Bilgisayar açıldıktan maksimum 10 dakika sonra kendini yeniden başlatıyor

Erdem4655

Üyecik
Selamlar.

Yeni aldığım bilgisayarımda aldığım ilk günden beri bir çökme sorunu yaşıyorum. Sistemi çok bilinen bir bilgisayar satış sitesinden aldım. Sıklıkla oyunlarda ve sistemi ilk açtığımda bu çökme ile karşılaşıyorum. Rastgele bir anda, genellikle ilk 1-10 dakika arasında, sistem kendini yeniden başlatıyor. Sistem içerisinde Windows deneme sürümü ile geldi. Çökmeler deneme sürümüyle birlikte Windows 11 ve daha sonrasında Windows 10 ile devam etti. Güvenilirlik Geçmişi Görüntüleme ekranında edinebildiğim tek bilgi ise bu çökme veya yeniden başlatmanın ayrıntısının Microsoft GameInput olduğu yönündedir. Birçok kez bu servisi devre dışı bırakmaya çalıştım ama başarılı olamadım. Her devre dışı bırakmaya veya silmeye çalıştığımda kendiliğinden geri yüklendi. Microsoft forumunda bu sorunu daha önce yaşayan ve benim gibi mağdur olan kullanıcılar olduğunu gördüm ancak Microsoft bu durumu çözüme kavuşturmamış. Daha önce bu sorunu yaşayan veya bu soruna denk gelen var mı? Ne yapmam, nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Pazartesi gününden beri bilgisayarımı sağlıklı bir şekilde kullanamıyorum. Orijinal Windows satın alırsam sorunu çözebilir miyim? Sorun Windows'ta değil de donanımsal olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…