadım.

Oyunu da çok seviyorum. İşten gelince kafa dağıtmak için giriyordum lakin şimdi onu da yapamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun.

Sistem özellikleriniz nedir?

EA forumunda AMD kullanıcıları çok sorun yaşamış. AMD ekran kartı kullanıyorsanız sürücüyü 25.3.1 geri yükleyin.

Ben oyundan atma değil de, son 2-3 güncelleme sonrası CPU sorunu yaşıyordum. Oyun bayağı takılıyordu. Mirliva'nın paylaştığı user.cfg de artık bir işe yaramadığından oyunu kaldırdım. Belki benimle benzer bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Oyunun zaten çözülmeyen sunucu kaynaklı bir raw input sorunu vardı. Bu CPU sorununu da CFG ile yapılan ayarlar çözüyordu.

DICE en berbat optimizasyonu oyunu olabilir. Umarım bu saçmalıklar BF6'da devam etmez. Görselliğine rağmen en berbat çalışan bir motor olduğunu düşünüyorum. FIFA oyunlarında bile bir sürü teknik sorun oluşturuyor. FIFA'da sorun yaşanmasa hemen bir BF fanboyu gelip abi görseller çok iyi, fizikler falan var tabii üst düzey işlemci isteyecek diye savunur. BF'nin belki de CoD karşısında en çok oyuncu kaybına eski döneminde bile gereksiz üst düzey sistem istemesi olabilir. Üst düzey sistemlerde bile çoğu zaman düzgün çalışmayan bir markaydı. CoD ise yenilenene kadar konsollarda her zaman 60 FPS verebilen optimizasyonu iyi bir FPS'ti. Halen verebiliyor ama yenilenmiş halinde garip garip sorunlar daha fazla.

EA'nın DICE uzun bir süre vakit verip motoru adam etmesi gerektiğine inanıyorum. Çok sorun yaratan UE motoru bile DICE motorundan daha istikrarlı çalışıyor. En azından görsellik üzerinden pazarlanan bir oyunun, bu kadar CPU tüketmemesi gerekiyor.

Son düzenleme:
Dostlar selam,

Bu konu hakkında 3 aydır muzdaribim. Neleri denedim olmadı, gerçekten bir bilgisi olan yok mu? Sürekli oyuna giriyorum ve maksimum 5 dakika oynadıktan sonra direkt oyun donup oyundan atıyor, hiçbir hata vermeden.

Tüm Visual paketlerim kurulu, her şeyim güncel. Sistemim gayet yeterli ki önceden böyle bir sorunum yoktu, fakat hiçbir şekilde çözüm yolu bulamadım. Eski konulara baktım, oradan bile neredeyse her şeyi yaptım. Anticheat'i silip tekrar yükledim, oyunu silip tekrar yükledim, BIOS ayarlarını değiştirdim ama hiçbir şekilde çözüm bulamadım.

Oyunu da çok seviyorum. İşten gelince kafa dağıtmak için giriyordum lakin şimdi onu da yapamıyorum. Lütfen bana yardımcı olun.

Bazen sıkıntısız 3 ay çalışıyor sonra atmaya başlıyor hiçbir şeyi değiştimiyorum kendi düzeliyor sonra bir güncelleme geliyor tekrar oyundan atmaya başlıyor, 2042'yi bırakma nedenlerimden biri de bu oyundan atma sorunudur.

Sistem özellikleriniz nedir?

EA forumunda AMD kullanıcıları çok sorun yaşamış. AMD ekran kartı kullanıyorsanız sürücüyü 25.3.1 geri yükleyin.

Ben oyundan atma değil de, son 2-3 güncelleme sonrası CPU sorunu yaşıyordum. Oyun bayağı takılıyordu. Mirliva'nın paylaştığı user. CFG de artık bir işe yaramadığından oyunu kaldırdım. Belki benimle benzer bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. Oyunun zaten çözülmeyen sunucu kaynaklı bir RAW input sorunu vardı. Bu CPU sorununu da CFG ile yapılan ayarlar çözüyordu.

Dıce en berbat optimizasyonu oyunu olabilir. Umarım bu saçmalıklar BF6'da devam etmez. Görselliğine rağmen en berbat çalışan bir motor olduğunu düşünüyorum. FIFA oyunlarında bile bir sürü teknik sorun oluşturuyor. FIFA'da sorun yaşanmasa hemen bir BF fanboyu gelip abi görseller çok iyi, fizikler falan var tabii üst düzey işlemci isteyecek diye savunur. BF'nin belki de CoD karşısında en çok oyuncu kaybına eski döneminde bile gereksiz üst düzey sistem istemesi olabilir. Üst düzey sistemlerde bile çoğu zaman düzgün çalışmayan bir markaydı. CoD ise yenilenene kadar konsollarda her zaman 60 FPS verebilen optimizasyonu iyi bir FPS'Ti. Halen verebiliyor ama yenilenmiş halinde garip garip sorunlar daha fazla.

EA'nın dıce uzun bir süre vakit verip motoru adam etmesi gerektiğine inanıyorum. Çok sorun yaratan UE motoru bile dıce motorundan daha istikrarlı çalışıyor. En azından görsellik üzerinden pazarlanan bir oyunun, bu kadar CPU tüketmemesi gerekiyor.

Hocam hemen deniyorum yorumun için teşekkürler.

Ryzen 7 7800X3D ASUS B650'a anakart 32 GB RAM RX 6600 ekran kartı 650W PSU ekran kartını upgrade edeceğim tüm sistemi tek tek elden geçirdiğim için ekran kartı düşük.

Ryzen 7 7800X3D ASUS B650'a anakart 32 GB RAM 2 TB Samsung 990 Pro SSD RX 6600 ekran kartı 650W PSU ekran kartını upgrade edeceğim tüm sistemi tek tek elden geçirdiğim için ekran kartı düşük.