anon 6

Uzman
Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayar açıldıktan birkaç dakika sonra RAM ışıkları sönüyor, MSI Center'ı açtıktan sonra tekrardan yanıyor. Sinir bozucu bir durum olmaya başladı, neden yapar?
Vanguard vs. olabilir diye kontrol ettim, lakin bir işe yaramadı, devre dışı bırakmama rağmen.

Windows 11.
RAM: G.Skill Trident Z5 Royal Neo 2X48.
Anakart: MSI X870E Edge Ti Wi-Fi

Windows 11'in dinamik aydınlatma özelliğini ayarlar > kişiselleştirme sekmesinden kapatın. Bu ayar açılışta MSI Center ile çakışarak RAM ışıklarını söndürüyordur.

MSConfig üzerinde açık mı servisler?

Açık.

Windows 11'in dinamik aydınlatma özelliğini ayarlar > kişiselleştirme sekmesinden kapatın. Bu ayar açılışta MSI Center ile çakışarak RAM ışıklarını söndürüyordur.

Kapalı.

@Recep Baltaş Recep bey sizlerin başına geldimi daha önce acaba böyle bir durum? Sistem 1 haftalık yeni setup kuruldu. 4 gündür bu sorunu yapıyor.

Windows 11. dinamik aydınlatma kapalı.
RAM: G.Skill Trident Z5 royal Neo 2X48.

MSI Center ve SDK'lar defalarca silindi yeniden kuruldu hala düzelmedi.

PC açılıyor 1- 2 dakika sonra RAM RGB'leri sönüyor. MSI Center'i açıp renk değiştirip uygula dedikten sonra tekrar yanıyor. RAM'ler dışında diğer RGB'ler sağlıklı çalışıyor.

Açık.

Kapalı.

@Recep Baltaş Recep bey sizlerin başına geldimi daha önce acaba böyle bir durum? Sistem 1 haftalık yeni setup kuruldu. 4 gündür bu sorunu yapıyor.

Windows 11. dinamik aydınlatma kapalı.
RAM: G.Skill Trident Z5 royal Neo 2X48.

MSI Center ve SDK'lar defalarca silindi yeniden kuruldu hala düzelmedi.

PC açılıyor 1- 2 dakika sonra RAM RGB'leri sönüyor. MSI Center'i açıp renk değiştirip uygula dedikten sonra tekrar yanıyor. RAM'ler dışında diğer RGB'ler sağlıklı çalışıyor.

OpenRGB ile denediniz mi? MSI Center kullanmanız şart mı? Revo Uninstaller ile MSI Center Advanced taratarak Reg. kayıtları dahil komple silin. OpenRGB ile kontrol etmeyi deneyin. Windows dinamik aydınlatma bazen problem çıkarttığı oluyor. ASUS BIOS'tan bu ayar ayreten ayarlanabiliyor. MSI'de var mı, hatırlamıyorum. @anon

Revo ve OpenRGB portable indirin. OpenRGB yönetici açılması lazım. LED sayısı ya da node tarzı bir şey sorarsa 2 girin hepsine sırayla.

MSI Center alternatifi olarak OpenRGB ve Fan Control tavsiye ederim. @X99

OpenRGB ile denediniz mi? MSI Center kullanmanız şart mı? Revo Uninstaller ile MSI Center Advanced taratarak reg. Kayıtları dahil komple silin. OpenRGB ile kontrol etmeyi deneyin. Windows dinamik aydınlatma bazen problem çıkarttığı oluyor. ASUS BIOS'tan bu ayar ayreten ayarlanabiliyor. MSI'de var mı, hatırlamıyorum. @anon

Revo ve OpenRGB portable indirin. OpenRGB yönetici açılması lazım. LED sayısı ya da Node tarzı bir şey sorarsa 2 girin hepsine sırayla.

MSI Center alternatifi olarak OpenRGB ve fan Control tavsiye ederim. @X99

Open RGB denemedim bu sistemimde daha önce başka bir yerde denedim de pek sevemedim. RAM'ler hiç yanmıyor değil. Yaklaşık 2haftalık sıfır bir setup. 3 veya 4.günden sonra bu durumu yapmaya başladım. PC'yi açıyorum RAM ışıkları yanıyor.

Masaüstü geliyor birkaç dakika sonra sönüyor ışıklar. MSI Center veya G.Skill RGB'yi açıp renklere veya moda uygula dediğim zaman tekrar yanıyor. Sıkıntı şu açılışta niye kapanıyor bu ışıklar tetikleyen ne çözemedim. Veya yanmayan haliyle yeniden başlat dediğimde yanıyor masaüstü geliyor aynı senaryo devam birkaç dakika sonra gene sönüyor uygulamayı açana dek.

Open RGB denemedim bu sistemimde daha önce başka bir yerde denedim de pek sevemedim. RAM'ler hiç yanmıyor değil. Yaklaşık 2haftalık sıfır bir setup. 3 veya 4.günden sonra bu durumu yapmaya başladım. PC'yi açıyorum RAM ışıkları yanıyor.

Masaüstü geliyor birkaç dakika sonra sönüyor ışıklar. MSI Center veya G.Skill RGB'yi açıp renklere veya moda uygula dediğim zaman tekrar yanıyor. Sıkıntı şu açılışta niye kapanıyor bu ışıklar tetikleyen ne çözemedim. Veya yanmayan haliyle yeniden başlat dediğimde yanıyor masaüstü geliyor aynı senaryo devam birkaç dakika sonra gene sönüyor uygulamayı açana dek.

RAM'lerde dahili hafıza yok, RGB döngüsü tekrar etmesi normal o yüzden. İşletim sistemi kaynaklı problemin olabilir. BIOS güncelleyin bir de son sürüme. Senin niyetin sanırım hiç sönmeyip anakart yazılımınca efektin uygulanması. Windows 10 dene istersen ama anakart yazılımı çok tavsiye etmiyoruz. Diğer uygulamalarla çakışıp problem çıkartır genelde. Sorunsuz kullananlar da var ama arka planı çok meşgul ettiği için her türlü soruna gebedir. @X99 yardımcı olacaktır.

Bende Windows geldiği gibi OpenRGB vasıtasıyla RGB sönüyor. Restart atarsam RGB tekrar yanması normal o yüzden. Onboard memory mantığı burada yok.

Hiç müdahale etmezsen en başından beri rainbow olarak kalabilir. Revo'dan Autorun kısmına gelip Startup programları devre dışı bırak, başındaki tiki kaldır. Döngü son bulur muhtemelen.

RAM'lerde dahili hafıza yok, RGB döngüsü tekrar etmesi normal o yüzden. İşletim sistemi kaynaklı problemin olabilir. BIOS güncelleyin bir de son sürüme. Senin niyetin sanırım hiç sönmeyip anakart yazılımınca efektin uygulanması. Windows 10 dene istersen ama anakart yazılımı çok tavsiye etmiyoruz. Diğer uygulamalarla çakışıp problem çıkartır genelde. Sorunsuz kullananlar da var ama arka planı çok meşgul ettiği için her türlü soruna gebedir. @X99 yardımcı olacaktır.

Bende Windows geldiği gibi OpenRGB vasıtasıyla RGB sönüyor. Restart atarsam RGB tekrar yanması normal o yüzden. Onboard Memory mantığı burada yok.

Hiç müdahale etmezsen en başından beri Rainbow olarak kalabilir. Revo'dan autorun kısmına gelip startup programları devre dışı bırak, başındaki tiki kaldır. Döngü son bulur muhtemelen.

Söylemek istediğimi tam anlamadın herhalde aga. RGB döngüsü tekrar etse neyse sıkıntı yok. Setup kurulduktan 3 4 gün çok nomaldi PC'yi açınca bütün bileşenler Sync olarak yanıyordu zaten. Ama bir gün böyle PC'yi açtım masaüstü geldi pat RAM'in ışıkları kapandı. Uygulamayı açıp MSI Center'dan uygula dediğimde geri yanıyor RAM'ler.

Sıkıntım ne renk yandığı önemli değil. PC açıldıktan sonra ne kapatıyor bunun ışıklarını çakışan ne bulamadım. MSI Center, G.Skill RGB komple silip teker teker bile kurdum bir çözüm bulamadım gene.

Bİos son sürümde güncel.

Rainbow olarak kalmıyor, Startup programları da teker teker devre dışı bırakılıp denendi sonuç gene aynı.