Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

carrytexas

Becerikli
Kardeşimin bilgisayarı bir anda dondu. Şimdi açmaya çalışıyorum; ekran kartı, işlemci fanı ve kasa fanları çalışıyor, ancak monitöre görüntü gelmiyor. Klavye ve mouse RGB’leri de yanmıyor. DP kablosunu çıkarıp tekrar taktım; monitöre “sinyal yok” yazısı geliyor ve ardından tekrar siyah ekran oluyor. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam bilgisayarda Windows 11 olma şansı var mıdır? Ondan kaynaklı da olabilir.

Windows 10 kurulu hocam. O problem yaratır mı ki?

Eğer öyleyse biraz uğraştıracak 😫

RAM'lerin'teki sorunluymuş. Denedim tek tek iki slotta da ikinci RAM ilk denemede açtı. En azından ekran kartı sorunlu değilmiş 🤩

Teşekkür ederim hepinize yardımlarınız için
Eski ekran kartıyla denedim ve aynı muhabbet, tek fark fanlar devamlı dönüyor bu sefer. RAM'lerin tekini çıkarıp denemiştim, şimdi ikisini de tek tek iki yuvayla da deneyeceğim bakalım olacak mı olmazsa zaten SSD sorunludur herhalde.

Eski ekran kartıyla denedim ve aynı muhabbet, tek fark fanlar devamlı dönüyor bu sefer. RAM'lerin tekini çıkarıp denemiştim, şimdi ikisini de tek tek iki yuvayla da deneyeceğim bakalım olacak mı olmazsa zaten SSD sorunludur herhalde.

RAM'lerin'teki sorunluymuş. Denedim tek tek iki slotta da ikinci RAM ilk denemede açtı. En azından ekran kartı sorunlu değilmiş 🤩

Teşekkür ederim hepinize yardımlarınız için

Çözüm
RAM'ler sorunlu değildir diye düşünüyorum da uçları silgi ile silin, RAM yuvalarında silin. Belki temassızlık oluşmuştur.
Ve RAM'leri 2 ve 4 slotuna takın.

RAM'ler sorunlu değildir diye düşünüyorum da uçları silgi ile silin, RAM yuvalarında silin. Belki temassızlık oluşmuştur.
Ve RAM'leri 2 ve 4 slotuna takın.

Hocam 2 RAM slotu var sadece ve pinleri temizdi aslında.
Şimdi bir problem daha var. Az önce eski ekran kartı ile HDMI kullanarak denemiştim olmamıştı. Normalde DP kullanıyorum. Hallolduğunu gördükten sonra da yeni ekran kartını taktım ve DP ile denedim yine olmadı HDMI ile deneyince oldu. DP kablosunu alalı çok fazla olmadı ve HDMI ile ilk denememde de olmamıştı. Iyice kafam allak bullak oldu problem ne olabilir diye.

Hocam devam ettim ASUS yükleme ekranında kalıyor ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• IMG_7822.webp
    IMG_7822.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 31
Hocam 2 RAM slotu var sadece ve pinleri temizdi aslında.
Şimdi bir problem daha var. Az önce eski ekran kartı ile HDMI kullanarak denemiştim olmamıştı. Normalde DP kullanıyorum. Hallolduğunu gördükten sonra da yeni ekran kartını taktım ve DP ile denedim yine olmadı HDMI ile deneyince oldu. DP kablosunu alalı çok fazla olmadı ve HDMI ile ilk denememde de olmamıştı. Iyice kafam allak bullak oldu problem ne olabilir diye.

Hocam devam ettim ASUS yükleme ekranında kalıyor ne yapmalıyım?
Pinleri temiz olduğunu bazen gözleriyle göremezisiniz ne olur olmaz uçları silgi ile silin. Kablolarla ilgili problemiz olabilir.
Attığınız ekran da yeniden başlat dediğiniz halde çıkamıyorsanız, gelişmiş seçenekleri girip oradan güvenli moda girin.
Girdikten sonra CMD'yi yönetici olarak çalıştırın, sfc /scannow komutunu yazarak çalıştırın.