Neden böyle diyor herkes? Google güvenilir değil mi? @yavinas
Güvenilir, güvenilir olmasına ama şifreleme yapmadan gittiği için hem Google hem de veriler ele geçirilirse başkaları görebilir. Tavsiyem ise rclone ile şifreleme yaparak kaydetmeniz.

Ben olsam ne yapardım dinamik DNS ile sunucu açıp evdeki bir RaspberryPİ ile yedekleme yapardım.

Eski bir dizüstü bilgisayarda olur.

Son düzenleme:
2 senedir 256 GB SD kart kullanıyorum. Güvenliğimden zerre şüphe etmedim.
Ya bozulursa?
Güvenilir, güvenilir olmasına ama şifreleme yapmadan gittiği için hem Google hem de veriler ele geçirilirse başkaları görebilir.
Şirketi güvenli olarak görüyorum. Veriler ele geçerse, muhtemelen kullanıcı hatası gibi bir şey. 2 adımlı doğrulama yapar mı yapmaz mı bilemem.

Şirketi güvenli olarak görüyorum. Veriler ele geçerse, muhtemelen kullanıcı hatası gibi bir şey.
Veri çalınması her sunucuda olabilir bir durum. Buradaki önemli nokta, çalınan verinin bir anlam ifade etmemesi; bu da çalınan verinin şifreli olması demek. Veriler şifreliyse, çalınsa bile pek bir anlam ifade etmez.

Kendine ait en az 2 diske kaydet, sonra istersen 3. yer olarak buluta da kaydedersin. Bulut hizmetinin hacklenmesini de bırak ülkenin siyasi durumu ve internet yapısının kalitesi ortada. Bir şey olur interneti kısıtlayabilirler ya da başka yere geçtiğinde düzgün internet erişimin olmayabilir. USB ile bağlar verilerine ulaşırsın, bir diske bir şey olsa diğeri elinde kalır.

USB bellekte saklıyorum. Bu zamana kadar sıkıntı yaşamadım.
Babam senelerdir Samsung SD kart kullanıyor ve hiç sorun yaşamadı. Bende buna dayanarak aldım ve hala kararımdan pişman değilim.
Üşenmedim gittim PC mühendisi profesörüne sordum bu olayı. Bölümdeki hemen hemen herkes bulut depolama kullanıyormuş. Tabii harici disk kullanan da var mış. Özellikle "Google Meet" kullanmak için Google One Premium kullanıyorlar. Bu ne kadar doğru olabilir?

Anlattığına göre harici disk kullanmadığını ve sadece bulut depolama kullandığını belirtti. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kendine ait en az 2 diske kaydet, sonra istersen 3. yer olarak buluta da kaydedersin. Bulut hizmetinin hacklenmesini de bırak ülkenin siyasi durumu ve internet yapısının kalitesi ortada. Bir şey olur interneti kısıtlayabilirler ya da başka yere geçtiğinde düzgün internet erişimin olmayabilir. USB ile bağlar verilerine ulaşırsın, bir diske bir şey olsa diğeri elinde kalır.
Evet, haklısınız. Keserler mi keserler. Şu anda bir şey yok ama ileriki zamanlar nasıl olacak, kestirmek zor.

Üşenmedim gittim PC mühendisi profesörüne sordum bu olayı. Bölümdeki hemen hemen herkes bulut depolama kullanıyormuş. Tabii harici disk kullanan da var mış. Özellikle "Google meet" kullanmak için Google One premium kullanıyorlar. Bu ne kadar doğru olabilir?

Anlattığına göre harici disk kullanmadığını ve sadece bulut depolama kullandığını belirtti. Siz ne düşünüyorsunuz?

Evet, haklısınız. Keserler mi keserler. Şu anda bir şey yok ama ileriki zamanlar nasıl olacak, kestirmek zor.

Hocam bulut kullanma sebepleri önemli. Profesör diye her dediği doğru kabul edecek halimiz yok.

Standart bir HDD bile kronik sorunlu olmadığı sürece nesiller boyu kullanılabilir. Hem gizlilik hem de güvenlik konusunda yerel depolama şahsen mantıklı her yerden erişebilmek gibi bir gayem yok ise...

Hocam bulut kullanma sebepleri önemli. Profesör diye her dediği doğru kabul edecek halimiz yok.

Standart bir HDD bile kronik sorunlu olmadığı sürece nesiller boyu kullanılabilir. Hem gizlilik hem de güvenlik konusunda yerel depolama şahsen mantıklı her yerden erişebilmek gibi bir gayem yok ise...
Sadece bir fikir aldım ondan. Dediğiniz gibi tam doğru olması beklenemez. Herkesin kendi fikri gibi bir şey o zaman.

Uzun yıllar giden harici diskler var. Etrafımdaki kişilerden duydum. Ancak burada kullanıcı yorumlarına baktığım zaman harici disk daha ön plana çıkıyor.