Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

babaci

Üstün
Merhaba. Bilgisayarı yeni topladım ve Windows 11 kurdum. İlk kurulumdan sonra sorun yoktu Windows Update'teki güncellemeleri yükledim. Driver falan kurdum yeniden başlatma gerekti normal olarak. Yeniden başlattığımda bilgisayar açılırken mavi ekran veriyor. Mavi ekran verip yeniden başlıyor ve görüntü gelmiyor. Tuştan kapatıp tekrar açtığımda görüntü geliyor ama yine mavi ekran veriyor. Hiçbir şekilde sistemi açamıyorum çözüm öneriniz var mı?

Şu an dikkat ettim mavi ekranda INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE gibi bir şey yazıyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
SATA mode kısmında AHCI ayarı var mı? Zannımca anakartında öyle bir mode ayarı olması lazım. Her ne kadar kendi sayfasında bir şey göremesem de bir Reddit postunda denk geldim:

AHCI mode ile de sorun devam ederse BIOS'û sadece UEFI Mode'a ayarlayıp öyle tekrar dene. O şekilde de sorun devam ederse diskin farklı bir bilgisayar üzerinden Firmware kontrolünü yap. Aynı şekilde hata alırsan NVMe sürücüsünü de kontrol etmek gerekebilir.

-AHCI mode ayarını seçtikten sonra sistemi güvenli modda başlat.-

Hocam şu yukarıda atmıştım ya AMD RAID falan. Onu anakart otomatik kuruyor, onu kapattım ve sürücüleri elimle kurdum. Şu an sorun düzelmiş görünüyor. AMD RAID ayarı değişmiyor falan BIOS'ta o sebeple onu görünce kurmayıp kendim diğer sürücüleri kurdum sorun yok gibi, zamanla göreceğiz. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
Minidump paylaşın.

Minidump paylaşın.

Sistem açılmıyor diyorum Minidump nasıl paylaşayım?

Sisteme erişemiyorsanız bence bir Linux USB'si hazırlayın. Modern dağıtımlarda SMART verilerine ve disk bölümlemesine erişebileceğiniz programlar hazır olarak geliyor. Linux kullanmıyor olsan bile sana fikir verecektir diye düşünüyorum.

Sistem, Boot edeceği cihaza ulaşamıyor. SSD bağlantısını kontrol edin.

Bağlantıda sorun yok hocam diğer SSD girişine de taktım aynı sorun. Ya BIOS'ya driver ile alakalı diye düşünüyorum. Windows 11'i tekrar flasha atıp kurayım diyorum ama aynısı olacağına eminim.

Hatanın isminden de anlaşıldığı gibi boot edilecek cihaz uyumsuz, Bu hata uyumsuz disk donanımı nedeniyle de ortaya çıkıyor olabilir. Disk farklı bir bilgisayarda sorunsuz çalışıyor diyorsun.

Ama bana daha çok sistem desteklenmeyen bir disk denetleyicisine kurulmuş olma ihtimali olası geliyor. BIOS üzerinden SATA/AHCI kontrolcü ayarlarını kontrol et. Boot Manager sıralamasını kontrol et zira ilk olarak Boot Manager seçili olmalı o listede. Daha fazla bilgi için: Advanced Host Controller Interface - Wikipedia

Microsoft'un önerdiği sistem boot edilmediği takdirde yapılabilecek bazı şeyler var:

-BIOS ve Firmware Update.
-Disk / Windows uyumluluğu << * Windows 11 requirements - What's new in Windows

Ve sona kalan ihtimalde yaptığını sanmasam da yüklediğin ISO dosyasını Rufus üzerinden MBR olarak yazdırmış olman. Bunu yaptıysan baştan Rufus'a yazdırman gerekebilir.

Mesela şöyle bir yer buldum BIOS’ta. Burayı Enabled yapıyorum kaydedip çıkıyorum tekrar aynı durum yaşanıyor BIOS’a giriyorum yine Disabled olmuş oluyor.
IMG_0959.webp

Hatanın isminden de anlaşıldığı gibi boot edilecek cihaz uyumsuz, Bu hata uyumsuz disk donanımı nedeniyle de ortaya çıkıyor olabilir. Disk farklı bir bilgisayarda sorunsuz çalışıyor diyorsun.

Ama bana daha çok sistem desteklenmeyen bir disk denetleyicisine kurulmuş olma ihtimali olası geliyor. BIOS üzerinden SATA/AHCI kontrolcü ayarlarını kontrol et. Boot Manager sıralamasını kontrol et zira ilk olarak Boot Manager seçili olmalı o listede. Daha fazla bilgi için: Advanced Host Controller Interface - Wikipedia

Microsoft'un önerdiği sistem boot edilmediği takdirde yapılabilecek bazı şeyler var:

-BIOS ve Firmware Update.
-Disk / Windows uyumluluğu << * Windows 11 requirements - What's new in Windows

Ve sona kalan ihtimalde yaptığını sanmasam da yüklediğin ISO dosyasını Rufus üzerinden MBR olarak yazdırmış olman. Bunu yaptıysan baştan Rufus'a yazdırman gerekebilir.
Hocam SATA Mode Raid olarak görünüyor. Şu aşağıda attığıma da bakabilir misiniz?

Ek olarak BIOS’tan ssd testine bastığımda bunu dedi. Ne yapabilirim?
IMG_0960.webp

Son düzenleme:
Hocam SATA Mode RAID olarak görünüyor. Şu aşağıda attığıma da bakabilir misiniz?

SATA mode kısmında AHCI ayarı var mı? Zannımca anakartında öyle bir mode ayarı olması lazım. Her ne kadar kendi sayfasında bir şey göremesem de bir Reddit postunda denk geldim:

AHCI mode ile de sorun devam ederse BIOS'û sadece UEFI Mode'a ayarlayıp öyle tekrar dene. O şekilde de sorun devam ederse diskin farklı bir bilgisayar üzerinden Firmware kontrolünü yap. Aynı şekilde hata alırsan NVMe sürücüsünü de kontrol etmek gerekebilir.

Hocam şu yukarıda atmıştım ya AMD RAID falan. Onu anakart otomatik kuruyor, onu kapattım ve sürücüleri elimle kurdum. Şu an sorun düzelmiş görünüyor. AMD RAID ayarı değişmiyor falan BIOS'ta o sebeple onu görünce kurmayıp kendim diğer sürücüleri kurdum sorun yok gibi, zamanla göreceğiz. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm