Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ultimate

Çalışkan
Merhaba. Ben BF6 da bazı efektler lowda oyunun texture quality ayarları ultrada en düşük 200 küsur FPS alıyorum ama sanki oyunu 60 FPS'te oynuyorum anlam veremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem özelliklerim:
Ekran kartı: RX 7700 XT.
İşlemci: Ryzen 5 7600.
RAM: 32 GB.
Oyun M.2'ye kurulu.

Çözüm
Şunları deneyebilirsin;

1- adrenalin uygulamasında anti-lag kapalı, FreeSync açık olsun.
2- monitör Hertz değerin kaçsa 5-10 FPS altına FPS sabitlemesi yap. 200-350 gibi değişken FPS almaya kıyasla daha akıcı bir deneyim yaşarsın. Zaten aldığın FPS değeri monitör Hertz değerini aşmayacağı için FreeSync de sürekli devrede olacak.
3- pek önermiyorum ama bu da işe yaramazsa V-Sync açmayı dene. (gecikmeyi arttırır, rekabetçi oyunlarda hoş olmayabiliyor.)

Bu şekilde test et bir bakalım.

Monitör Hz'im 144 şimdi FreeSync açtım bir de AMD FSR generation açıktı o da FPS gecikmesi 2 gibi ekran kartı da 6 oluyordu hep onu kapatınca gecikmeleri biraz daha bir birlerine yaklaştı bunu bir test edeyim olmazsa bir de yazılımdan dediğinizi yaparım.

Düzenleme: AMD'nin o özelliği kapatınca gerçek FPS değerlerin ortaya çıktı haritadaki efektler efektler yüzünden FPS 100'e kadar düşüyor ama frs generation bana yüksek gösterdiği için anlamıştım. Yardımınız için teşekkürler
Şunları deneyebilirsin;

1- Adrenalin uygulamasında Anti-Lag kapalı, Freesync açık olsun.
2- Monitör hertz değerin kaçsa 5-10 FPS altına FPS sabitlemesi yap. 200-350 gibi değişken FPS almaya kıyasla daha akıcı bir deneyim yaşarsın. Zaten aldığın FPS değeri monitör hertz değerini aşmayacağı için FreeSync de sürekli devrede olacak.
3- Pek önermiyorum ama bu da işe yaramazsa Vsync açmayı dene. (Gecikmeyi arttırır)

Merhaba. Ben BF6 da bazı efektler lowda oyunun texture quality ayarları ultrada en düşük 200 küsur FPS alıyorum ama sanki oyunu 60 FPS'te oynuyorum anlam veremedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem özelliklerim:
Ekran kartı: RX 7700 XT.
İşlemci: Ryzen 5 7600.
RAM: 32 GB.
Oyun M.2'ye kurulu.
RAM ayarları yapman da gerekebilir akıcılık için, düz EXPO ile çok akıcı olması beklenemez, yüzde 1 ve binde 1 değerler FPS oyunlarda yerlerde geziyor çünkü düz EXPO ile. Şu atacağım drive linkinden güncel ZenTimings sürümünü indirip SS atarsan bakalım @Ultimate

Şunları deneyebilirsin;

1- adrenalin uygulamasında anti-lag kapalı, FreeSync açık olsun.
2- monitör Hertz değerin kaçsa 5-10 FPS altına FPS sabitlemesi yap. 200-350 gibi değişken FPS almaya kıyasla daha akıcı bir deneyim yaşarsın. Zaten aldığın FPS değeri monitör Hertz değerini aşmayacağı için FreeSync de sürekli devrede olacak.
3- pek önermiyorum ama bu da işe yaramazsa V-Sync açmayı dene. (gecikmeyi arttırır, rekabetçi oyunlarda hoş olmayabiliyor.)

Monitör Hz'im 144 şimdi FreeSync açtım bir de AMD FSR generation açıktı o da FPS gecikmesi 2 gibi ekran kartı da 6 oluyordu hep onu kapatınca gecikmeleri biraz daha bir birlerine yaklaştı bunu bir test edeyim olmazsa bir de yazılımdan dediğinizi yaparım.

Düzenleme: AMD'nin o özelliği kapatınca gerçek FPS değerlerin ortaya çıktı haritadaki efektler efektler yüzünden FPS 100'e kadar düşüyor ama frs generation bana yüksek gösterdiği için anlamıştım. Yardımınız için teşekkürler

Çözüm
AMD de çalışan bir arkadaşım FPS göstergesi hile yaptığını söylüyor AMD'nin. FPS neyse iki üç katını gösteriyor aslında. O yüzden akıcı değil.

Ben normalde AMD'nin FPS sayacına bakıyordum ama o bu oyunda çalışmıyor diye oyunun kendi FPS sayacını açtım. Eğer doğrusunu göstermiyorsa bana uygulama tavsiyesi verebilir misiniz? Tabii yeni konu açmam gerekiyorsa açabilirim veya araştırabilirim sorun çıkmayacaksa.

FSR ile Frame Generation aşırı derece latency yapıyor bu oyunda kapalı kullanmak bana daha mantıklı geldi. Frame Generation açınca FPS uçuyor ama latency o kadar fazlaki aldığın FPS'in hiçbir karşılığı ne yazık ki olmuyor.

FSR ile FG aşırı derece latency yapıyor bu oyunda kapalı kullanmak bana daha mantıklı geldi. FG açınca fps uçuyor ama latency o kadar fazlaki aldığın FPS'in hiçbir karşılığı ne yazık ki olmuyor.
Rekabetçi oyunlarda acilmamali zaten. MFG için de aynısı geçerli. Monitor hertz degerinden az düşüğe FPS cap, FSR quality kombinasyonu üzmez.

Rekabetçi oyunlarda acilmamali zaten. MFG için de aynısı geçerli. Monitor Hertz degerinden az düşüğe FPS cap, FSR quality kombinasyonu üzmez.

Tabii ki de sırf fazla FPS almak için rekatbetçi oyunlarda gecikmeye gerek yok, sadece deneme maksatlı test için açmıştım ben.

AMD de çalışan bir arkadaşım FPS göstergesi hile yaptığını söylüyor AMD'nin. FPS neyse iki üç katını gösteriyor aslında. O yüzden akıcı değil.
Alakasız. Fps doğru ancak dalgalaniyor cok. Bu da akıcılık sorunu yapiyor. Konu sahibiyle aynı sisteme sahibim.

Yapiyor da olabilirler tabiiki.