Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lexerotk

Başarılı
Son günlerde bilgisayarımı normal bir şekilde kullanırken, bir gece bilgisayarı normal bir şekilde kapattım ve bir sabah bir daha açamadım. Bütün klasik ve bilindik çözüm yöntemlerini denedim ve ayrıca:

• Görüntü kablosu ekran kartına takılı.
  • RAM’leri takıp çıkardım ve uçlarındaki kararmaları silgi ile sildim.
  • Isınma problemleri yok.
  • Gücü kesip bekledim ve tekrar açtım.

BIOS pilini de söküp tekrar taktım, bu sefer görüntü geldi. Ama birkaç dk sonra yeniden başlatma sırasında yine sorun çıktı. Bu sefer kasa içindeki bir parçanın fanları da anlık olarak hızlandı. Sanırım ekran kartı ya da PSU fanlarıydı. Ve görüntü yine yok. Tekrar BIOS pilini çıkarıp taktım, yine açıldı bilgisayar. Bu sefer hazır açılmışken 10 dk FurMark çalıştırdım. GPU sıcaklığı 73 derece, hotspot ise max 84 derece gördü, Vulkan modunda. Sonra Memtest86 açtım, 2 saat sonra o da pass verdi. Windows’a geri döndüm, OCCT testi yapacaktım ama dışarıda işim var diye bilgisayarı uyku moduna bırakıp gittim. Geldiğimde uyku modundan çıkmak yerine direkt olarak kendini yeniden başlattı (klavye ve mouse ışıklarından anladığım kadarıyla) ve yine görüntü vermemeye başladı. Hiçbir mavi ekran yok ya da anakart uyarısı. Bomboş, “no signal” yazan ekran. DP kablosunu söküp takıyorum yok, HDMI ile deniyorum yine yok, olmuyor. 3 gündür PC başında çıldırdım. 4 aydır zaten kullanmıyordum, şehir dışında olduğumdan bir 3 gün falan açtım kullandım, sonra hep bu sorun oldu.

Çözüm
Güç kaynağı sorun gibi gözüküyor.
Güç kaynağı nedir?

AIGO GP650. evet ucuz bir şey ve sorunun o olduğunu öğrendim zaten. O yüzden yenisini almayı planlıyorum.

güncelleme
Asıl sorunun kaynağını anakarta buzzer bağlayarak çözdüm. Sistemi garanti siyah ekrana sokan winsat performans testini yaptım. Ekran gittikten sonra ise hemen reset attım kasaya ve bip sesleri gelmeye başladı buzzerdan. 8 tane uzun bip sesi bu.
Anakartın kılavuzuna bakınca internetten bunun "ekran kartı bellek hatası" olduğunu öğrendim.

Screenshot_20260206_015537_Brave.webp

-15k
BIOS pilini çıkarıp taktığında görüntünün gelmesi anakartın CMOS verisini sıfırlayıp güvenli varsayılanlar ile başlamasını sağlıyor çıkarımına vardım.

PCIe soketini ve Ekran kartını da kontrol eder misin?
Bende dediğiniz gibi düşündüm ama biosta XMP ve ERP dışında yaptığım bir ayar yokki

BIOS pilini çıkarıp taktığında görüntünün gelmesi anakartın CMOS verisini sıfırlayıp güvenli varsayılanlar ile başlamasını sağlıyor çıkarımına vardım.

PCIe soketini ve Ekran kartını da kontrol eder misin?
Soket ve pinler saglam görünüyor ve kararma yok ramlerde olduğu gibi.

Bende benzer sorunu yıllardır her masaüstü bilgisayarda yaşıyorum. Çözüm genelde ekran kartını tak çıkar yapmak ya da BIOS pilini değiştirmektir. Ramleride temizlediğinize göre geriye ekran kartında kalıyor.
Eğer buzzer takılıysa ve açılışta ses gelmiyorsa muhtemelen ram ya da işlemci arızasıdır.
Buzzer yada anakart hata ışığı yok. Eger bilgisayar ikinci kez açılmamak gibi bir karar vermeseydi OCCT testi yapcaktım ama ona bile vaktim yetmedi, saatli bomba gibi süresi bitince küsüp açılmıyor.

Bende dediğiniz gibi düşündüm ama BIOS'ta XMP ve ErP dışında yaptığım bir ayar yok ki.

Soket ve pinler saglam görünüyor ve kararma yok RAM'lerde olduğu gibi.

Buzzer ya da anakart hata ışığı yok. Eger bilgisayar ikinci kez açılmamak gibi bir karar vermeseydi OCCT testi yapacaktım ama ona bile vaktim yetmedi, saatli bomba gibi süresi bitince küsüp açılmıyor.

O zaman en iyisi başka parçalarla denemek hocam başka türlü çözülmesi çok zor. En kötü tanıdık birine veya bilgisayarcıya gidip deneme yanılma yapmak ya da buzzer satın almak onu da ucuza bulabilirsiniz.

Bende dediğiniz gibi düşündüm ama BIOS'ta XMP ve ErP dışında yaptığım bir ayar yok ki.

Soket ve pinler saglam görünüyor ve kararma yok RAM'lerde olduğu gibi.

Buzzer ya da anakart hata ışığı yok. Eger bilgisayar ikinci kez açılmamak gibi bir karar vermeseydi OCCT testi yapacaktım ama ona bile vaktim yetmedi, saatli bomba gibi süresi bitince küsüp açılmıyor.

Bilgisayarda BIOS pilini çıkar-tak yapıp görüntü aldığında XMP'yi açmadan birkaç gün kullanmayı dene.

4 aylık çalışmayan bir sistemde bu ayarların sıkıntı çıkarabileceğini düşünüyorum.

Küçük bir ihtimal DisplayPort'la alakalı olduğunu düşünüyorum. Mümkünse HDMI ile görüntü almayı deneyin.

Bir de, şu an kasanın içinde anakart üzerinde yanan küçük bir kırmızı veya beyaz ışık herhangi bir şey var mı?

O zaman en iyisi başka parçalarla denemek hocam başka türlü çözülmesi çok zor. En kötü tanıdık birine veya bilgisayarcıya gidip deneme yanılma yapmak ya da buzzer satın almak onu da ucuza bulabilirsiniz.

Tamirciye götürmeyi düşünüyorum güvendiğim bir yer var ama sorun tespiti için bile para alıyor o yüzden onu C planı olarak düşünüyorum şu anlık. B planı olarak ise elimde devrelerde kullanmak için duran bir buzzer var onu kablolara takıp anakarta bağlamak olacak.
Şu an için sadece yeni BIOS pili ile deneyeceğim.

Bilgisayarda BIOS pilini çıkar-tak yapıp görüntü aldığında XMP'yi açmadan birkaç gün kullanmayı dene.

4 aylık çalışmayan bir sistemde bu ayarların sıkıntı çıkarabileceğini düşünüyorum.

Küçük bir ihtimal DisplayPort'la alakalı olduğunu düşünüyorum. Mümkünse HDMI ile görüntü almayı deneyin.

Bir de, şu an kasanın içinde anakart üzerinde yanan küçük bir kırmızı veya beyaz ışık herhangi bir şey var mı?

HDMI ile denedim. Hatta biraz daha çözemezsem başka bir monitör ile deneyeceğim. Ya da televizyona takmayı. Ve anakartımda herhangi bir ışık yok maalesef. BIOSTAR sadece üretip bırakmış başka bir şeye dokunmamış.

Tamirciye götürmeyi düşünüyorum güvendiğim bir yer var ama sorun tespiti için bile para alıyor o yüzden onu C planı olarak düşünüyorum şu anlık. B planı olarak ise elimde devrelerde kullanmak için duran bir buzzer var onu kablolara takıp anakarta bağlamak olacak.

Şu an için sadece yeni BIOS pili ile deneyeceğim.

HDMI ile denedim. Hatta biraz daha çözemezsem başka bir monitör ile deneyeceğim. Ya da televizyona takmayı. Ve anakartımda herhangi bir ışık yok maalesef. BIOSTAR sadece üretip bırakmış başka bir şeye dokunmamış.

Farklı bir monitör kullanma fikri ve yeni BIOS pili mantıklı çözüm ürünleri, sorunun çözülmesine yardımcı olabilir.

Anakart üzerinde pilin yakınlarında veya CLR_CMOS yazan bir pin olması gerek. Jbat1 diye bir pin de vardır onun yanında. Tornavidayla bu iki pine aynı anda 10 saniye dokun.

Farklı bir monitör kullanma fikri ve yeni BIOS pili mantıklı çözüm ürünleri, sorunun çözülmesine yardımcı olabilir.

Anakart üzerinde pilin yakınlarında veya CLR_CMOS yazan bir pin olması gerek. Jbat1 diye bir pin de vardır onun yanında. Tornavidayla bu iki pine aynı anda 10 saniye dokun.
Yaptım hocam ama etkisi olmadı. Hİç tepki vermedi bilgisayar.

Bende klavye, mouse ışığı yanıyor; hatta bazen işletim sistemini bile açıyor, yani kulaklıktan Windows başlangıç sesini duyabiliyorum. Ama görüntü sadece BIOS pilini çıkarıp takınca geliyor. Herhangi bir uyarı yok; BIOS pilim mi bitti, onu da anlamadım. PSU arızası mantıklı gelmedi bana; çünkü sistemde görüntü dışında her şey fonksiyonel görünüyor.

İşlemci dışında her şeyi söktüm sayılır. RAM'lerin ucunu silgi ile silip geri taktım. BIOS piline ulaşmak için zaten hep ekran kartını sökmem gerekiyor. O sırada da hem ekran kartının hem de güç kablosunun tam oturduğunu kontrol ediyorum.

Bence sizde sorun CPU da bazen soket de temassızlık oluyor CPU'yu söküp 3,4 saniye bekleyip geri takın büyük ihtimalle sorun düzelecektir.