Evrenin yaşının tahminen 14.5 milyar yıl diyorlar ya, yani yarı sonsuz dediğimiz kadar yaşı olsaydı (bu da sonsuz demek) 14.5 milyar hiçbir şey yani.
Son dediğimiz şey zaten ortalama 70 yıl yaşayan insan ırkı için geçerli. Bu evrende yalnız olduğumuzu düşünmek büyük bir aptallık olsa gerek. Ya maymundan bile eğitimsiz ırklar var ya da ölüm muhabbetini çoktan aşmış kendini geliştirmiş ırklar var. Biz sadece minik mavi gezegende yaşayan insanız. Şimdilik 70 yıl ömrümüz var. Ölümsüzlük bir noktada bulunduğunda işte o zaman 14.5 milyar yıllık dünya aslında sonsuz değilmiş diyecekler. Çünkü teoriye göre evren bir noktada donacak ve küçülmeye başlayacak. Bunun örnekleri sönmüş yıldızlarda mevcut. Yıldızı sönmüş galaksilerde bir süre eğer düşük kütleli ise beyaz cüceye dönüşür. Eğer kütlesi büyük ise bir karadelik meydan gelir. Bu da galaksinin sonunu getirir. İyi ihtimal şu ki eğer 4 5 milyar yıl daha yaşarsan güneşin karadelik değil de beyaz cüceye dönüşmüş halini görebilirsin.

Evrenin yaşının tahminen 14.5 milyar yıl diyorlar ya, yani yarı sonsuz dediğimiz kadar yaşı olsaydı (bu da sonsuz demek) 14.5 milyar hiçbir şey yani.
Evrenin şuan ki bilinen yaşı 13.8 milyar yıl. Biz aslında şuan evrenin bebeklik yıllarını yaşıyoruz, evren daha katrilyon kere katrilyonlarca yıl daha devam edecek, sistemler çökecek evrende sadece karadelikler kalacak, kara deliklerde gittiği zaman evrende hiç bir şey kalmicak ama evren yaşamaya devam edecek uzun bir süre, evrene yayılıp 4.5 milyar yıl sonraki güneşin kırmızı deve dönüşmesinden kurtulsak bile hiçbir canlı evrenin sonunu göremicek, o yüzden çokta önemli değil :d

Son dediğimiz şey zaten ortalama 70 yıl yaşayan insan ırkı için geçerli. Bu evrende yalnız olduğumuzu düşünmek büyük bir aptallık olsa gerek. Ya maymundan bile eğitimsiz ırklar var ya da ölüm muhabbetini çoktan aşmış kendini geliştirmiş ırklar var. Biz sadece minik mavi gezegende yaşayan insanız. Şimdilik 70 yıl ömrümüz var. Ölümsüzlük bir noktada bulunduğunda işte o zaman 14.5 milyar yıllık dünya aslında sonsuz değilmiş diyecekler. Çünkü teoriye göre evren bir noktada donacak ve küçülmeye başlayacak. Bunun örnekleri sönmüş yıldızlarda mevcut. Yıldızı sönmüş galaksilerde bir süre eğer düşük kütleli ise beyaz cüceye dönüşür. Eğer kütlesi büyük ise bir karadelik meydan gelir. Bu da galaksinin sonunu getirir. İyi ihtimal şu ki eğer 4 5 milyar yıl daha yaşarsan güneşin karadelik değil de beyaz cüceye dönüşmüş halini görebilirsin.
Karadeliklerde çok ayrı uzay cisimleri kendileri hakkında çokca teori bulunuyor gizemini koruyon cisimlerden birisi.

Son dediğimiz şey zaten ortalama 70 yıl yaşayan insan ırkı için geçerli. Bu evrende yalnız olduğumuzu düşünmek büyük bir aptallık olsa gerek. Ya maymundan bile eğitimsiz ırklar var ya da ölüm muhabbetini çoktan aşmış kendini geliştirmiş ırklar var.
Hocam şimdi orası da çok derin bir konu. Güneş gibi yıldızlar, normalde çift veya daha fazla grup halinde olur muş (Güneşin yıldız tipi G-Tipi Sarı Cüce Ana Dizi Yıldızı). İşte güneş tek başınaymış.

Yani ben bu konularda genel olarak bir yaratıcıya inanıyorum. Dünya ve buradaki yaşam ile ilgili her şeyin, bir tesadüfü olduğuna inanamıyorum.

Hocam şimdi orası da çok derin bir konu. Güneş gibi yıldızlar, normalde çift veya daha fazla grup halinde olur muş (Güneşin yıldız tipi G-Tipi Sarı Cüce Ana Dizi Yıldızı). İşte güneş tek başınaymış.

Yani ben bu konularda genel olarak bir yaratıcıya inanıyorum. Dünya ile ilgili her şey, bir tesadüfü olduğuna inanamıyorum.
Bence Tanrı kavramıda çok karışık onun için ayrı bir konu açmak gerekir zaten.

Bu arada karadeliklerden Big Bang hakkında öğrenebileceğimiz şeyler var.