Bilgi işlem veya yazılım alanında iş bulmak için tavsiyeleriniz ne olur?

Genel olarak çok şanssız biriyim ve ben de sizin gibi düşünüyorum biraz şans gibi deneyimsiz iş bulmak. Yaklaşık 1 yıla yakın staj yaptım,büyük bir firmada lise ve ünide. Çoğu konuda bilgim var ama ağ konusunda biraz zayıfım çünkü o kısım bize hiç gösterilmedi. Hem yazılım hem de bilgi işlem tarafında işin üstesinden gelebileceğime inanıyorum ama sanırım bilgi işlemde ilerlemem şu an için daha mantıklı.
Geçenlerde sistem destek uzmanı pozisyonuna başvurdum, 3 yıl deneyim istiyorlardı ve haliyle geri dönüş bile olmadı. Sürekli başvuru yapıyorum ama bakalım.

Onu düşündüm ama işveren benden bir beklentiye girip, ben de yapamazsam yalancı durumuna düşerim sonuçta bu işin uzmanı değilim. Tamamen stajdan ve kendi tecrübelerim ama yeterli olduğuma eminim çünkü staj yaparken beni işe alacaklardı sözde sonradan almadılar. Bu işlere merakım çok o yüzden hemen kapıyorum her şeyi. Tek sorun iş bulup orada işin ehli olmak. CV'ye yazabildiğim tek şey staj deneyimi.

Son düzenleme:
Hata yapmaktan korkmana gerek yok çözemeyeceğin bir problem olmayacaktır. Her şey internet üzerinde var zaten. Olmadı forumlara danışarak bilmediğin şeyleri çözebilirsin. Başlangıçta kaçışın yok bu tarz olaylarda.

Aklıma giriyorsun daha önce çalıştığım yerlerde bilgi işlemde çalışmışım gibi eklesem mi diye düşünmedim değil şuan CVme.

Aklıma giriyorsun daha önce çalıştığım yerlerde bilgi işlemde çalışmışım gibi eklesem mi diye düşünmedim değil şuan CVme.
Her iş için geçerli bir durum aslında doğuştan bilmiyorsunuz, öğrenmeye açıksanız mantığını kolayca kavrarsınız. Aksi taktirde zaten çalışamazsınız.

Her iş için geçerli bir durum aslında doğuştan bilmiyorsunuz, öğrenmeye açıksanız mantığını kolayca kavrarsınız. Aksi taktirde zaten çalışamazsınız.
Kesinlikle, böyle bir işte çalışmadan uzman olunamaz. Ancak bilmediğim bir konuda deneyim eklemek mantıklı gelmese de, yaptığım işleri sanki o işyerinde yapmış gibi CV'ime ekleyeceğim.

Hocam bugün kariyer üzerinden başvurmadığım halde bir firmadan arandılar help desk uzmanı için, yarın da görüşmem var. Telefonda maaş beklentimi sordular, ben de beklentim yok dedim. Asgari teklif ettiler. Sizce kabul etmeli miyim yoksa daha yüksek mi istemeliyim? Bu pozisyondakiler ortalama 30k alıyor diye biliyorum. Bir yandan deneyim olur diye düşünüyorum ama kararsızım.

Son düzenleme:
Helpdesk kısmı IT ile alakalı gözükse de yapılan işin sektörü çok önemli bu konuda. Saçma sapan bir programın desteğini de verebilirsin. Ya da sunucularla alakalı da bir destek de sağlayabilirsin.
Çalışma şartları ile alakalı bir görüş, işlerin nasıl olduğunu gözlemle ondan sonra fiyatı tekrardan konuşmalısın.
Beklentim yok diye bir şey söyleme hiçbir zaman görüşmelerde. Örnek veriyorum "En kötü 30K aşağısına düşmem." tarzında kendine bir sınır ekle. Eğer öyle yapmazsan en düşük neyse onu vermeye çalışırlar.

Program ile alaklı değil hocam genel sistem destek sanırım. Dediğiniz gibi bütün iş sitelerinden stajımı normal çalışma olarak deneyim ekledim beni aradılar garip bir şekilde. Zincir bir kozmetik markasının genel olarak mağazalarında yaşanan sorunlara remote destek vereceğim anladığım bu ve evden çalışma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…