mailpates

Çalışkan
İyi günler dostlar. Dün PC’yi kapatıp yattım, bugün açma tuşuna basıp gittim. Yaklaşık 10 dakika sonra geri geldim. PC açılırken 1-2 dakika “Hazırlanıyor” dedi ve açıldığında dosyalarım duruyordu ama çoğu ayarım sıfırlanmıştı. Duvar kâğıdı, sistem rengi, girdiğim hesaplar; Edge, Steam gibi programlar tamamen sıfırlandı. İndirmeler duruyor ama genel olarak tüm ayarlar sıfırlanmış. Bu neden olmuş olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi günler dostlar. Dün PC’yi kapatıp yattım, bugün açma tuşuna basıp gittim. Yaklaşık 10 dakika sonra geri geldim. PC açılırken 1-2 dakika “Hazırlanıyor” dedi ve açıldığında dosyalarım duruyordu ama çoğu ayarım sıfırlanmıştı. Duvar kâğıdı, sistem rengi, girdiğim hesaplar; Edge, Steam gibi programlar tamamen sıfırlandı. İndirmeler duruyor ama genel olarak tüm ayarlar sıfırlanmış. Bu neden olmuş olabilir?
Bu durum genellikle bir güncelleme veya sistem ise bir sorun nedeniyle bilgisayarın sıfırlanmış veya belirli ayarların geri yüklenmiş olabileceğini gösteriyor. Aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. Güncellemeleri Kontrol Et:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve Ayarlar seçeneğine gidin.
- Güncelleme ve Güvenlik sekmesine tıklayın.
- Windows Update bölümünde güncellemelerin olup olmadığını kontrol edin ve varsa, güncellemeleri yükleyin.

2. Sistem Geri Yükleme:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın, Sistem seçeneğini seçin.
- Sol menüdeki Sistem Koruması sekmesine tıklayın.
- Sistem Geri Yükleme seçeneğini kullanarak daha önceki bir tarihi seçin. Bu, sistem ayarlarınızı eski bir duruma geri yükleyebilir.

3. Ayarlarınızı Gözden Geçirin:
- Ayarlar menüsüne gidin ve Hesaplar bölümünü kontrol edin, burada hesabınızın doğru ayarlandığından emin olun.
- Diğer kullanıcı hesaplarınız varsa, bu hesapları da kontrol edin.

4. Tarayıcı ve Uygulama Ayarlarını Sıfırlayın:
- Edge ve diğer uygulamalarda, ayarların sıfırlandığını gözlemlediğiniz için, uygulamaların kendi ayarlarını veya profillerini kontrol edin.
- Gerekirse, bu programları yeniden yükleyebilirsiniz.

5. HDD/SSD Sağlığını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın sabit disk ya da SSD’sinin sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
- Başlat menüsüne sağ tıklayın, CMD arayın ve sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır seçeneğini seçin.
- Açılan pencerede chkdsk /f /r komutunu girin ve Enter’a basın. İşlem tamamlanınca bilgisayarınızı yeniden başlatın.

6. Antivirüs Taraması:
- Bilgisayarınızı güncel bir antivirüs programı ile tarayın. Bazı zararlı yazılımlar bu tür sıfırlamalara neden olabilir.

Eğer yukarıdaki adımlar problemi çözmezse, daha fazla teknik bilgi için bilgisayarınızın donanım özelliklerini, işletim sistemi sürümünü ve yaşadığınız hatayı daha net açıklamanızı isteyeceğim.