Ali Kutay

Başarılı
Herkese günaydın arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var anlamış değilim gerçekten. MSI CoreLiquid 240R V2 sıvı soğutucuyu aldım bundan 1 ay önce. İşlemcim i5 13400F, kendi hava soğutması pek işe yaramıyordu. Ben de o yüzden aldım, 10 gün kullandım sonrasında bilgisayar açıldıktan sonra 100 dereceyi görmeye başladı. Sistem açılır açılmaz zaten fanlar uçuyor ama işlemci kullanımı %5 falan ona takıldım. Neden böyle oluyor diye. Sıvı soğutucuyu söktüm geri taktım düzeldi. Sonrasında yine başladı. Thermal Grizzly krynout Extreme sürmüştüm bir de güzel macun, sorun var diye değişime gönderdim 3 gün önce yenisi geldi. Taktım düzgün çalışıyor, şimdi yine oldu aynısı. İşlemcide kullanım yokken bir anda yavaş yavaş 100 dereceye çıkıyor. Sıvı soğutucu fanları uçuyor zaten, sonrasında bir 5 dk. bekledim düzeldi. Neye göre düzeliyor, nasıl oluyor, niye oluyor anlamış değilim. Montajımda bir sorun yok farkındayım ama bir şey var çünkü bu sistem kardeşimin. Benimkinde de aynı şeyler var ama olmuyor, 1 sene oldu ama olmuyor. Bunda niye oluyor anlamış değilim. Anakartta bir sorun olabilir mi acaba? Sistemi daha 1.5 ay önce aldım İtopya'dan. Anakart Gigabyte B760M Gaming X AX. Yardımcı olursanız sevinirim, yoksa delireceğim.😔

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese günaydın arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var anlamış değilim gerçekten. MSI CoreLiquid 240R V2 sıvı soğutucuyu aldım bundan 1 ay önce. İşlemcim i5 13400F, kendi hava soğutması pek işe yaramıyordu. Ben de o yüzden aldım, 10 gün kullandım sonrasında bilgisayar açıldıktan sonra 100 dereceyi görmeye başladı. Sistem açılır açılmaz zaten fanlar uçuyor ama işlemci kullanımı %5 falan ona takıldım. Neden böyle oluyor diye. Sıvı soğutucuyu söktüm geri taktım düzeldi. Sonrasında yine başladı. Thermal Grizzly krynout Extreme sürmüştüm bir de güzel macun, sorun var diye değişime gönderdim 3 gün önce yenisi geldi. Taktım düzgün çalışıyor, şimdi yine oldu aynısı. İşlemcide kullanım yokken bir anda yavaş yavaş 100 dereceye çıkıyor. Sıvı soğutucu fanları uçuyor zaten, sonrasında bir 5 dk. bekledim düzeldi. Neye göre düzeliyor, nasıl oluyor, niye oluyor anlamış değilim. Montajımda bir sorun yok farkındayım ama bir şey var çünkü bu sistem kardeşimin. Benimkinde de aynı şeyler var ama olmuyor, 1 sene oldu ama olmuyor. Bunda niye oluyor anlamış değilim. Anakartta bir sorun olabilir mi acaba? Sistemi daha 1.5 ay önce aldım İtopya'dan. Anakart Gigabyte B760M Gaming X AX. Yardımcı olursanız sevinirim, yoksa delireceğim.😔
Sivi sogutucunun montajini atin lutfen, eger CPU FAN yerine taktiysaniz muhtemelen siz haftada bir yakmaya devam edeceksiniz cihazi.

Herkese günaydın arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var anlamış değilim gerçekten. MSI CoreLiquid 240R V2 sıvı soğutucuyu aldım bundan 1 ay önce. İşlemcim i5 13400F, kendi hava soğutması pek işe yaramıyordu. Ben de o yüzden aldım, 10 gün kullandım sonrasında bilgisayar açıldıktan sonra 100 dereceyi görmeye başladı. Sistem açılır açılmaz zaten fanlar uçuyor ama işlemci kullanımı %5 falan ona takıldım. Neden böyle oluyor diye. Sıvı soğutucuyu söktüm geri taktım düzeldi. Sonrasında yine başladı. Thermal Grizzly krynout Extreme sürmüştüm bir de güzel macun, sorun var diye değişime gönderdim 3 gün önce yenisi geldi. Taktım düzgün çalışıyor, şimdi yine oldu aynısı. İşlemcide kullanım yokken bir anda yavaş yavaş 100 dereceye çıkıyor. Sıvı soğutucu fanları uçuyor zaten, sonrasında bir 5 dakika bekledim düzeldi. Neye göre düzeliyor, nasıl oluyor, niye oluyor anlamış değilim. Montajımda bir sorun yok farkındayım ama bir şey var çünkü bu sistem kardeşimin. Benimkinde de aynı şeyler var ama olmuyor, 1 sene oldu ama olmuyor. Bunda niye oluyor anlamış değilim. Anakartta bir sorun olabilir mi acaba? Sistemi daha 1.5 ay önce aldım İtopya'dan. Anakart Gigabyte B760M Gaming X AX. Yardımcı olursanız sevinirim, yoksa delireceğim.😔

O soğutucunun üzerinde plastik braket var. Onu zaten çıkarmadan takamazsın kutunun içinde termal macun geliyor. Siz bir fotoğraf atın ona göre tam tespit yapalım.

Sivi sogutucunun montajini atin lutfen, eger CPU fan yerine taktiysaniz muhtemelen siz haftada bir yakmaya devam edeceksiniz cihazi.

Ben size yine anlatayım montajı popmaya güzel bir şekilde fanları taktım onda sorun yok fanları birleştiren bir kablo çıktı onları birleştirip 2 fanı da bunları tek slot halinde CPU fan yine taktım pompadan çıkan kabloyuda SYS fan 3 yazıyordu anakartın üstünde oraya taktım ARGB kablolarını zaten arkada bulunan kasanın kendi ARGB kontrolcüsüne bağladım montaj böyle bu şekilde yaptım.
O soğutucunun üzerinde plastik braket var. Onu zaten çıkarmadan takamazsın kutunun içinde termal macun geliyor. Siz bir fotoğraf atın ona göre tam tespit yapalım.
plastik braketi çıkarttım montajın ben size yinede fotoğrafını atıyım

Dosya Ekleri

• IMG_3597[1].webp
    IMG_3597[1].webp
    701,6 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_3593[1].webp
    IMG_3593[1].webp
    536,6 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_3592[1].webp
    IMG_3592[1].webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 68
Ben size yine anlatayım montajı popmaya güzel bir şekilde fanları taktım onda sorun yok fanları birleştiren bir kablo çıktı onları birleştirip 2 fanı da bunları tek slot halinde CPU fan yine taktım pompadan çıkan kabloyuda SYS fan 3 yazıyordu anakartın üstünde oraya taktım ARGB kablolarını zaten arkada bulunan kasanın kendi ARGB kontrolcüsüne bağladım montaj böyle bu şekilde yaptım.

Plastik braketi çıkarttım montajın ben size yine de fotoğrafını atayım.

Pompa bozuk bence başka sebep yok çünkü.