Bunlar çok derin konulardır. Evren ezeli olmadığı için bir başlangıç noktası vardır. Orası kesin yani.
Hocam ben Big Bang çok kafa yakıyor, mesela düşünürken bile kafamda yanma hissi oluşuyor insan üstü bir olay kesinlikle zaten Big Bang'den önce zaman olmadığından bence teoriyi mantıklı kılıyor.

Tum maddelerin bir sure sonra devasa karadelik olarak tekillesmesi sonucu olusan karadeligin cekim kuvvetinin atomalti parcaciklari bir arada tutamayip dagilmasi olabilir. Karadelikten bir oncesi notron yildizi. Cekim ve kutle daha da artinca notronlarda cokuyor ve karadelik olusuyor. Tum evren bir sure sonra buna donusunce cekim kuvveti buna yenik dusuyor olablir.

Okuduğum bilgiye göre eğer evren tek bir noktadan büyüdüyse bir süre sonra donarak tekrar küçük bir noktaya dönüşecek. Yani bu demek oluyor ki yaşadığımız evrende eğer bir noktadan patladıysa, öncesinde de bir noktaya kadar küçülmüş demektir. Bu da reenkarnasyonu bir noktada mantıklı kılıyor. Big Bang bilimcilere göre gerçek ise bence çok korkutucu çünkü evren çok hızlı genişliyor...

Okuduğum bilgiye göre eğer evren tek bir noktadan büyüdüyse bir süre sonra donarak tekrar küçük bir noktaya dönüşecek. Yani bu demek oluyor ki yaşadığımız evrende eğer bir noktadan patladıysa, öncesinde de bir noktaya kadar küçülmüş demektir. Bu da reenkarnasyonu bir noktada mantıklı kılıyor. Big Bang bilimcilere göre gerçek ise bence çok korkutucu çünkü evren çok hızlı genişliyor...
Bence bu doğru olabilecek bir ihtinal Big Bang çok belirsiz, bir çok teorisi var. Evren sonsuza kadar var olamayacağına inanıyorum sonuçta bunu yarı-sonsuz yapmaz mı? Bir başlangıcı ve bir sonu olmalı.

Bence bu doğru olabilecek bir ihtinal Big Bang çok belirsiz birşet bir çok teorisi var. Evren sonsuza kadar var olamayacağına inanıyorum sonuçta bunu yarı-sonsuz yapmaz mı? Bir başlangıcı ve bir sonu olmalı.
Evrenin yaşının tahminen 14.5 milyar yıl diyorlar ya, yani yarı sonsuz dediğimiz kadar yaşı olsaydı (bu da sonsuz demek) 14.5 milyar hiçbir şey yani.

Evrenin yaşının tahminen 14.5 milyar yıl diyorlar ya, yani yarı sonsuz dediğimiz kadar yaşı olsaydı (bu da sonsuz demek) 14.5 milyar hiçbir şey yani.
Şunu demek istediğim başlangıcı var evrenin ama bir sonu olmalı yoksa yarı-sonsuz yapar bunu.

14.5 milyar yıl demek biz evrenin bebeklik yıllarını görüyoruz demek yani evrenimiz daha yeni oluştu. Yine ne kadar küçük olduğumuzu anlıyorum.

Şunu demek istediğim başlangıcı var evrenin ama bir sonu olmalı yoksa yarı-sonsuz yapar bunu.

14.5 milyar yıl demek biz evrenin bebeklik yıllarını görüyoruz demek yani evrenimiz daha yeni oluştu. Yine ne kadar küçük olduğumuzu anlıyorum.
Yanlış anlamışım, kb. Vallahi çok derin konular.